• Poštovani posjetitelju, za korištenje svih mogućnosti koje Poljoprivredni Forum omogućuje, predlažemo ti da se registriraš. Besplatno je i tvoja privatnost je potpuno zaštićena. Registracija ti omogućuje pristup svim kategorijama i temama, mogućnost pristupa privicima u postovima (slike, video, tutorijali, uputstva itd), pristup malom oglasniku, chatu, direktnu komunikaciju s članovima putem privatnih poruka, automatsko praćenje tema od interesa i još mnogo toga. Veselimo se tvojoj prijavi! ❤️

Kompresori

fergomil

Član
Pridružen(a)
2 Ožu 2019
Poruka
39
Da se i ja malo uključim.
Davno kupio kompresor u Pevecu sličan ovom na slici. Boca 50l i dotok zraka 270 l/min 2,2 kw.
Isto tako kupio sam i komplet alata, pištolje za bojanje, ispuhivanje, pranje i pumpanje. Alat sve skupa nekih250 kn.
Kompresor narihtan, uključivanje na 5 bara a isključivanje 10 bara. Mislio sam da će biti to dovoljno za moje potrebe.
Ali ispostavilo se da to nije dovoljno. Htio sam obojati vrata otprilike 3 m2. Obojam 1/4 m2 i motor se pali jer pištolj troši 250 l/min.
Tako malo bojam pa čekam da pumpa napumpa posudu. Pumpa se ugrije pa treba sve više vremena da se posuda napuni.
Kupio sam profesionalni mali pištolj potrošnje 150 l/min, spustio isključivanje na 8 bara kako bi pumpa bila manje opterećena ali ni to nije puno pomoglo. Pravi protok zraka treba umanjiti za otprilike za 1/3 od onog koji je napisan na kompresoru, pa u mojem slučaju je to 270 l/min umanjen za 1/3 što iznosi 180 l/min. To je kad je sve novo, kad ostari manje, što je u konačnici jako malo.
Mišljenja sam da treba kupiti kompresor sa posudom od najmanje 150 l i pumpe dotoka 400 l/min da bi se moglo obojati nešto kao što su vrata ili slično. No takav kompresor košta barem 5000 kn. Ali ako se kupi takav kompresor onda poslije slijedi zadovoljstvo u radovima koji ćete sigurno htjeti odraditi.
 
Na vrh