• Poštovani posjetitelju, za korištenje svih mogućnosti koje Poljoprivredni Forum omogućuje, predlažemo ti da se registriraš. Besplatno je i tvoja privatnost je potpuno zaštićena. Registracija ti omogućuje pristup svim kategorijama i temama, mogućnost pristupa privicima u postovima (slike, video, tutorijali, uputstva itd), pristup malom oglasniku, direktnu komunikaciju s članovima putem privatnih poruka, automatsko praćenje tema od interesa i još mnogo toga. Veselimo se tvojoj prijavi! ❤️

Kontam - mali voćar

petar

Aktivni član
Tu od
15 Pro 2007
Poruka
1,257
Heh, kineza.... Si vidio moju svestranost, mogu služit i ko alnaser.

Evo jedna iz bolje perspektive

S obzirom na rakiju stupovi su dobro i stavljeni, ono ''rakija korekting stupove''..
btw. kaki su to radnici kad sami nose cugu i to fajin dobru

Kontam

Aktivni član
Tu od
3 Svi 2008
Poruka
4,076
bzzz ja kad bi donjeo rakiju bio bi krimalac. A vi kad nosite za vlastite potrebe po 2 dcl to je legalis :lol: :lol: U kakvu će se HR državu pretvoriti da čovjek ne povjeruje :(

Žuti

Član
Tu od
29 Lis 2008
Poruka
609
zvonis01 kaže:

Petar upalio,a Kontam prska pet do dvanest,pupovi bubre
klijalište u radu
biće paprike ko kineza,hehheh

Kakva je to prskalica ( šprica ) :?: :scratch ili je to atomizer :?:

Kontam

Aktivni član
Tu od
3 Svi 2008
Poruka
4,076
Leđna motorna prskalica bez zračne potpore, znači nije atomizer. Ovo radi na principu da motor okreće klipnu pumpu koja pokušava tlačiti vodu (valjda) pošto je ne može stlačiti, a pod jačim pritiskom i na jednu diznu pravi finu maglicu do 4-5 m visine. To sa ovim mini pištoljem. Ako manje stisneš okidač šprica blizu i široko, ako jače stisneš onda ide u dalj, naravno ima i ventil za pojačavanje tlaka da i u daljini bude finija maglica. Strašan stroj dobro prilagođen za moje potrebe imam ga dvije godine i radi kao lud. Utrošak škropiva 250 - 275 litara na 2 Ha, svako stablo savršeno oprskano. Poz

Kontam

Aktivni član
Tu od
3 Svi 2008
Poruka
4,076
Uh, još kad bi se dobio neki nosač prtljage :lol: Svaka čast spremniku od 25 litara, ali opet ga malo malo trebaš puniti :|

Žuti

Član
Tu od
29 Lis 2008
Poruka
609
Kontam kaže:
Leđna motorna prskalica bez zračne potpore, znači nije atomizer. Ovo radi na principu da motor okreće klipnu pumpu koja pokušava tlačiti vodu (valjda) pošto je ne može stlačiti, a pod jačim pritiskom i na jednu diznu pravi finu maglicu do 4-5 m visine. To sa ovim mini pištoljem. Ako manje stisneš okidač šprica blizu i široko, ako jače stisneš onda ide u dalj, naravno ima i ventil za pojačavanje tlaka da i u daljini bude finija maglica. Strašan stroj dobro prilagođen za moje potrebe imam ga dvije godine i radi kao lud. Utrošak škropiva 250 - 275 litara na 2 Ha, svako stablo savršeno oprskano. Poz

Ma ja planiram isto kupiti nekakvu prskalicu ili atomizer , ali se nisam odlučio koju . Neznam di si ti kupio i po kojoj cijeni , ali čini mi se sličnom kao neke prskalice koje se mogu kupiti preko oglasa po cijeni od nekih 2000 kuna . Ako nije tajna gdije si kupio i po kojoj cijeni . :?:

Kontam

Aktivni član
Tu od
3 Svi 2008
Poruka
4,076
Nije tajna, ja sam je uvezao. Atomizer može višlje baciti škropivo, ali samim time troši više tekućine. Prskalica je dobra za kupanja manje i niže voćke, ako imaš stare i visoke voćke onda je pak bolji atomizer ili prskalica sa jačim motorom bez spremnika. Možda će Zvonis dok uhvati vremena staviti video da se vidi brzina rada sa prskalicom :) Poz

Cijene su:
Honda preko 6000 kn,
Solo nema cijenu na webu ali je ima u katalogu
Stihl nema u ponudi
Kinezi kao moj oko 1600 kn (japanski motor ili njihov dizajn)
Kinez njihov motor i mesing pumpa cijene oko 1400 kn.

