• Poštovani posjetitelju, za korištenje svih mogućnosti koje Poljoprivredni Forum omogućuje, predlažemo ti da se registriraš. Besplatno je i tvoja privatnost je potpuno zaštićena. Registracija ti omogućuje pristup svim kategorijama i temama, mogućnost pristupa privicima u postovima (slike, video, tutorijali, uputstva itd), pristup malom oglasniku, direktnu komunikaciju s članovima putem privatnih poruka, automatsko praćenje tema od interesa i još mnogo toga. Veselimo se tvojoj prijavi! ❤️

KOLINJE - - - izrada suhog mesa, kobasica i ostalih stvari od mesa

Marko1986

Dobro znana faca
Tu od
12 Ožu 2009
Poruka
872
Ljeti po velikim vrucinama se meso topi. Kapa mast.. Ocito ds je onda prevruce u njemu za kvalitetno cuvanje suhog mesa.

oficir

Dobro znana faca
Tu od
23 Velj 2013
Poruka
7,051
Meni ljeti u mom podrumu se ne topi samo sve dam izvakumirat stavim u plastične ili inx posude i na pod.
Kolka ti je temp. Ljeti u podrumu?

-ZGP-

powershift

Dobro znana faca
Tu od
13 Stu 2007
Poruka
2,912
Meni ljeti u mom podrumu se ne topi samo sve dam izvakumirat stavim u plastične ili inx posude i na pod.
Kolka ti je temp. Ljeti u podrumu?

-ZGP-

Ja sam bas u dilemi sta uraditi za cuvanje suhog mesa, Kobasice i meso vakumiram, a kosti onako popakujem i cuvam u skrinji.Skrinja je postala premala. Vec se pisalo na forumu da vakumirano moze biti na temp do oko 18, e sad jos jednom potvrdu i detalje, morali meso biti potupunoi suho, posto ja jedan dio samo dimim a ne susim do kraja, kasnije to ide u kuhinji na dodatnu pripremu (kuhanje, pecenje), a drugi dio susim do kraja ali ne previse, bolje da bude malo mekse,

oficir

Dobro znana faca
Tu od
23 Velj 2013
Poruka
7,051
Gle ja pečenice kranjske kaj si radim za peči i kuhati i krvavice malo podimim posušim par da na i u škrinju.
Sve ali sve ostalo vakumiram kad se posuši i spremam u podrum u inox i plastične posude i to je to,i pokazalo mi se najbolje čuvanje suhog mesa do sada.

-ZGP-

powershift

Dobro znana faca
Tu od
13 Stu 2007
Poruka
2,912
Gle ja pečenice kranjske kaj si radim za peči i kuhati i krvavice malo podimim posušim par da na i u škrinju.
Sve ali sve ostalo vakumiram kad se posuši i spremam u podrum u inox i plastične posude i to je to,i pokazalo mi se najbolje čuvanje suhog mesa do sada.

-ZGP-
koja je temp u podrumu kad su vani temp preko 30

oficir

Dobro znana faca
Tu od
23 Velj 2013
Poruka
7,051
oko 17-18°C kada je vani preko 30°C.
Ništa mi se ne cjedi na pršutima u komadu niti vakumirano ne ispušta masnoću.

-ZGP-

powershift

Dobro znana faca
Tu od
13 Stu 2007
Poruka
2,912
kod mene ljeti u podrumu sigruno bude visa temp, ali do ljeta ce se osloboditi prostorau skrinji, ovo je sad kriticno vrijeme, puna skrinja,

Zoki ticić

Aktivni član
Tu od
19 Stu 2012
Poruka
2,733
Kobasice obješene, ostatak posoljen i lagano čeka :D
94fad9a00b3513b487a3d3d5696ff063.jpg
34b20c016b914f878caf8833e4e94b1c.jpg

Poslano sa mog M351 koristeći Tapatalk

mtd001

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
20 Svi 2010
Poruka
6,906
Ma lako za propuh,a i dugoprstiće,na visokom su a i imam laki san.

zgzac

Dobro znana faca
Tu od
3 Kol 2012
Poruka
2,737
hmm da .... meni je prije par godina došla Kuna na tavan pa prorijedila kobasice. Kad sam primjetio, pronašao rupu gdje je ulazila, zakrpal ju, drugu noć nisam spaval koliko je rondala po krovu.

vlč.puknuti

Iskusan lik
Tu od
14 Svi 2008
Poruka
23,636
da li ima neki narodni recept za guljenje suhih kobasica ?
..nadam se da razumijete , neke suhe kobasice se gule kao banane a neke nikako odnosno jako teško ..

govorimo o prirodnom crijevu

MUHA

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
15 Stu 2009
Poruka
29,791
Staviti ih pod vodu i trljati dok crijevo ne omekša.

Edit, meni moreš i s crijevom narezati, ne smeta.

Najnoviji postovi

Na vrh