• Poštovani posjetitelju, za korištenje svih mogućnosti koje Poljoprivredni Forum omogućuje, predlažemo ti da se registriraš. Besplatno je i tvoja privatnost je potpuno zaštićena. Registracija ti omogućuje pristup svim kategorijama i temama, mogućnost pristupa privicima u postovima (slike, video, tutorijali, uputstva itd), pristup malom oglasniku, direktnu komunikaciju s članovima putem privatnih poruka, automatsko praćenje tema od interesa i još mnogo toga. Veselimo se tvojoj prijavi! ❤️

Kombajniranje i Branje kukuruza 2009.-2010.

Status
Nisu omogućeni daljnji odgovori.

josip123

Aktivni član
Tu od
3 Svi 2009
Poruka
1,334
Re: Berba kukuruza 2009

ipak ću da vjerujem ljudima koji su mi rekli da je lumax odličan pa ću ga isprobati. ;)

L

Luka.

Guest

josip123 kaže:
ipak ću da vjerujem ljudima koji su mi rekli da je lumax odličan pa ću ga isprobati. ;)
ako prskas s lumaksom kad je jako puno vage ili jos bolje ako padne kisa na njega on ce ti korov u kukuruzu riješiti

josip123

Aktivni član
Tu od
3 Svi 2009
Poruka
1,334

e to volim čuti da je lumax prava stvar za mene.do sjetve kukuruza s još svašta može promijeniti ali primjena lumaxa kod mene neće sigurno :mrgreen: .

Ronin

Član
Tu od
13 Velj 2009
Poruka
238

Pazi da si ga kombajnom ne preneseš na druge njive, ja sam ga tako dobio.

josip123

Aktivni član
Tu od
3 Svi 2009
Poruka
1,334

bogami neću jer ako kukuruz bude kao i ovaj na slici što ga je kikic MF brao,ima da ga bere tanjurača.

kikic MF

Aktivni član
Tu od
6 Srp 2008
Poruka
1,293

ma ljudi evo u usporedbi s kombajnom kako je visok ja sam visok 182cm a on je još sigurno metar viši bio od mene ako ne i više.
sva sreča ja sam svoje pobrao odavno pa je teško prenjet baš na moju zemlju, al uvjek postoji da se može.
evo malčirao sam danas ponovo dok je to sve izgorjelo. platio je dodatno da prođem s malčerom. malčer sam stavio na 750 okretaja kardana i 2000 okretaja motora i malčer se vrtio ko lud a to je tolko žilavo cijelog ga sasječe sve iz jedne stabljike napravi 1000 malih sasječenih al on i dalje u zraku. kao da malčiraš kamenje tako to zvuči evo imam i video pa ču postavit sam neznam kako.
i još je sve se osušilo odnosno izgorjelo i9 ja mislio o sad če iči ko bog al ne još uvjek je žilav čak i dok je izgorio nevjerojatno :shock:

Mike

Član
Tu od
6 Sij 2009
Poruka
967

kikic MF kaže:
ma ljudi evo u usporedbi s kombajnom kako je visok ja sam visok 182cm a on je još sigurno metar viši bio od mene ako ne i više.
sva sreča ja sam svoje pobrao odavno pa je teško prenjet baš na moju zemlju, al uvjek postoji da se može.
evo malčirao sam danas ponovo dok je to sve izgorjelo. platio je dodatno da prođem s malčerom. malčer sam stavio na 750 okretaja kardana i 2000 okretaja motora i malčer se vrtio ko lud a to je tolko žilavo cijelog ga sasječe sve iz jedne stabljike napravi 1000 malih sasječenih al on i dalje u zraku. kao da malčiraš kamenje tako to zvuči evo imam i video pa ču postavit sam neznam kako.
i još je sve se osušilo odnosno izgorjelo i9 ja mislio o sad če iči ko bog al ne još uvjek je žilav čak i dok je izgorio nevjerojatno :shock:
ma to uopće ne potrebno se davit i derat strojeve i kurit naftu,jer abutilon se ne širi korijenom,nego samo iz sjemena :!:
da ti njemu neznam kaj sad napraviš njega svejedno bude nagodinu...najbolje rješenje je da ga se "lumaxne" :lol: ...

sam postoji jedna opaska kod lumaxa,a to je da se ne preporuča koristit ga dvije godine zaredom na istoj parceli...ja sam i to probal i ne bilo nekih zločestih nuspojava,osim možda čini mi se da maalo slabije djeluje :scratch ,al sad to više i nije bitno jer sam te parcele posijal tak da nagodinu opet ga morem koristiti... :scratch

kikic MF

Aktivni član
Tu od
6 Srp 2008
Poruka
1,293

gle meni nije bilo problem proč još jedamput takav komad za 300 kuna a on nek radi kaj hoče s tim on je htjel da to ne strši sve u zrak pa je vidio da ga sveg posječe al on i dalje strši.
samo da može zapaliti još jedamput i da može podorati
a ja nimam 10 litara nafte na to potoršio al za 300 kuna tko nebi išao ;)

V

valtra_8550

Guest

evo kombajniranja (usluzno).
gazda sa hurlijem.

brat bere,ja vozim

kukuruz,nista strasno.vlaga 18%
vozio u popovacu.
cekam da se mrki javi je li me slucajno vidio putem :) .

tibor88

Aktivni član
Tu od
3 Ruj 2007
Poruka
2,386

na trecoj slici lijevo iznad kombajna si uslikao NLO! :shock:

g015.gif

J

jokapz

Guest

Već uhodana ekipa Zeko, JD, i Hiđo i kombajn DF 3580

I lagano sve u sušaru...

