• Poštovani posjetitelju, za korištenje svih mogućnosti koje Poljoprivredni Forum omogućuje, predlažemo ti da se registriraš. Besplatno je i tvoja privatnost je potpuno zaštićena. Registracija ti omogućuje pristup svim kategorijama i temama, mogućnost pristupa privicima u postovima (slike, video, tutorijali, uputstva itd), pristup malom oglasniku, direktnu komunikaciju s članovima putem privatnih poruka, automatsko praćenje tema od interesa i još mnogo toga. Veselimo se tvojoj prijavi! ❤️

KOLINJE - - - izrada suhog mesa, kobasica i ostalih stvari od mesa

llmb0611

Iskusan lik
Tu od
11 Ožu 2013
Poruka
2,888
A kako, na tokarskom, brusiš nož mašine za meso? Mi bi rekli flajšmašine!
Nisam bil kod majstora...opcenito sam samo mislil da je zelezni mester i ima tokarske strojeve...nznm kak to tocno radi...otpelam noz i sajbe i pokupim dok je gotovo...

H&S

Iskusan lik
Tu od
2 Sij 2023
Poruka
944
Nisam znal da se to radi tak sa ledom...
Meni jedan.mesar rekel to da treba uzeti sitno mljeveno i staviti gore vodu...
Ovaj put za salame nisam.tak radil samo sam odredeni postotak mljevil na grubo a odredeni na sitno i rezani spek na sitne kockice. Salama mora bez vode. Za kobasice nije problem...
Ne mora salama bez vode....

llmb0611

Iskusan lik
Tu od
11 Ožu 2013
Poruka
2,888
ako ide voda, jel ju onda duže dimiš ili se duže suši na zraku? bojim se da je veća mogućnost da se pokvari ako dodaješ vodu...uvjeti za salame su sve gori...ova zima je možda iznimka...

H&S

Iskusan lik
Tu od
2 Sij 2023
Poruka
944
Voda izlazi kroz crijevo van. Ne stavlja se 100 l vode, već oko 1-1,5 l, na 50 kg smjese.

Najnoviji postovi

Na vrh