• Poštovani posjetitelju, za korištenje svih mogućnosti koje Poljoprivredni Forum omogućuje, predlažemo ti da se registriraš. Besplatno je i tvoja privatnost je potpuno zaštićena. Registracija ti omogućuje pristup svim kategorijama i temama, mogućnost pristupa privicima u postovima (slike, video, tutorijali, uputstva itd), pristup malom oglasniku, direktnu komunikaciju s članovima putem privatnih poruka, automatsko praćenje tema od interesa i još mnogo toga. Veselimo se tvojoj prijavi! ❤️

Kontam - mali voćar

Plemeniti

Dobro znana faca
Tu od
16 Pro 2008
Poruka
1,728
A negokako,,, :mrgreen:
Pokusavam iskoristiti ove blagodati interneta,,,
iako me velika vecina nazovi "savjetnika"
uvjeravala kako to taj traktor nece nikako moci vuci i da mi je trud uzludan,,,
S obzirom da uvjeti koji su sada nisu isti kao u vrijeme idealno za podrivanje nemogu niti dati neki objektivan sud,,
ali gledajuci na to kako je sad islo mislim da ni tada nece biti problem,,,

Smiljan

Aktivni član
Tu od
5 Ruj 2007
Poruka
1,840
Izlgleda, Bobic, kao sve sto radis, super. Nego, kad vec prijtelju Kontam zachatavamo temu ;) , da te pitam. Jeli ovo stajnjak oko sadnica? Nije li malo preblizu stablu? Jest da je tocno pod krosnjicom, ali nekako sam sklon vjerovati da ce se ove godine prosiriti, odnosno da ce vecina korjenovih dlacica biti (ako vec i nije) izvan ovog kruga stajnjaka, a narocito dogodine. Ja sm sada kod nadosadjivanja ljesnjaka zasadjenih prosle jeseni nekoliko slabasnih izvadio (dakle,primili su se ali su mi se cinili kilavi pa sam ih mijenjao) i iznenadio se koliko je korijen izrastao u sirinu. Sigurno jedno 20-30cm polumjera, pa racunam da su ovi tvoji i siri, narocito znajuci da na cijeloj njivi nisi imao tri i pol travke tijekom godine. I to kad ti "pobjeglo" ;)

Plemeniti

Dobro znana faca
Tu od
16 Pro 2008
Poruka
1,728
A jeli blizu ili ne nz, tako ga razbacasmo,, cini mi se da cu ga morati rucno zatrpati ako stignem jer (majmun) tanjurace sam oprao, podmazao i pospremio u susu tak da mi ih sad steta vadit i sve ponovo,,,
Cu vidim koliko bude vremena, jer ako mi bude knap cu ih izvadit pa ponovo konzervacija :scratch
jer s njima malo pustiti nize prve tanjure da vise bacaju na red a samim tim bi i zatrpali to đzubrivo,, da stajnjak je,,
jos mi za danas ostao jedan red za zimsko prskanje i podvlacimo crtu za ovu godinu, nadam se,, :?

Smiljan

Aktivni član
Tu od
5 Ruj 2007
Poruka
1,840
Gledajuci kako precizno radis siguran sam da ces naci nesto sto treba popraviti ili napraviti bolje tako uopce ne dvojim da neces jos nesto raditi ;)
Usput, s cime sada spricas? Nordox?

Kontam

Aktivni član
Tu od
3 Svi 2008
Poruka
4,076
Bobiću odličan uradak :shock: Tko bi rekao da se tako dobro podriva sa malim traktorčićem ;)

Smiljan nije mlijun samo 2 400 komada :)

A da posla i ulaganja para ima, kako Bobić kaže rupa bez dna, ne znaš gdje odu toliki novci a odu...