Ako se odlučiš za takav model zaštite gledaj samo da je pumpa što kvalitetnija, da ide ulje u mehanizam i da ima podmazivanje klipova. Neki modeli su dolazili sa jednokratnim plastičnim klipnim pumpama.

Žuti

Član
Tu od
29 Lis 2008
Poruka
609
Prije svega hvala na informacijama !!!!
Što se tiče cijena Solo ili Stihl atomizera znam sigurno da ih nema ispod 4500 kuna :scratch . Stoga me zanima koliko je isplativo uzeti nekakav atomizer ili prskalicu koji su više nego duplo jeftiniji :?: :scratch Kako kažeš tebe tvoja služi dobro već 2 godine , moram reći da bi i meni slična prskalica bila sasvim o.k. Zanima me dali su ti poznate prskalice i atomizeri koji se mogu naći u oglasima , odnosno dali je i tvoja prskalica slične marke :?: http://www.auti.net.hr/ostalo/oglas-586860/ http://www.njuskalo.hr/zastita-gnojidba ... las-990910 http://www.njuskalo.hr/zastita-gnojidba ... as-1044598 http://www.njuskalo.hr/zastita-gnojidba ... las-472595 http://www.njuskalo.hr/zastita-gnojidba ... las-779759

Kontam

Aktivni član
Tu od
3 Svi 2008
Poruka
4,076
Sve i jedan oglas mi je poznat :mrgreen: Ali to ti nije ovaj model. Zvonis je radio sa original Stihlom i potrošio je po hektaru 300 litara, ja sam za 2 Ha potrošio 275 litara, i još sam imao kao što se vidi na slici dosta razbacivanja.

Ovo su modeli kao moja prskalica:

http://www.hongoldonia.hr/vrt-i-poljodj ... -2525.html
http://www.solo.hr/katalog.php?kateg=5 Motorna prskalica 433

U prvim godinama dobra ti je prskalica, kasnije je bolji atomizer, ali opet ako ideš u visinu isprazniš spremnik dok kažeš keks. Da rezimiramo, za manje voćke bolja ti je prskalica, bilo da je ručna, akumulatorska ili motorna, kasnije je bolje atomizer, zbog vegetacije i brže pređeš cijelu voćku.

Kontam

Aktivni član
Tu od
3 Svi 2008
Poruka
4,076
dsc00090medium.jpg

dsc00089medium.jpg

dsc00095medium.jpg

dsc00016medium.jpg

dsc00015medium.jpg

dsc00014mediumq.jpg

Sastavio mi brat polagač za foliju. Ima još za doraditi, na slikama nema polaganje crijeva za navodnjavanje i kočnice za foliju,, nešto je gotovo,nešto je u planu, sad se isprobavala gredica i kako će opće stroj sa dva točka moći vuči gredičar i polagač u jednom, jer je teško ga staviti u balans. A tek još postići brzinu da se pravigredica i zatrpava folija :roll: Mislim da je gredica solidna, ali biti će bolja jer brat nije slušao da naprijed trebaju iči raonici a ne ovako tanki lim da uzima zemlju i pravi gredicu. Ovo je univerzalni gredičar polagač za jednosovinski traktor, motokultivator, ATV i Ladu Nivu :lol:

seljačić

Aktivni član
Tu od
8 Velj 2009
Poruka
2,154
Kontam kaže:
dsc00090medium.jpg

Sastavio mi brat polagač za foliju. Ima još za doraditi, na slikama nema polaganje crijeva za navodnjavanje i kočnice za foliju,, nešto je gotovo,nešto je u planu, sad se isprobavala gredica i kako će opće stroj sa dva točka moći vuči gredičar i polagač u jednom, jer je teško ga staviti u balans. A tek još postići brzinu da se pravigredica i zatrpava folija :roll: Mislim da je gredica solidna, ali biti će bolja jer brat nije slušao da naprijed trebaju iči raonici a ne ovako tanki lim da uzima zemlju i pravi gredicu. Ovo je univerzalni gredičar polagač za jednosovinski traktor, motokultivator, ATV i Ladu Nivu :lol:

kolika je širina gredice nakon polagača?

