• Poštovani posjetitelju, za korištenje svih mogućnosti koje Poljoprivredni Forum omogućuje, predlažemo ti da se registriraš. Besplatno je i tvoja privatnost je potpuno zaštićena. Registracija ti omogućuje pristup svim kategorijama i temama, mogućnost pristupa privicima u postovima (slike, video, tutorijali, uputstva itd), pristup malom oglasniku, direktnu komunikaciju s članovima putem privatnih poruka, automatsko praćenje tema od interesa i još mnogo toga. Veselimo se tvojoj prijavi! ❤️

Kombajniranje i Branje kukuruza 2009.-2010.

Status
Nisu omogućeni daljnji odgovori.

dino

Aktivni član
Tu od
22 Ožu 2009
Poruka
1,500
Delac,to je normalno da je u dalmaciji dosta skuplji kukuruz nego u slavoniji..

djelac

Član
Tu od
9 Tra 2009
Poruka
530
Delac,to je normalno da je u dalmaciji dosta skuplji kukuruz nego u slavoniji..

da dino kužim ..al pričal sam neki dan sa tipom koji prodaje kukuruz u rijeci pa veli da je 1,80 pa mi je zato cudno..al opet švercer je pa je možda i zato mi se zlagal..a inace tu kod mene je kukuruz u silosima variar od 1,17 pa do 1,40..a šverceri placaju u refuzi 1 kn

dino

Aktivni član
Tu od
22 Ožu 2009
Poruka
1,500
aha,a švercer kao i svaki švercer...
Kod mene još uvijek cijene nisu tako prenapuhane,od 1 kn pa do 1,5 kn na malo.
Jer kod mene je još dosta kukuruza na polju,pa dok se sve to skine kroz mjesec dana,onda če se znat prava cijena,bar u mom kraju...

vimi

Aktivni član
Tu od
9 Stu 2008
Poruka
532
kod nas ti je isto i na malo ili na veliko
ali u glavnom od 2,00 do 2,10 i to u trgovinama, možda bude nešto jeftiniji sad 10.2 na sajmu u benkovcu

Steff

Aktivni član
Tu od
23 Pro 2010
Poruka
487
Svaka čast,,,na mašini,,,nisam zna da se more brat i tako kasno.......:supz:

Koja je godina kombajn........i koliki ti je žitni adapter,,,širine

Kombajn je 81 godište,a adapter 3,60....

josip123

Aktivni član
Tu od
3 Svi 2009
Poruka
1,334
di?i kolika ti je vlaga bila?

vlagu sam imao od 20-24%,ali ta vlaga i nije bitna jer sam sušenje platio kešom,a suhi kukuruz prodao agronomu po 1,4kn+pdv.cijena je ove godine odlična,nadam se da do jeseni novi kukuruz neće pasti ispod 1,00kn/kg.

S

seljaček

Guest
vlagu sam imao od 20-24%,ali ta vlaga i nije bitna jer sam sušenje platio kešom,a suhi kukuruz prodao agronomu po 1,4kn+pdv.cijena je ove godine odlična,nadam se da do jeseni novi kukuruz neće pasti ispod 1,00kn/kg.

Hoče na jesen kukuruz nebu više od 0,75 kn za standard jer nema stoke a i biti če još manje.

josip123

Aktivni član
Tu od
3 Svi 2009
Poruka
1,334
Hoče na jesen kukuruz nebu više od 0,75 kn za standard jer nema stoke a i biti če još manje.

i mene je toga strah ali moramo se nadati jer ako se ne nadamo onda je najbolje da ga ni ne sijemo,tako su i za ovu godinu najavljivali da će cijena pšenice biti katastrofalna,a to se sve preko noći okrenulo kada su nas zadesile one poplave,a rusiju požari.

H

Hurlimann86

Guest
I mi smo danas brali nešto kukuruza što je još ostalo, inače sijan je 25.5 i klip dobro izgleda nije pljesniv.

markotk

Član
Tu od
30 Stu 2010
Poruka
127
hurliman 86, jedno pitanje. kako si zadovoljan sa beracem tornado 35?pitam jer ga je moja obitelj imala preko 20 godina ali kazu da je bio dosta spor i da ga je jako mucil korov.otkad smo kupili tornado 40 preporodili smo se. puno brzi,bolje cisti te velika prednost, ruke se mogu podizati i ne smeta mu korov ak ga ima.

Status
Nisu omogućeni daljnji odgovori.

Najnoviji postovi

Na vrh