• Poštovani posjetitelju, za korištenje svih mogućnosti koje Poljoprivredni Forum omogućuje, predlažemo ti da se registriraš. Besplatno je i tvoja privatnost je potpuno zaštićena. Registracija ti omogućuje pristup svim kategorijama i temama, mogućnost pristupa privicima u postovima (slike, video, tutorijali, uputstva itd), pristup malom oglasniku, direktnu komunikaciju s članovima putem privatnih poruka, automatsko praćenje tema od interesa i još mnogo toga. Veselimo se tvojoj prijavi! ❤️

KOLINJE - - - izrada suhog mesa, kobasica i ostalih stvari od mesa

soony-69

Aktivni član
Tu od
16 Sij 2011
Poruka
874
I gdje držati tako vakumirane kobasice,šunku,slaninu....mislim da li moraju u frižideru biti ili može i na večim temperaturama....do koliko..

mtd001

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
20 Svi 2010
Poruka
6,906
Ja držim u podrumu koji je pod zemljom i temperatura ne prelazi ljeti 22-23

iwanho

Iskusan lik
Tu od
30 Lis 2008
Poruka
8,622
I gdje držati tako vakumirane kobasice,šunku,slaninu....mislim da li moraju u frižideru biti ili može i na večim temperaturama....do koliko..

Ako nemaš dovoljno hladan prostor po ljetu, jednostavno ovdje na forum zatražiš pomoć. Pripremiš adkvatnu pijaču i više ne buš strahu da se buju pokvarile. :icon_lol: :drink:

powershift

Dobro znana faca
Tu od
13 Stu 2007
Poruka
2,912
Ima li neko iskustva sa uredjajima za pravljenje odrezaka, dkle umjesto da se tuce cekicem po njima, nekakav stroj na valjke iili presa, jer mi to lupanje po kuci ide na zivce. A volim jesti becki odrezak.

adonis basser

Aktivni član
Tu od
26 Velj 2013
Poruka
1,223
uvijek su mi odličnog ukusa međutim nikako da postanu tvrde suhe za narezati ,več 3 tjedma su prošla od kako sam ih skinuo sa dima i još su jako gnjecave dali je to do pasmine svinja do prehrane zbog napoja ili jednostavno griješim u izradi tj. proceduri

Stavi dva para tih kobasica u frižider a dva para u podrum gdje nema previše vlage.
I javi za 10 dana da li su se kaj posušile.

NEWHOLLAND

Iskusan lik
Tu od
15 Srp 2010
Poruka
5,597
Protjeraš odrezak kroz muljaču i eto ga.
2.jpg

ARNO

Dobro znana faca
Tu od
10 Sij 2011
Poruka
1,585
Dali je dovoljan jedan potisak ili nekoliko ,,, ako je više moglo bi trajati predugo ,,,,, :mur:

powershift

Dobro znana faca
Tu od
13 Stu 2007
Poruka
2,912
Moze li skrinja za duboko zamrzavanje raditi u plus rezimo, recino na oko plus 4, dobro bi onda bilo uzeti skrinju kojs je otpisana za duboko, dotrajala, podesiti je na plus 4 i tu cuvati suhomesnate vakumirane proizvode.

iwanho

Iskusan lik
Tu od
30 Lis 2008
Poruka
8,622
A zbog čega ta dotrajala više nije za duboko zamrzavanje, a bila bi dobra kao hladnjak?

Ako je škrinja ispravna, trebalo bi zamijeniti termostat, ali ne pada mi na pamet kakav to kvar na škrinji ne bi smetal za hlađenje na +5°C.
Vakumirano suho meso, kobasice i slični proizvodi ne buju ništa izgubili na kvaliteti ako se zamrznu i čuvaju godinu dana. Uvijek imaš u hladnjaku za trošiti svakodnevno.

powershift

Dobro znana faca
Tu od
13 Stu 2007
Poruka
2,912
skrinja radi, sve funkciojise, ali popusti izolacija, pa gumi temperaturu, bolje receno pusta, kao tkva skrinja se cesto pali i duze radi, ledi, sto rezultira povecanom potrosnjom el. energije. Iz tih razloga joj upotreba u plus rezimu rada gdje izolacija mozda zadovolji odgovara.

iwanho

Iskusan lik
Tu od
30 Lis 2008
Poruka
8,622
Potrošnja struje bude nešto manja u odnosu kad hladi na -18°C, ali opet opet puno veća nego kod ispravnog hladnjaka.
Nekad se isplatila zamijeniti izolacija, danas samo kupiti novo i energetski kvalitetnije.

oficir

Dobro znana faca
Tu od
23 Velj 2013
Poruka
7,051
Nekada se meso čuvalo od propadanja pucanja i muha, dimnjenjem i uranjajem u mast,jer struje nije bilo...
Škrinja je tihi uboica i nužno zlo.
Vakumiranje je super,znači vakumirati se mož doslovno skoro sve.

vlč.puknuti

Iskusan lik
Tu od
14 Svi 2008
Poruka
23,636
Nekada se meso čuvalo od propadanja pucanja i muha, dimnjenjem i uranjajem u mast,jer struje nije bilo...
Škrinja je tihi uboica i nužno zlo.
Vakumiranje je super,znači vakumirati se mož doslovno skoro sve.
isto tak su govorili za škrinje kad su izmišljenje ..vakumiranje je daleko od prirodnog načina

Najnoviji postovi

Na vrh