svaka čast za spravicu

Kontam

Aktivni član
Tu od
3 Svi 2008
Poruka
4,076
Širina gredice je nešto malo manje od 80 cm. Ali moram priznati da sam obustavio proizvodnju, vrijeme leti a njiva nije isfrezena, razvoj oduzima jako puno vremena. Generalno se potkrala greška za koji smo pretpostavili da bi se mogla desiti i onda ne znam iz kojeg razloga se ta pretpostavka zamarila i otišlo u drugom pravcu. Problem je što motokultivator ne smije biti kačen u tri točke, kako smo mi Jiang Donga i polagač kvačili, zato ga i u prvom pokušaju nismo fiksirali za rudo nego išli na opciju auto kuke. Kasnije se to zanemarilo i fiksiralo ga se za ručke da se određuje dubina. To je bilo loše jer njiva nije idealno ravna, i ćim bi jedan točak otišao na nižu razinu javljalo bi se da bi dizao jedan kraj a drugi nabijao u zemlju, što bi dovodilo do krivudanja a kasnije bi i blokada diferencijala trpila. Uglavnom može se sriktati ali bi morao strogo analizirati svaki korak i ponašanje stroja. No žao mi je JD jer smo mu umalo otepli ručke, jake su to sile. Inaće rezultat nije bio loš...

gredicemedium.jpg

landfruitandvegemedium.jpg

Kontam

Aktivni član
Tu od
3 Svi 2008
Poruka
4,076
Evo i prvi kvar na JDu cca 250 h. Ležaji alternatora otišli. 6 vijaka od maske i 4 od alternatora, 2 FAG ležaja serviseri u Elektrometalu i gotov za sat vremena. Popravak 100 kn ruke i ležaji. Ne bi ti ležaji stradali da nije JD bio prevrnut na tu stranu zbog napada osa :lol:

jdmedium.jpg

paprika005medium.jpg

code

Dobro znana faca
Tu od
30 Ožu 2008
Poruka
2,136
Mali kvar...to ni nije kvar nego odrzavanje..heh

nego,kakve ose?
kod mene bude ludnica preko ljeta,ose strsljenovi....ma jbt zamisli,fermentacija i to.....popizdim.

Kontam

Aktivni član
Tu od
3 Svi 2008
Poruka
4,076
Bile u stajnjaku, a ja rekao šogiju ne idi kod stajnjaka imaš osa, a on zafrezao stajnjak kad su izletile :mrgreen:

snupy

Član
Tu od
7 Pro 2008
Poruka
423
nikako nemogu shvatit da si kupio to "zlo" a ne tomicu ili yanmara :scratch

code

Dobro znana faca
Tu od
30 Ožu 2008
Poruka
2,136
Nemora biti zlo....
po rijecima "kontam" sam skuzio da je to prije "surova"snaga a ne zlo.....
bitno je da je jaka i da ima ucinak,a poslije ce vjerojatno doci do modernizacije u japanca i slicno..

Ako se nevaram ima 17ks?ja sam jucer radio sa f400 ,bio bi presretan da je to bio kinez ali 4xjaci....

Kontam

Aktivni član
Tu od
3 Svi 2008
Poruka
4,076
Snupy cijena je bila presudni faktor, kao i cijena rezervnih djelova i priključnih strojeva. Potrošnja je mala, manje ulja za održavanje, masti i svega.
Codexnox ima 20 konja :) Isfrezao bi ti ja da mi ne gori obrada tla prije polagača folije. Ovo vrijeme je katstrofa, freza upada totalno, čak i više, vidi se i na potrošnji 1,5 l /h :mrgreen: Prije je bila manja, ali bila je i freza 60 cm. Žito mi naraslo veliko pa samo morao dva puta preči, raste već 3 sezonu to žito, niti ga sadim, niti ga gnojim, niti ga štitim, samo ga frezam, no mislim da je sada gotvo sa tim ;)

Na vrh