• Poštovani posjetitelju, za korištenje svih mogućnosti koje Poljoprivredni Forum omogućuje, predlažemo ti da se registriraš. Besplatno je i tvoja privatnost je potpuno zaštićena. Registracija ti omogućuje pristup svim kategorijama i temama, mogućnost pristupa privicima u postovima (slike, video, tutorijali, uputstva itd), pristup malom oglasniku, direktnu komunikaciju s članovima putem privatnih poruka, automatsko praćenje tema od interesa i još mnogo toga. Veselimo se tvojoj prijavi! ❤️

Kompresori

brgud

Iskusan lik
Tu od
4 Lis 2013
Poruka
5,676
Samo su one kuglice zablokirale (dok se malo ne razrade) dvi kapi ulja rade čuda. Isti problem sam imao sad nedavno kod onog malog iz LIdla do se kuglice nisu malo razradile.
Isti takav kompresor imam ja isto iz Bauhausa i to već o ho ho godina , samo ča je crveni i koštao je isto u euro kao i sad. Samo što je onda bio n a akciji i uz njega dobio zračni pištolj, za pumpanje guma, pištolj za farbanje, pištolj za ispuhivanje , pištolj za štemanje i još jedan priključak za recimo rotacionu četku. 💪
 

MUHA

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
15 Stu 2009
Poruka
29,409
kolko sam videl tu spojku je moguće odšarafiti sa ključem ne znam jel bu se dalo onda zvadit van?
Ne pokušavaj ni u ludilu. Puklo bude i nemaš više garancije.
Kak su rekle kolege, probaj malo posprejati nečim masnim a ako ne uspiješ s njim u servis.
Moguče da je problem i u spojnici na onom spiralnom crijevu.
 

dado6340

Iskusan lik
Tu od
31 Svi 2013
Poruka
4,832
Einhell kompresor 50 litara nema snage napumpati bocu. Dođe do oko 4 bara i dalje jok a i do 4 je patnja. Rukom se normalno okreće, ništa ne zapinje. Kao da ribaju cilindri ili na radilici ali onda nebi rukom išao lagano. Kao da elektro motor nema snage. Od kud krenuti ? Šta da mu radim ?
 

smilan

Iskusan lik
Tu od
16 Tra 2017
Poruka
2,455
Najčešći kvar za kompresor kad gubi pritisak je u ventilima. Dodje do istrošenosti ventila ili deformacija te ventili ne brtve dobro i propuštaju zrak unazad. Rijetko da se pohabaju karike ili cilindri to se desi na industrijskih da odu karike nakon godina svakodnevnog rada. Na hobi kompresoru su najčešće nekvalitetni ventili. Tako da ih prvo pogledaj i provjeri njihovo stanje.
 

dado6340

Iskusan lik
Tu od
31 Svi 2013
Poruka
4,832
Koji ventili ? Gdje ? I kak da znam da ne valjaju ? Ako pomaže, kad ga upalim kao da motor nema snage.
 

smilan

Iskusan lik
Tu od
16 Tra 2017
Poruka
2,455
To su drugi simptomi, ako se motor guši. Kako ide kad motor rukom okreneš. Tu može biti svega i ležaji motora i kompresora.
 

brgud

Iskusan lik
Tu od
4 Lis 2013
Poruka
5,676
Ta j kompresor je već neko vrijeme u upotrebi , ako je koliko vermena , kako je radio do sad i u kojim uvijetima. Ili je nov pod garancijom? :rolleyes:
 

dado6340

Iskusan lik
Tu od
31 Svi 2013
Poruka
4,832
Da je pod garancijom bio bi u servisu. Par godina staro, 5-6. Neznam točno. Još je bio Pevec u Kutini. Većinom služio za ispuhivanje strojeva.
 

ZKL

Član
Tu od
17 Ožu 2022
Poruka
102
Lijep pozdrav svima,(nisam vidio da postoji slična tema pa sam ovdje stavio) imao bih pitanje u ove svezi boje
Radi se o tome da imam doma ovakve boje a trebao bih pofarbati metalna vrata od garaže nekakvih cca 16m2 i umjesto podrobljenog stakla staviti lexan pa me zanima dali mogu ovu boju pošpricati kompresorom jer se ne rijedi tj.dali bude bila pregusta za kompresor?Navodno za ovu ne treba temeljna nego ide direkt na hrđu.Ja sam vrata predhodno mislio oprati sa Dimerom i očetkati brusilicom i četkom pa poslije pošpricati antikorozivom i zatim počistiti četkom e sad me zanima dali je bolje uzeti neku temeljnu boju i zatim završnu ili bude dobra i ova? Svaka sugestija i savjet su dobrodošli Hvala svima unaprijed. ;)
 

MUHA

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
15 Stu 2009
Poruka
29,409
Ja sam razredil nitro razređivačom jer nije išlo. Pregusta je boja.
Farbal sam bez temeljne na očišćenu i antikorozinom namazanu površinu.
 
  • Like
Reactions: ZKL

ZKL

Član
Tu od
17 Ožu 2022
Poruka
102
Hvala vam na odgovoru Muha , niš onda znači razređivač unutra i samo gas ;) baš sam pričal sa jednim dečkom on mi je rekel da je po njegovom mišljenju bolje ova farba direkt gore veli ne trebaš špricat temeljnu pa čekat da se osuši pa onda završnu ova je farba kao neka jeftinija varijanta u odnosu na klasiku (temeljna,završna),iskreno ne kužim se baš u to pa sam zato pital htel bi to napraviti kak dragi Bog zapovijeda kad već delam to za sebe, hvala vam na pomoći ;)
 

zoran89

Iskusan lik
Tu od
16 Lip 2015
Poruka
3,570
Nema tu do temeljne + završne.

A o kakvom sušenju pričamo? Nitro temeljnu dok dođeš do kraja vrata, prvi dio će se već 3 puta osušiti. Pogotovo na ovim temperaturama.

Hemerite i takve boje baš i ne vole šprice pošto one vole da se deblje nanose četkom.

Da Hemerite i takve stvari valjaju, svi bi ih koristili. To su boje koje se koriste za ograde i stvari koje se ne mogu očistiti bez pjeskarenja pa prođeš jednom kistom svakih par godina i dobro izgleda.

Daj ti 2 ruke temeljne i 2 ruke laka i da vidiš kvalitetu.
 

Najnoviji postovi

Na vrh