• Poštovani posjetitelju, za korištenje svih mogućnosti koje Poljoprivredni Forum omogućuje, predlažemo ti da se registriraš. Besplatno je i tvoja privatnost je potpuno zaštićena. Registracija ti omogućuje pristup svim kategorijama i temama, mogućnost pristupa privicima u postovima (slike, video, tutorijali, uputstva itd), pristup malom oglasniku, direktnu komunikaciju s članovima putem privatnih poruka, automatsko praćenje tema od interesa i još mnogo toga. Veselimo se tvojoj prijavi! ❤️

Konjići

Ronin

Član
Tu od
13 Velj 2009
Poruka
238
Hvala na informaciji, nije skupo ali ništa do proljeća dok se ne rode mlade kune:)

F

Ferđolinac

Guest
Bok, ljudi

prvo da pohvalim slike, svaka čast! Ove sa zalaskom sunca su stvarno super. A samo jedno pitanje za Zdrebicu, koliko ti je stara posavka? Inače moj je tetak tamo negdje kod Zagreba, zapravo iz Pisarovine uzeo jednog posavca, ždrijebe pa mislim da je te veličine.

W

Wilma L.

Guest
:p :p :p ,

pa Ferđo,čovek naš dragi..,konaćno nam se i ti vratio..hvala Bogu i dobrodošao nam nazad!!!
Hvala za pohvalu slika!
Kako si nam ti i tvoji i dapaće kako je blago i ima li šta novoga što bi nam mogao i trebao reći!?
Hajde malo..,prićaj..
Baš mi je drago da si ponovno sa nama!!! :mrgreen:

F

Ferđolinac

Guest
Evo ja i moji smo dobro, blago sve u redu. Neznam šta da vam pričam bilo je nekakvih problema oko onog ždrijebeta. Bila je inspektorica i konjima je vađena krv, ispitivali su ih na sve, arteritis i još neke te bolesti, ali nemaju ništa. Žalio sam se na tu veterinarku, ali bolje da nisam. Na kraju ću ja još ispasti kriv. Ona kaže da nije ni znala da ja imam konje. Konje držim već oko 4 godine i ona zna za nje, ali ok.
Konji su sve ok, ova mlađa nije ni ostala ždrebna, udebljala se, ali izgleda samo od hrane :) .
E to je to, možda da samo još kažem da radim novu štalu, na proljeće.

Jaga

Član
Tu od
28 Velj 2009
Poruka
330
Treba slušati starije i ne svađati se! Još si mlad! Kod mene isto jedna posavka nije bređa, a imam doma pastuha! Mislio sam da je i nisam više isprobavao s pastuhom - greška! Zato su druge dvije bređe! :) :)

Z

Zdrebica

Guest
Ferđolinac kaže:
Bok, ljudi

prvo da pohvalim slike, svaka čast! Ove sa zalaskom sunca su stvarno super. A samo jedno pitanje za Zdrebicu, koliko ti je stara posavka? Inače moj je tetak tamo negdje kod Zagreba, zapravo iz Pisarovine uzeo jednog posavca, ždrijebe pa mislim da je te veličine.
moja je 14 mj prešla

W

Wilma L.

Guest
ahoooojjjj,

ljudi gdije smo,nema nas...hajde,kaj ima,prićajmo... :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:

W

Wilma L.

Guest
Biti će slika samo nema ekipe!
He, he!

Ma da sve se nekako...razvodnilo!:vragek:

I kako je kod tebe,svi na broju?

Kod mene isto kao i prije..:weedman:

Jaga

Član
Tu od
28 Velj 2009
Poruka
330
Je. Sve pet. Htio bih prodati lipicanke. Ako znaš da se neko interesira javi?

Jaga

Član
Tu od
28 Velj 2009
Poruka
330
Lipicanke

Jedna je stara 7 godina, a njena omica će 3 na ljeto. Cijena u kompletu bi bila 2000 EUR. Obje su žigosane i imaju rodovnice. Za obje iduće godine idu poticaji od 2000 kn za svaku. Slike imaš negdje prije.

pocek

Član
Tu od
17 Pro 2010
Poruka
103
Imam jedno pitanje...
kakva je to boles kod konja Laminitis dali je izlječiva ili nije...

H

Hrvach

Guest
Laminitis je upala kopitne kosti tj. vezivnog tkiva kopita. To je najčešći uzrok šepavosti konja. Može biti više razloga oboljevanja,ali se najčešće spominje previše bjelančevina u prehrani. Oporavak je moguć ako se na vrijeme otkrije bolest, ali u nekim teškim slučajevima nije moguć.

dani90

Novi član
Tu od
6 Ožu 2011
Poruka
2
uzgoj konja

Pozdrav
Novi sam ovdje i imam par pitanja...
Kako prepoznati blatfus (neznam jeli riječ točna, ali tak nekak je) kod konja,
Kada su konji spolno zreli za parenje i dali se za ishranu konja koriste i neke smjese ili samo prirodna hrana ?

H

Hrvach

Guest
Neznam točno kaj vi nazivate "blatfus", kak izgleda ta bolest? Konji su spolno zreli s 18 mjeseci, neki čak i ranije,ali ih nije dobro pariti prije 2-2,5g jer su još nedovoljno razvijeni. Neke ranozrele pasmine kao posavac ili Hrv. hladnokrvnjak su ljudi znali pariti već s 20-21 mjesec i to bez većih posljedica na zdravlje konja. Konjima treba obavezno sijeno ili trava jel im je to hrana u prirodi. Inače ja im još dajem zob, kukuruz (ne u velikim količinama ako se konj ne kreće) i mekinje (posije).. Voće obožavaju,ali im to dajem više kao poslasticu umjesto šećera.

dani90

Novi član
Tu od
6 Ožu 2011
Poruka
2
Pa "blatfus" bi bilo ravno stopalo kod ljudi, znači kako kod konja prepoznati taj nedostatak.

H

Hrvach

Guest
Iskreno neznam na kaj misliš.. Znam da se kod konja javlja "magareće" kopito, tj da je konj "štulast" Znači da ima okomito postavljenu nogu prema kopitu ko magarac. Ja neznam o čemu se radi u ovom slučaju za koji ti pitaš, možda znaju ostali članovi.

Najnoviji postovi

Na vrh