Kontam kaže:Leđna motorna prskalica bez zračne potpore, znači nije atomizer. Ovo radi na principu da motor okreće klipnu pumpu koja pokušava tlačiti vodu (valjda) pošto je ne može stlačiti, a pod jačim pritiskom i na jednu diznu pravi finu maglicu do 4-5 m visine. To sa ovim mini pištoljem. Ako manje stisneš okidač šprica blizu i široko, ako jače stisneš onda ide u dalj, naravno ima i ventil za pojačavanje tlaka da i u daljini bude finija maglica. Strašan stroj dobro prilagođen za moje potrebe imam ga dvije godine i radi kao lud. Utrošak škropiva 250 - 275 litara na 2 Ha, svako stablo savršeno oprskano. Poz
Kontam kaže:
Sastavio mi brat polagač za foliju. Ima još za doraditi, na slikama nema polaganje crijeva za navodnjavanje i kočnice za foliju,, nešto je gotovo,nešto je u planu, sad se isprobavala gredica i kako će opće stroj sa dva točka moći vuči gredičar i polagač u jednom, jer je teško ga staviti u balans. A tek još postići brzinu da se pravigredica i zatrpava folija :roll: Mislim da je gredica solidna, ali biti će bolja jer brat nije slušao da naprijed trebaju iči raonici a ne ovako tanki lim da uzima zemlju i pravi gredicu. Ovo je univerzalni gredičar polagač za jednosovinski traktor, motokultivator, ATV i Ladu Nivu :lol: