• Poštovani posjetitelju, za korištenje svih mogućnosti koje Poljoprivredni Forum omogućuje, predlažemo ti da se registriraš. Besplatno je i tvoja privatnost je potpuno zaštićena. Registracija ti omogućuje pristup svim kategorijama i temama, mogućnost pristupa privicima u postovima (slike, video, tutorijali, uputstva itd), pristup malom oglasniku, direktnu komunikaciju s članovima putem privatnih poruka, automatsko praćenje tema od interesa i još mnogo toga. Veselimo se tvojoj prijavi! ❤️

Kontam - mali voćar

Kontam

Aktivni član
Tu od
3 Svi 2008
Poruka
4,076
ZJ i ja moram svaki sat vremena sa nožem, a što ću :| Bolje i tako nego da sam platio nekoga uslužno malčiranje 7,5 jutara. Koliko bi to opće i došlo? Ma sigurno nije jeftinije od oranja, tu negdje.

B

Bobo

Guest
Kontam kaže:
ZJ i ja moram svaki sat vremena sa nožem, a što ću :| Bolje i tako nego da sam platio nekoga uslužno malčiranje 7,5 jutara. Koliko bi to opće i došlo? Ma sigurno nije jeftinije od oranja, tu negdje.

Po mojem cjeniku bi to bilo 1500Kn... Ako imas ikakav svoj stroj s kojim mozes napraviti posao, zasto bi ikoga placao? Ako travu tek svakih sat vremena nozem rezat, onda je to SUPER...

Kontam

Aktivni član
Tu od
3 Svi 2008
Poruka
4,076
Bobo tvoja cijena je pola cijene koja se ovdje traži. A tek da čujete kakav je to zahtjevan posao, trebao bi snimati te razgovore :) Evo malo da dobijete dojam dok ne uploadam filmić.

Prvo malo realnosti da ne bude da su kinezi savršeni :lol:
remen.jpg

slini.jpg

kvailo.jpg

petar.jpg

By kontam at 2009-07-06
Petar šarafa gas žicu :) Nije sajla :lol:

Učinak...
frezanje.jpg

Gdje je manji korov bolje isfrezano, gdje je veći tu je lošije...
frezanje2.jpg

frezanje3.jpg

zavoj.jpg

korov.jpg

noevi.jpg

Kraj dana...
posao.jpg

G

GROF

Guest
poštovanje prijatelju kontam!., lipi ti pozdrav i sretno ti u delu!

...kako vidim na ovim slikicami, tvoj prijatelj - "jahač" i ti delate ko pravi, svaka čast!., stvarno strojčuga izgljeda čudno ko i cinezi!!!., ali nima veze, bitno da dobro dela.

nebi bil ja, ja., kad nebi nešto dodal ili oduzel., sada dodajem da niste za ovu tvoju zemlju napravili dobro., zač niste napravili?., pa pišem ti., korov, drač ili kako se već zove?., trebalo je najprije pokosit, zapalit., a onda svakako pofrezat i to u nekoliko navrati /oću pisat nekoliko puti iće po istom mestu da se korjenje dobrano sasiče/...

...ali bitna je volja., volja i ljubav deladu čudo!., bog!., sretno!., čitamo se...

Kontam

Aktivni član
Tu od
3 Svi 2008
Poruka
4,076
Grofe u pravu si, ali ne smijem paliti, sto mu muka okolo je pšenica :| A i treba tu površinu pokositi, znači ajd opet plaćaju uslužno košenje, jer da to idem trimerom, potrošio bi benzina da bi bakrotirao. Ovo je kako tako riješenje ;) Dok sve to potamanimo onda ćemo razvesti karbokal i zaorat ili ufrezati sa drugim strojčekom. Kad to sve odane, onda ide stajnjak, a ako vlada ne padne i tržišta kapitala se oporave možda, veliko možda bude nešto i voćaka :roll: Naravno podrivanje prije, ali nešto nam kišna ovo godina, da li će se zemlja raspucavati ili usijecati samo?? :roll: Banana country.

Kontam

Aktivni član
Tu od
3 Svi 2008
Poruka
4,076
Ovo je jedan skuplji i nadograđeniji model. 860$ (električno paljenje, svijetlo koje s negdje izgubilo, i motor od traktorčića, kao i ojačana konstrukcija). Freza je dodatnih 165$. Naravno cijene su u Kini. Na to ide transport, špedicija, koje kakvi troškovi, carina (morao bi provjeriti stopu pošto nije samo to došlo) i pdv.

