• Poštovani posjetitelju, za korištenje svih mogućnosti koje Poljoprivredni Forum omogućuje, predlažemo ti da se registriraš. Besplatno je i tvoja privatnost je potpuno zaštićena. Registracija ti omogućuje pristup svim kategorijama i temama, mogućnost pristupa privicima u postovima (slike, video, tutorijali, uputstva itd), pristup malom oglasniku, direktnu komunikaciju s članovima putem privatnih poruka, automatsko praćenje tema od interesa i još mnogo toga. Veselimo se tvojoj prijavi! ❤️

KOLINJE - - - izrada suhog mesa, kobasica i ostalih stvari od mesa

M

maksica6

Guest
Lijep pozdrav svima ,ma gdje bili. Intresira me kako radite kobasice ,budole i ostale stvari od mesa .Ovdje sam mislio da podijelite vase recepte sa nama ( i slike :mrgreen: :mrgreen: )da vidimo kako tko radi kobasice i kulene/prsute/sunke znaci sve recepte koje imate za suseno meso.A mozemo i doci da to sve i isprobamo!!!!!!!!!!!!!! :mrgreen: :mrgreen:
 
P

Picek

Guest
Prijatelji životinja: Kazne za klanje od 10 do 15 tisuća kuna Piše: Tina Radić
Foto: Damir Glibušić/Cropix
ZAGREB - Udruga Prijatelji životinja podsjeća građane da se od ove godine, stupanjem na snagu Zakona o zaštiti životinja, svinje ne smije klati bez prethodnog omamljivanja, a propisane kazne za prekršitelje iznose od 10.000 do 15.000 kuna.

Običaj kolinja ili svinjokolje, ističu u Udruzi, vrlo je primitivan i svake godine u zimskim mjesecima, počevši od posljednjeg vikenda u studenome, rezultira stotinama tisuća krvavih dvorišta i brojnim slučajevima trihineloze.

- Klanje je najbrutalniji čin u odnosu čovjeka prema životinji, a u vrijeme kolinja je prikazan kao zabavan i vrijedan običaj, prilika za zabavu na opću sramotu. Omamljivanjem se životinjama barem malo smanjuju patnje, iako humanog klanja nema - rekao je predsjednik Udruge Luka Oman.

Istaknuo je da su svinje vrlo senzibilne i osjetljive životinje, po inteligenciji ravne psu. Udruga je danas na Trgu kralja Tomislava u 12 sati priredila vegansku degustaciju odrezaka, a u 17 će sati početi javno prikazivanje filma “Ima li srca za Lucy?” koji govori o životu svinja i njihovu iskorištavanju.

:roll:

da samo jednom probaju kulen, kobasicu, šunku sumnjam da bi ostali vegetarijanci :mrgreen:
 
S

sapat

Guest
Ma daj koje su to gluposti... ja nebi trošio kulen na njih... nek se oni drže odličnih odrezaka od gm soje... ;) a mi ćemo uživati u pravim mesnim delicijama :D
02.gif
 

pajdo

Član
Tu od
26 Srp 2007
Poruka
202
Ma primitivni su ti u Udruzi prijatelja životinja!!
Kao prvo, kolinje su običaj koji se neće tako lako dokinuti, a kao drugo, kaj bi oni htjeli??
Da piknem pajceka nožem pa da ga onda pitam:Jel te boli? Nisam te prejako? :mrgreen:
 
P

Picek

Guest
pajdo kaže:
Kao prvo, kolinje su običaj koji se neće tako lako dokinuti, a kao drugo, kaj bi oni htjeli??
ulaskom u EU se i zabranjuje kolinje odnosno svinjokolja kakvu imamo danas..
na papiru barem, drugo je pitanje kako će to izgledati na terenu..
 

abrkili

Aktivni član
Tu od
26 Ožu 2007
Poruka
2,940
Ma zabranjuje se,ali svejedno,mi i sada odvezemo u klaonicu,oni zakolju,raspolove i platiš oko 100 kn po svinji.. zar nije tako lakše?
 
B

branko

Guest
abrkili kaže:
Ma zabranjuje se,ali svejedno,mi i sada odvezemo u klaonicu,oni zakolju,raspolove i platiš oko 100 kn po svinji.. zar nije tako lakše?


kod mene za svinje naplacuju kunu po kili, dok podravka za krave ne naplacuje nista ali si uzimaju kozu, glavu i iznutrice
 

zvona

Aktivni član
Tu od
17 Pro 2006
Poruka
1,295
Od moga bratića onda mu je bila cura došla u Slavoniju iz Rijeke i po prvi puta jela slavonsku šunku i ne zadugo ostala trudna :lol: :lol: i bratić se morao ženiti
 
R

ROKI

Guest
Nek se zeleni napuše garavih jaja! To su bolesni debili! Oni zna šta valja, a šta nevalja! Nisu bravca nikad vidili u živo, a kamoli dodirnili i sad će oni tu meni nešto brojit. A paštetu jedu u kojoj ima nema šta nema pa i neoprašenih prasaca. Nek mi popuše!!! :evil: :evil: :evil: :evil: :evil: Stoka nevezana! :evil: :evil: :evil: :evil: A šta će sirotinja jest, ak osi oni mogu priuštit skupu vegetarijansku hranu?! To se nepitaju!
 
Z

zoki

Guest
kad moja susjeda dode iz Zagreba počne srat nehumano ovo nehumano ono, kako mozes, a kad stavis tanjur pred nju pojede pola praseta :blackeye
 
R

ROKI

Guest
Nek dodju kod mene da im baja pokaže kako se omamljuje marva! To su bolesnici!
 
R

ROKI

Guest
A taj Oman, e njega treba omamit za primjer drugima. IDIOT POREMEĆENI!
 
P

Picek

Guest
ROKI kaže:
A taj Oman, e njega treba omamit za primjer drugima. IDIOT POREMEĆENI!
:mrgreen:
koliko ste ih sredili danas?
 

ZJ

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
22 Lip 2007
Poruka
27,394
Ak nekoga zanima, imam u stripu od prije par godina. Slike su obišle svijet.
Ma, j...š EU i njene propise. Mislim da nikada nebudu zaživjeli pri nama. Jedino kaj su mlađi ljudi sve komotniji, pa im se to neda. Lakše je otići u dućan :(
 

pajdo

Član
Tu od
26 Srp 2007
Poruka
202
Budu i ti ˇmlađiˇ jednom shvatili da znaš što jedeš kad to isto sam proizvedeš, a sve što u Hrvatskoj u mesnicama i dučanima kupuješ, upitne je kvalitete!
A što se EU tiće: Lako je uskladiti nj. i naše zakone, tj. prihvatiti nj. , ali kako te iste uskladiti s HRVATSKIM STANDARDOM I MENTALITETOM???
Uostalom, zar su Švicarci glupi što ne žele u EU :scratch ...
 
M

maksica6

Guest
Hoce li kakvi recepti za pravljenje kobasica,nije valjda da nitko nezna praviti kobasice, 8) 8) ili ih svi kupujete od mesnih industrija???? :mrgreen: :arrow: :arrow:

:arrow: :arrow: nastavak!!!!!!!!!!!!!!!!!
 
S

sapat

Guest
ma kakvi recept, mi to pravimo od "oka"... bar je tako kod mene i uvijek kobasice i kulen ispadnu super ;)
 
M

maksica6

Guest
ma kakvi recept, mi to pravimo od "oka"... bar je tako kod mene i uvijek kobasice i kulen ispadnu super ----
KAKO????????????????????????????????
 

Najnoviji postovi

Na vrh