Plemeniti

Dobro znana faca
Tu od
16 Pro 2008
Poruka
1,728
Smiljan kaže:
Gledajuci kako precizno radis siguran sam da ces naci nesto sto treba popraviti ili napraviti bolje tako uopce ne dvojim da neces jos nesto raditi ;)
Usput, s cime sada spricas? Nordox?
Da Nordox je u pitanju, zimsko, vrijeme idealno za zastitu, temperaturno gledano,,
a posla uvijek se nađe,, prije mjesec dana malo sam prihranio voluharice jer ih kod susjeda ima na stotinea ne brine o njima,,, dok im ja stavim slag od Facirona i fino im je,, dosta toga izjedose pa moram ponoviti :mrgreen: da ne ogladne u zimi kad ce samo moje vocke strsati iz snijega,, ;)

Kontam

Aktivni član
Tu od
3 Svi 2008
Poruka
4,076
lopata.jpg

kipa.jpg

Radi kinez sve u 16.
startw.jpg

petarmali.jpg

Radi i Petar odlično :)
stupci.jpg

tragzx.jpg

Većinu vremena u transportu. Sreća što nije teži inaće bi trag bio puno gori, mogu misliti što bi tek bilo da je išao traktor :roll:
kotlic.jpg

Ponekad...
sadnica.jpg

E ako je ovo jednogodišnja sadnica :lol: Dao Hadrović malo išuć muć buć. Zadnja tri reda smo ipak stavili hidrogel, jer je ovo ipak dvogodišnja sadnica a dobra sorta pa da ne bude problema, barem ne u početku a kasnije ćemo se boriti.

Kontam

Aktivni član
Tu od
3 Svi 2008
Poruka
4,076
Voćke a što ispadne ;) Šala, u žitu sadim breskvu, šljivu i kajsiju. Trešnja će eksperimentalno na jedan manji dio. Šljiva sirotinjska voćka, što ćemo možda dođu takva vremena. Breskva okrijepa i zdravlje, što ne ode u konzumnu otići će u kompot. Kajsija radi profita, ako ne uspije biti će prerade. Nekako samo raspodjelio na koštičave voćke. Bobičaste uz ogradu kao i pokoju krušku, lozu na stupove od zaštite od mraza i leda, povrće gdje stane, malo kombinirano :?

T

Tomazy

Guest
još reklama "uberi svježe i to sam" na izlazu voćnjaka vaga i kasa i netreba ti radna snaga :lol:

Kontam

Aktivni član
Tu od
3 Svi 2008
Poruka
4,076
S obzirom na lokaciju i mogao bi ;) Gratis jaje za kupljenu kilu voća, za gajbu pečeno pile. A za šleper uuuuuuuuuuuu :lol:

T

Tomazy

Guest
Kontam kaže:
S obzirom na lokaciju i mogao bi ;) Gratis jaje za kupljenu kilu voća, za gajbu pečeno pile. A za šleper uuuuuuuuuuuu :lol:
eto možeš nedeljama organizirati obiteljska druženja u voćnjaku i nek si beru sami doživljaj za gringose (djecu) jebo te more imaš turizam u voćnjaku.....i meni prase na poklon za ideju :lol: :mrgreen:

Kontam

Aktivni član
Tu od
3 Svi 2008
Poruka
4,076
Samo ako primaš crno slavonsko prase koje uzgaja Dominik :) Baš me zanima kakav bi bio kulen i kobase od njih koji šetaju, lutaju i jedu što nađu :D Janjetine će biti ;) Ima se u planu neki torovi ;) Neka djeca upoznaju i životinje :D A kad smo kod dijece, sutra ako bude sve ok bit će i kod mene prinova :)

T

Tomazy

Guest
o čestitke,čestitke :partyman: :gitarist: ajd da je živo i zdravo. i opali neki post kad budeš imao 2 bara ili više da bude malo smjeha.

G

GROF

Guest
Prijatelju!., vridni forumašu, poljoprivredniče-voćaru, novopečeni - preponosni TATA!!! kontam!

Najiskrenije čestitke povodom rodjenja vaše curice; ZAHARA!!!., neka je živa i zdrava., neka puno papa i spava!
...čim bude prve prilike popit ćemo i u to ime!., BOG!., sretno vam., čitamo se...

T

Tomazy

Guest
Od danas više niste sami, ništa nije kao prije, od danas jedna zvjezda mala s ljubavlju Vas grije...

zvonis01

Član
Tu od
2 Ožu 2009
Poruka
792
još jednom iskrene čestitke,da se mama brzo oporavi i Zahara naraste pa u voćnjak :D

Plemeniti

Dobro znana faca
Tu od
16 Pro 2008
Poruka
1,728
Drzim
crossfingers.gif
da sve bude u redu s tvojom zenom i
andjelcic.gif
cerkicom,,,
Dakle iskrene cestitke