T

Tomazy

Guest
ajd mi to vidi kolko te izašlo u kn interesira me, može i na pp

Kontam

Aktivni član
Tu od
3 Svi 2008
Poruka
4,076
Evo kako izgleda skretanje sa frezom, koliko je komplicirano i tako to... Pri kraju filmića je 5 brzina cca oko 10 km/h. A dotični je zbog turiranja u maksimalne okretaje, dobio sa suhim bagremom po leđima, ne pada mu napamet da više turira a i Petar mu je sriktao gas ;)

http://www.youtube.com/watch?v=Jl7EypuohHc

petar

Aktivni član
Tu od
15 Pro 2007
Poruka
1,257
hehe, sad će ispast da kinez dimi nenormalno, a baja non-stop maže po gasu...
Trebao si stavit bez žike, da se čuje nabijanje gasa...

Kontam

Aktivni član
Tu od
3 Svi 2008
Poruka
4,076
Sad je i on uvidio što radi. Čekam ja da kupi on auto, da mu ga ja naturiram, a tek što znam sa ručnom kočnicom raditi ili kad isključim kompjutere :) Da vidim da li bi imao osmijeh na licu :lol:

Kontam

Aktivni član
Tu od
3 Svi 2008
Poruka
4,076
Gadan posao uradili podrivači. Traktor 200 ks i 3 radna tijela i traktor 150 ks 1 radno tijelo. Došli jedan dan i zoom zoom. Samo što njihov šef nije bio nadgledao a ja bio na moru, tako da je rekao da će doći još jednom, dok se zemlja malo utaba da propara sa jednim radnim tijelom što dublje bude mogao.

podrivanjemala.jpg

razlikamala.jpg

Koja razlika između ovog djela gdje je voda stajala i gdje nije...
karbokalkamala.jpg

Ostaci karbokalka tu gdje je stajala gomila, inaće je uspuješno zatanjuranj sa super teškom tanjuračom na 25 cm, izmiješano i ravnano zemljište. Inaće karbokalk je došla mehanizacija u vrijednosti 1,200.000 kn razbacati.
stajnjakmala.jpg

Stajnjak je zreo da se razbaca i zaore, samomoram čekati da zemlja provari korov i karbokalk.
stupcimala.jpg

Navukao sa i stupce za mrežu protiv leda ;) Moj grunf ;)

Kontam

Aktivni član
Tu od
3 Svi 2008
Poruka
4,076
Uh kakve drame kod uvoza sadnica, ja kao nitko i ništa tj. mali voćar, moram paviti sortne liste. A garant netko u ministarstvu ima bijesnu plaću za ovaj posao. Blago nama sa silnim stručnjacima u vladi. Ali ajde bolje išta nego da zabrane uvoz.

http://narodne-novine.nn.hr/clanci/sluz ... _2565.html
Sviježi pravilnik. Ne znam da li ću stići sa obziromkako su ažurni u ministarstvima...

tibor88

Aktivni član
Tu od
3 Ruj 2007
Poruka
2,386
Kontam, sta se desava sa frezom tj jednoosovinskim traktorom? jel radi jos? kako si zadovoljan s njim?
cini mi se da sam vidio negdje u nekom oglasniku da se prodaje jedna/jedan. novi valjda.. :scratch

Kontam

Aktivni član
Tu od
3 Svi 2008
Poruka
4,076
He he jednosovinac odmara. Iznajmljen je čovjek koji radi kao za sebe sa starim jhonijem od 170 ks i ne teška tanjurača nego usudio bi se reći super teška :shock: Moj JD je odfrezao 4,3 ha i riješio me korova. Poslje toga je išao karbokalk i taj korov pod zemlju, podrivač, sad ovo...

oldjhoni.jpg

dijagonala.jpg

pravac.jpg

Ne radite ovo kod kuće ;) Za ovo morate imati odlične prijatelje. Ovdje je milina saditi voćku, natrpati MAPa i ako se ovdje ne primi voćka sa navodnjavanjem nemam rijeći...

Sad opet dolazi moj JD, skinuta je freza i stavita je ruda. Sad će poslužiti kao transporter sa 1T prikolicom. Razvozit će umjetno gnojivo, voćke, alat, imam prebaciti neke panjeve od bagrema, dovesti nešto materijala, razvesti ogradu i stupce. Dolazi mu i dodatak za kopanje kanala do 30 cm dubine, tako da ću sa njim to odraditi i u kanale staviti cijevi za navodnjavanje. Dosada je odradio 100 sati i imao je jedan karambol. Šogi nije slušao da ne ide blizu stajnjaka jer ima osa. I... na kraju da skratim priću su ga izbole ose, a on se iskipao i njega prevrnio.Puko remen, nabacao zemlju svugdje, polomio neke limove, ali i sve sam to otklonio i sad opet prede i traži posla ;)

Kontam

Aktivni član
Tu od
3 Svi 2008
Poruka
4,076
Ovaj iz oglasa je novi i to je deal sa jednim od ortaka (imam ih osam ). Društvo kao društvo, netko igra nogomet mi gledamo kako okreniti novce. Tako da imam ortake za nekretnine, dionice, firme i evo zadnji je pčelar. Izgleda da ću postati suvlasnik nekih košnica... A što volim pčele :scratch

Na vrh