• Poštovani posjetitelju, za korištenje svih mogućnosti koje Poljoprivredni Forum omogućuje, predlažemo ti da se registriraš. Besplatno je i tvoja privatnost je potpuno zaštićena. Registracija ti omogućuje pristup svim kategorijama i temama, mogućnost pristupa privicima u postovima (slike, video, tutorijali, uputstva itd), pristup malom oglasniku, direktnu komunikaciju s članovima putem privatnih poruka, automatsko praćenje tema od interesa i još mnogo toga. Veselimo se tvojoj prijavi! ❤️

Kombajniranje i Branje kukuruza 2009.-2010.

Status
Nisu omogućeni daljnji odgovori.

ŠANANA

Dobro znana faca
Tu od
23 Sij 2008
Poruka
12,734
Re: Berba kukuruza 2009

i kod mene berba traje u punom jeku :mrgreen:
IMT 565 i ZMAJ 2KM

7e277e8d.jpg
47c00ba8.jpg
63724414.jpg

7cc9e7b6.jpg
45aadfb0.jpg
d1a51266.jpg

ace84f0b.jpg
548dacbe.jpg

Mike

Član
Tu od
6 Sij 2009
Poruka
967

fest ti ga trebi...jel to tak suvo?

ŠANANA

Dobro znana faca
Tu od
23 Sij 2008
Poruka
12,734

ma presuvo je, pizdim po polju, neznam već kak bi rakete poštelal, ma nek se j*** ;) ;)
idem rano zaran brat kaj mi ćim bolje dela dok je još kolko tolko mokro, popodne mi se sam štopa ;)

kak je bolje da sui rakete skupljene il da su raširene, pitam za jako suho kikuruzovinu, neznam kak bi bilo pametno poštelati :scratch :scratch :scratch

Mike

Član
Tu od
6 Sij 2009
Poruka
967

ŠANANA kaže:
ma presuvo je, pizdim po polju, neznam već kak bi rakete poštelal, ma nek se j*** ;) ;)
idem rano zaran brat kaj mi ćim bolje dela dok je još kolko tolko mokro, popodne mi se sam štopa ;)

kak je bolje da sui rakete skupljene il da su raširene, pitam za jako suho kikuruzovinu, neznam kak bi bilo pametno poštelati :scratch :scratch :scratch
ja na sipu stišćem dok je jako suvo tak kaj čem prije otrgne klipa i onda menje smeća ide vnuter...a ak očeš lepo brati onda se moraš zaran dići...
ja berem od 6 do 8,9 rano sebi,onda idem uslužno :mrgreen:

Kićo

Aktivni član
Tu od
9 Velj 2008
Poruka
1,804

Raspusti rakete da kasnije svlaci, pedalj prije kraja

toma84

Aktivni član
Tu od
10 Velj 2008
Poruka
2,007

Moje kak su naštelane tak beru već 11 godina :D Ima razmak 5cm između raketa i kukuruzovinu vuče dole na 2/3 raketa i radi sasvim ok, nemam kukuruzovine u bunkeru

ŠANANA

Dobro znana faca
Tu od
23 Sij 2008
Poruka
12,734

ak ih raspustim, onda mi se štopa, ne stignu sve provući, pogotovo kad je suho :scratch

Mike

Član
Tu od
6 Sij 2009
Poruka
967

ŠANANA kaže:
ak ih raspustim, onda mi se štopa, ne stignu sve provući, pogotovo kad je suho :scratch
tak je,a ak su ti previše stisnjene onda ti gura,nemru sve stići zajti između raketi,zato probaj poštelavati okretaj po okretaj dok ne dobiš onaj optimalni položaj i tu onda bereš stalno,eventualno koji okretaj napred ili natrag ak se bere kukuruz z debljim ili tanjim stabljikama ;)

ŠANANA

Dobro znana faca
Tu od
23 Sij 2008
Poruka
12,734

evo i video

[youtube:1i0gyrns]KBX50Mo9pFg&feature=channel_page[/youtube:1i0gyrns]

Kićo

Aktivni član
Tu od
9 Velj 2008
Poruka
1,804

Znam da se stopa kad se raspuste rakete al se manje runi klip, biraj, ako skupis rakete da ranije svlaci bude ga vise zrunilo. Odi brat po noci ili ujutro najkasnije do 8-9 sati. Problem je brat kukuruze u klipu dok prezriju imam to isto i doma, pioneer pr37m34 trebalo ga pobrat prije 2 tjedna.

Jos nesto, moj ti savjet niti ne prilazi stroju dok kardan jos vrti. Ma niti na 5 metara :!: . Mozda zvuci smijesno ali znam zasto to kazem a ti nisi mali pa radi kak te volja

Mike

Član
Tu od
6 Sij 2009
Poruka
967

Kićo kaže:
Jos nesto, moj ti savjet niti ne prilazi stroju dok kardan jos vrti. Ma niti na 5 metara :!: . Mozda zvuci smijesno ali znam zasto to kazem a ti nisi mali pa radi kak te volja
da, ja se također s tim potpuno slažem,još pogotovo prčkati po valjcima dok se vrte :shock: ,ak već moraš nekaj drbnuti onda zemi jednog lepog klipa i primi ga za vrh pa z debljim krajem prčkaj po beraču ;) ...
al najsigurnije je iskapčit kardana,onda prčkaš kolko te volja i nema nikakve opasnosti :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:

ŠANANA

Dobro znana faca
Tu od
23 Sij 2008
Poruka
12,734

gadno, ja ćuo da sad ovih dana čovjek kad je išao kipat kukuruz u prikolicu, odnosno da je izkipao i ostavio bunker u zraku i nešto čeprkao ispod, bunker pao i ubio čovjeka :shock:
samo treba paziti

Plemeniti

Dobro znana faca
Tu od
16 Pro 2008
Poruka
1,728

Nazalost opreza nikad dovoljno :scratch :scratch

markach

Iskusan lik
Tu od
31 Sij 2008
Poruka
1,895

Kakve imate cijene kod uslužne berbe kukuruza u klipu :?:
Ja idem sa 530,00kn/ral (prošle god. 550,00kn/ral) zbog goriva i "krize" malo spustil cijene ljudima :mrgreen:

markach

Iskusan lik
Tu od
31 Sij 2008
Poruka
1,895

Orsic kaže:
ja 700kn ral

jbt ma ko ti to plaća? (realno je to samo za zagorje gdje su bregi )

Status
Nisu omogućeni daljnji odgovori.

Najnoviji postovi

Na vrh