• Poštovani posjetitelju, za korištenje svih mogućnosti koje Poljoprivredni Forum omogućuje, predlažemo ti da se registriraš. Besplatno je i tvoja privatnost je potpuno zaštićena. Registracija ti omogućuje pristup svim kategorijama i temama, mogućnost pristupa privicima u postovima (slike, video, tutorijali, uputstva itd), pristup malom oglasniku, direktnu komunikaciju s članovima putem privatnih poruka, automatsko praćenje tema od interesa i još mnogo toga. Veselimo se tvojoj prijavi! ❤️

Kontam - mali voćar

V

Vujo

Guest
dobro došao !!!
sretno sa prijepisom to može potrajati uvijek negdje zapne :scratch
 
G

GROF

Guest
...Kontam!!!... DOBRO NAM DOŠAL I ŽELIM TI PUNO USPJEHA OKO NASADA., A PONAJVIŠE OKO PREPISIVANJA ZEMLJIŠTA..., PRIRODA - BOG!!!., MA UVIK SVE ODRADIDU KAKO TREBA., E., JEDINO MI LJUDI., OBIČNI SMRTNICI UVIH ŠTEKAMO..., PA ZATO I KAŽEM PUNO, PUNO SRIĆE OKO PAPIROLOGIJE., A OVO ĆE SVE RODIT., TO JE BOGU U RUKAMI...!

SRETNO!!!
 
G

GROF

Guest
...MA SVAKAKO., TVOJA ZEMLJA., TVOJA SLAMA., A BOME I DOBAR DOGOVOR., DAŠ SLAMU I ČOVIK TI SVE IZORE..., TO NAPRAVI ODMA DOK SE ČOVIK NE PREDOMISLI..., E., SLAVONCI MOJI., IDEM U 8. MISECU, U OSIJEK., KO ZNA MOŽDA SE I VIDIMO!!!
 

Smiljan

Aktivni član
Tu od
5 Ruj 2007
Poruka
1,840
Kontam kaže:
neki povijesni sljed iz gruntovnice moram izvaditi.
Eto to ti je nasa birokracija :) Oni kazu "povjesni izvadak" i ti si mislis koji li je to krasni, a kada ono ;) uzmu knjigu (u mom je slucaju jos iz Austro-ugarske, a mislim da je tako i u Slavoniji) fotokopiraju, udare pecat da to odgovara originalu i kazu da se to zove "povjesni izvadak". Nikad mi nije bilo jasno zasto to ne zovu preslika (ako vec nije fotokopija) gruntovne knjige :)
A sto se tice robno/radne zamjene. To je super da mozes tako dogovoriti. :)
 

Smiljan

Aktivni član
Tu od
5 Ruj 2007
Poruka
1,840
Kontam kaže:
Simljane sve je to ok. Samo da mi ne kažu da netko nije platio državi njeno, još ako se vuće iz Austro-ugarske ;) Nadam se da će im biti dosta 20 kn biljega, ali nekako nisam baš u to siguran :)

Joj, negdje sam natrcao na nekakva propis o zastari hipoteka. Cini mi se da se sve hipoteke prije 1956 (ili tako nekako) brisu automatizmom.
 
P

pozna

Guest
hej lega,ma nije to tolika panika,korak po korak.e sad ako sam dobro skuzio,covjek pokupi slamu i za uzvrat ti poore zemlju,znaci nemas slamu za kompostirati nego samo strnjak,a i ovako da kompostiras tu slamu,mislim d od tog ,,tankog,, komposta vocke nece imati bogznasta,zitarice nesta imaju,pise da se u tom slucaju smanjuje potrosnja NPK gnojiva,al ti svejedno trebas stajnjak,i mislim da ti ta carolija sa kompostiranjem i netreba.svejedno ako trazis poticaj moras napraviti analizu tla,pa ce ti reci,aha,trebas baciti tolio i toliko stajnjaka,koji ces naci na nekoj farmi krava kojih hvala bogu ima sve vise .sadnice su najblize u krasu,ili si vec kontaktirao nekog buduceg otkuplivaca pa ti on sredi nabavku sadnica,pretpostavljam visnje. ako sam dobro skuzio zemlja ti je blizu stare ceste,tj precice obilaznica-odasiljac-cepin. to je bas lijep kraj.a na forumu ima i dosta nasih slavonaca,vec ce se javiti,sad su vjerovatno na moru.
 
P

pozna

Guest
pozdrav lega,mislio sam da si eventualno napravio ugovor sa Orahovicom,oni su ne tako davno trazili kooperante,moras imati svoju zemlju a oni daju sadni materijal te svu strucnu pomoc i savjete a ti sav urod predajes njima.tko otprilike. nego sta ces saditi od povrca,za piju ili samo za sebe?jel imas neki bunar na zemljiß
 
G

GROF

Guest
...Kontam., PIŠEŠ DA SE JAVIM AKO DOJDEM U OSIJEK., A KADI DA SE JAVIM ?., DA STANEM KOD ŽENINIH NA BALKON U OSMOM KATU PA DA TI MANEM MARAMICOM ?., PA DA SE NAJDEMO NA CUGI ???...JEDINO DA SE ČUJEMO BRZOGLASOM ?
 
G

GROF

Guest
...FALA, FALA NA DOBROM DRUŠTVU!!!