V

Vedran

Guest

Jel ima tko iskustva s PR35F38 i PR36P85 u hranidbi svinja?

Mrki88

Član
Tu od
17 Tra 2009
Poruka
881

valtra_8550 kaže:

vozio u popovacu.
cekam da se mrki javi je li me slucajno vidio putem :)
.

:lol: :lol: :lol: šta se ti smucaš po mome kraju?? ;)
naravno da sam te vidio,već me oči bole :shock: od vas iz tih krajeva koji vozite u popovaču!!!
pa svaki dan po najmanje 20-ak tura prođe cestom,a vjerojatno sam i tebe opazio... :D
jebiga, mogao si svratiti na gemišt... :mrgreen:

Ronin

Član
Tu od
13 Velj 2009
Poruka
238

Ja hranim svinje sa pr36p85, i još sa 38-24 i 38-65. Dobro jedu solidno napreduju, prirast je ok nema nikakvih problema. Te sijem jer mi daju najveći prinos i odlično podnose sijanje u gustom sklopu.

P

pixa93

Guest

mi se dogovorili sa covjek da od nas kupi kukuruz vlage 14 posto na manje po cijeni od 60 lipa.i doso njegov covjek sa kamionom i ja mu nabro 35 tona i mi na licu mjesta izmejrimo vlagu dok gleda vozac sa mojim vlagomjerom koji je tocan i on pokaze 13posto vlage i ode on to otpeljat sa kamionom tamo i vlagomjer od firme xxx okaze vlagu 17 posto.

katastrofa

koja su to gamad

I

ivica

Guest

evo kak ja kombajniram ,naravno nije moj kukuruz ,dobio sam ovu zemlju u zakup ,a vidite kak je prijasnji gazda radil (uopce nema klipova)
PA270006_resize.jpg

ovdje kolega nije mogel izvuc ni jednu samu prikolicu van iz njive pa sam dosel u pomoc ,jd je jednostavno prelagan makar ima snage ,a drugu sam ja sam bez problema
PB020095_resize.jpg

PB020097_resize.jpg

PB020100_resize.jpg

PB020102_resize.jpg

PB020104_resize.jpg

V

valtra_8550

Guest

opet ja kasnim,nema veze..
joj sta bio dao za mediona.sam cini mi se dosta nizak :scratch
adapter,koja je to marka?

V

valtra_8550

Guest

Mrki88 kaže:
valtra_8550 kaže:

vozio u popovacu.
.

naravno da sam te vidio,već me oči bole :shock: od vas iz tih krajeva koji vozite u popovaču!!!
pa svaki dan po najmanje 20-ak tura prođe cestom,a vjerojatno sam i tebe opazio... :D

a da ne spominje da ovo jos nisam ni vidio.sad me stvarno sram :oops: :oops:
hm...mmmmmm gemist...ak je vino dobro,a nadam se da je.prica se da je vas kraj poznat po vinu.
drugom prilikom..

Mrki88

Član
Tu od
17 Tra 2009
Poruka
881

valtra_8550 kaže:
Mrki88 kaže:
[quote="valtra_8550":38o54ai2]evo kombajniranja (usluzno).

vozio u popovacu.
.

a da ne spominje da ovo jos nisam ni vidio.sad me stvarno sram :oops: :oops:
hm...mmmmmm gemist...ak je vino dobro,a nadam se da je.prica se da je vas kraj poznat po vinu.
drugom prilikom..[/quote:38o54ai2]

jebo ga ti,pričaš ko da živiš na drugom kraju države..... :D :D
pa nije valjda vrag da nisi nikada u popovači popio gemišt??? :scratch
moraš jenput navratit, mada se ja nebavim vinogradarstvom, imam par buteljica doma od prijatelja i poznanika koji su među najboljima u Moslavini u proizvdonji vinčeka...
ak ništa, kad budeš vozio kuruzu na godinu... :mrgreen:

powershift

Dobro znana faca
Tu od
13 Stu 2007
Poruka
2,912
Re: Kombajniranje kukuruza 2007

Pozdrav, zanima me približan odnos mase sirovog kukuruza u klipu i krunjenog u zrno.Da po jednostavim pitanje, koliko se otprilike dobije suhog zrna od 1t sirovog (branje) kukuruza u klipu.

Status
Nisu omogućeni daljnji odgovori.

Najnoviji postovi

Na vrh