• Poštovani posjetitelju, za korištenje svih mogućnosti koje Poljoprivredni Forum omogućuje, predlažemo ti da se registriraš. Besplatno je i tvoja privatnost je potpuno zaštićena. Registracija ti omogućuje pristup svim kategorijama i temama, mogućnost pristupa privicima u postovima (slike, video, tutorijali, uputstva itd), pristup malom oglasniku, direktnu komunikaciju s članovima putem privatnih poruka, automatsko praćenje tema od interesa i još mnogo toga. Veselimo se tvojoj prijavi! ❤️

KOLINJE - - - izrada suhog mesa, kobasica i ostalih stvari od mesa

llmb0611

Iskusan lik
Tu od
11 Ožu 2013
Poruka
2,916
A kako, na tokarskom, brusiš nož mašine za meso? Mi bi rekli flajšmašine!
Nisam bil kod majstora...opcenito sam samo mislil da je zelezni mester i ima tokarske strojeve...nznm kak to tocno radi...otpelam noz i sajbe i pokupim dok je gotovo...

jlukaci7

Iskusan lik
Tu od
1 Velj 2012
Poruka
3,163
I jedino ispravno
Samo tko ju ima i gdi. Nagradno pitanje

Ovo odgovor na hass ov post
Nek moderatori spoje

H&S

Iskusan lik
Tu od
2 Sij 2023
Poruka
973
Nisam znal da se to radi tak sa ledom...
Meni jedan.mesar rekel to da treba uzeti sitno mljeveno i staviti gore vodu...
Ovaj put za salame nisam.tak radil samo sam odredeni postotak mljevil na grubo a odredeni na sitno i rezani spek na sitne kockice. Salama mora bez vode. Za kobasice nije problem...
Ne mora salama bez vode....

llmb0611

Iskusan lik
Tu od
11 Ožu 2013
Poruka
2,916
ako ide voda, jel ju onda duže dimiš ili se duže suši na zraku? bojim se da je veća mogućnost da se pokvari ako dodaješ vodu...uvjeti za salame su sve gori...ova zima je možda iznimka...

husqvarna365

Dobro znana faca
Tu od
24 Sij 2013
Poruka
1,016
Pozdrav
Dali je tko ostavljao ženske svinje za svinjokolju
Krmaca mi je oprasila 4 muška 4 ženska
Mislio sam ostaviti svih 8 komada za kolinje

vlastel

Dobro znana faca
Tu od
30 Sij 2019
Poruka
649
Pa svi bi htjeli za hranjenje samo muške. Ali nejde to tak. Ovisi o slučaju do slučaja, nekad su ženske puno jače, a nekad se stalno gone i ništa ne jedu.

jocc

Iskusan lik
Tu od
15 Kol 2015
Poruka
2,790
Mi ostavljamo i muške i ženske, ima godina kad znaju biti težinom daleko veće od muških tako da pravilo je da pravila nema, ako je sreće i hrane svi će narasti .

Najnoviji postovi

Na vrh