I ČA PISAT, PRVI DOJAM, PETICA; /NEMOJ SE POKVARIT/., DOBAR ČOVIK, KUPIL DOBRU ZEMLJU, REŠIL SLAMU, E, E., SUSEDI, KOMŠIJE,...SVE JE ISTO, SVE SE BRIJE, SAMO POMALO I NEKA TI BOG BUDE U POMOĆI SA ONIM TVOJIM SALAŠEROM - KOMEDIJOM., KOMEDIJOM OD ČOVIKA...

E ČOVJEČE, MA FALA TI, SVAKA ČAST, LEGENDA SI...!
 

petar

Aktivni član
Tu od
15 Pro 2007
Poruka
1,261
Ev, ima nas i blize koji smo u OS a voljni (voljan) sam ti pomoći koliko god mogu i kad god mogu. Tu studiram pa viči ak bilo sto trebas.
 
G

GROF

Guest
...BOG KONTAM!!!


LIPI TI POZDRAV., MA UVIK TE JE LIPO ZA ČITAT., SAMO TE MORAM PODSITIT NA TVOJ DUG - OBEĆANJE., KADA ĆEŠ STAVIT ONE SLIKICE., ONOGA TOME, ČA SMO SE SLIKALI???

FALA TI!., BOG I ČITAMO SE., A KAD IDEŠ KROZ MOJU PREDIVNU LIKU NAVRATI., NEĆE BIT FIŠA., ALI ZATO IMA SIRA I PRŠUTA., SKORO PA UVIK!!!
 

petar

Aktivni član
Tu od
15 Pro 2007
Poruka
1,261
Ma samo laganini, i bit će ok.
Jel i taj komad na onoj strani kod obilaznice il...
Pozz
 

Smiljan

Aktivni član
Tu od
5 Ruj 2007
Poruka
1,840
Kontam kaže:
Evo kratka računica.

Vođenje knjiga 200 kn + PDV
Mir+zdr+2 stup cca 1250 kn

17 400 kn godišnje.

Žica cca 20 000 kn + PDV
Betonski stupci cca 9000 kn + PDV

Voćke 45 000 kn + PDV
Stajnjak 12 000 kn (ne znam je li sa pdv)
Gnojidba NPK, KAN min 15 000 kn + pdv
Tanjuranje 1250 kn (ne znaj je li sa pdv)
Rigolanje koliko hoće sumnjam da će biti ispod 4000 kn
Oranje min 4000 kn
Kopanje sadnica 15 000 kn + pdv

Sve je jasno. Mislim da je prilikom podiznja voćnjaka već otplačeno 2 godine knjigovodstva i doprinosa. No tu ulaganja nestaju, ako nemam mehanizaciju ovi što rade uslužno će mi kožu oderati.

Primjer tanjuranja.
1250 kn košta, utrošak nafte neka je 40 litara, ali nije. Nafta 200 kn + 2 sata posla

Zbog tih uslužnih radova i razmišljam o mehanizaciji. Pošto je područje puno voćnjaka, bit ću voljan i uslužno za manje pare to odraditi :)

Usudio bih se reci da cak niti sama cijena usluznog posla nije problem, a govorim iz vlastitog iskustva, nego ti nitko ne moze neku operaciju napraviti kako i kad ti mislis da je treba napraviti, a hrpu posla ne mozes niti predvidjeti koju ces sam odraditi ako imas svoj trakator. Predlazem da ozbiljno razmisljas o nabavci manjeg/jeftinijeg traktora jer dvojim da ces 4.5 Ha (ili vise posto vidim da trazis zemlju) moci obradjivati samo usluzno.
 

Smiljan

Aktivni član
Tu od
5 Ruj 2007
Poruka
1,840
Kontam kaže:
Već mi se obilio od glavu "uslužno", nema ništa od toga da ti drugi sve radi. Ovo što mora se napraviti sad na početku će se napraviti, a dalje neka se mehanizacija sama otplaćuje ;) Samo teška je odluka koji traktor odabrati. Sve se bojim da ne postoji univerzalni traktor, jer vidim da svako kućanstvo ima bar dva traktora, uvijek imaju jednog starijeg i jednog novijeg. Hm...
Nemam puno iskustva niti imam puno znanja ali moja je sugestija da ces sam najbolje odabrati. Ja sam par mjeseci gnjavio ljude i ovdje i po drugim forumima i po selu sa raznoraznim pitanjima dok nisam stvorio svoju sliku sto mogu i hocu :) i uzeo sam IMT539. Mislim da nisam pogrijesio, ali to ce buducnost pokazati :)
A to sto ljudi imaju po dvoristima moze, ali i ne mora (dosta cesto) biti kriterij :) svakakavih kriterija nabavke ima :)
 
G

GROF

Guest
...E, LEGA., KONTAM., MA NIS MISLIL., ALI MORAL SAM SE JAVIT., TREBAŠ KUPIT TRAKTOR DO 50 KS., BILO KAJ., OĆU PISAT BILO KE MARKE., SVAKI ĆE ODRADIT ONO ZEMLJE ČA TI IMAŠ BEZ PROBLEMA., A KAKO SU VEĆ ČLANOVI FORUMA PISALI., IMT-539 ISPUNIL BI TVOJA OČEKIVANJA, MALI NOVCI, NEPODERIV STROJ, /OBAVEZNO KUPIT NOVI STROJ/., PRST U UVO I TIRAJ GA; "KO VRAG MATER SVOJU"...
 

Smiljan

Aktivni član
Tu od
5 Ruj 2007
Poruka
1,840
Daj reci sto ukljucuje ova cijena od 1200kn koju si gore naveo? Samo kopanje ili i stave neke cijevi sa filterom unutra? Koji su ti jos troskovi po bunaru?
 

Najnoviji postovi

Na vrh