• Poštovani posjetitelju, za korištenje svih mogućnosti koje Poljoprivredni Forum omogućuje, predlažemo ti da se registriraš. Besplatno je i tvoja privatnost je potpuno zaštićena. Registracija ti omogućuje pristup svim kategorijama i temama, mogućnost pristupa privicima u postovima (slike, video, tutorijali, uputstva itd), pristup malom oglasniku, direktnu komunikaciju s članovima putem privatnih poruka, automatsko praćenje tema od interesa i još mnogo toga. Veselimo se tvojoj prijavi! ❤️

Koronavirus

Status
Nisu omogućeni daljnji odgovori.

swizach

Iskusan lik
Tu od
12 Srp 2007
Poruka
1,649
Nije to bas tako. Mos to i ovako protumct,zena radi u nekoj firmi na nekom recimo mjestu, i ostane trudna, i naravno ive na porodiljni,mozda komplikacije bla bla,najcesce dobivaju otkaz pislje- moja je sa prvim djetetom dobila otkaz u jednom trgovackom lancu,ili ti mogu uvjetovat idi i pobaci da bi firma nastavila u kontiunitetu djelovat. Niti sam za cjepljenje niti sam protiv cjepljenja. Nek radi ko kako hoce. Ali ovo je prisila,ili se cjepi ili otkaz=ili pobaci ili otkaz.

plus

Iskusan lik
Tu od
7 Sij 2016
Poruka
5,953
Mogu ja pročitati tako kako ti pišeš i pojašnjavaš, ali istovremeno mogu o tome misliti svojom glavom. To istovremeno ne znači da ti moraš prihvatiti moj stav. Ti imaš tvoj stav, ja imam svoj stav, ovaj se put razlikuju. Da sam vlasnik firme sigurno si ne bi dopustio luksuz da mi svaki zaposlenik vodi svoju politiku, a ja da mu osiguravam redovitu plaću i sve ostalo što ide uz to.

Po pitanju statusa trudnica, ne bi ovdje raspravljao, ako možeš to tako prihvatiti kao moj stav.

LAKI

Tu od
13 Velj 2019
Poruka
1,120
Mogu ja pročitati tako kako ti pišeš i pojašnjavaš, ali istovremeno mogu o tome misliti svojom glavom. To istovremeno ne znači da ti moraš prihvatiti moj stav. Ti imaš tvoj stav, ja imam svoj stav, ovaj se put razlikuju. Da sam vlasnik firme sigurno si ne bi dopustio luksuz da mi svaki zaposlenik vodi svoju politiku, a ja da mu osiguravam redovitu plaću i sve ostalo što ide uz to.

Po pitanju statusa trudnica, ne bi ovdje raspravljao, ako možeš to tako prihvatiti kao moj stav.
Zar to nije mobing,ne moze firma imati svoje zakone van drzave

plus

Iskusan lik
Tu od
7 Sij 2016
Poruka
5,953
Zar to nije mobing,ne moze firma imati svoje zakone van drzave
Može bilo tko to nazvati kako mu volja, ali daj mi argumentiraj zašto bi hipotetski ja, ili bilo koja firma nekoga plačao za njegovo nepoštivanje mojih pravila? Ili si ti na stanovištu da ja trebam, ili bilo koja firma dati "novac" na raspolaganje i rastakanje svakom zaposleniku, tako kako se njemu prohtije?
Hajde nađi takvog poslodavca u Japanu, Kini, Rusiji, Engleskoj, Njemačkoj, Americi, bilo gdje nađi budalu koja ti bude dala da ti radiš što je tebi drago, a on ti bude svaki mjesec keširao 1000 EUR-a, ili manje, ili više, sasvim svejedno.
Kolege, dajte ohladite malo s takvim nebulozama i glupostima. Je ovo forum, ali što je previše, previše je. Ako svojim namjernim ponašanjem nanosiš štetu firmi, ma bježi koliko te noge nose, nosi se...

LAKI

Tu od
13 Velj 2019
Poruka
1,120
Ja mislim da ti pišeš nebulloze, dali će poslodavac snositi posledice ako se nekome nešto desi zbog vakcinacije, ipak je tu u pitanju ljudski život i preveliki je ulog da bi neko zbog toga što mu se digla patka mogao da te uslovljava za takvo nešto i tu bi sud u Strazburu imao pune ruke posla jer ipak nije sad srednji vek

plus

Iskusan lik
Tu od
7 Sij 2016
Poruka
5,953
Ukoliko ima neodgodiva potreba, možemo mi nastaviti s raspravom i o trudnicama na poslu i o svemu na temu radničkih prava - samo recite gdje, da nas moderatori "ne uhapse". Nekako si mislim da ovdje nije primjerena tema niti mjesto.
Za pripremu, dopustite mi samo da unaprijed spomenem da sam bio više godina za redom, u firmi s više stotina zaposlenih i na sindikalnim obavezama, i sindikalni poivjerenik, i povjerenik za zaštitu na radu, da sam bio i glavna osoba za ni manje ni više čak 5 ISO standarda i sustava, i da sam na tome bio izuzetno uspješan više od dvadest godina. Dakle smatram sam sebe javno, da imam nekakve reference da mogu ako treba i ovdje konstruktivno "laprdati" na tu temu. Uz dužno poštovanje da spomenem i to da smo imali, na naše obostrano zadovoljstvo cijeli niz kolegica na poslu, koje među nama NIKADA nisu bile potlačene, šikanirane, a imale su svoje dostojanstveno majčinstvo i sve što ide uz to, na zajedničko zadovoljstvo.

Ako s vremenom bude trebalo, lako ja dodam i još argumenata - no za početak je i ovo dovoljno, da me unaprijed ne osudite kao narcisoidnu budalu...

plus

Iskusan lik
Tu od
7 Sij 2016
Poruka
5,953
Ja mislim da ti pišeš nebulloze, dali će poslodavac snositi posledice ako se nekome nešto desi zbog vakcinacije, ipak je tu u pitanju ljudski život i preveliki je ulog da bi neko zbog toga što mu se digla patka mogao da te uslovljava za takvo nešto i tu bi sud u Strazburu imao pune ruke posla jer ipak nije sad srednji vek
LAKI da li ti razumiješ i znaš što znači riječ nebuloza?
Znači ti budeš meni odbio da se ne budeš cijepio, radi toga moja/naša firma bude izgubila posao i pretrpjela financijsku štetu, a ja za nagradu tebi budem i dalje isplatio svaki mjesec veeeeliku plaću. Idi, nađi takvu firmu, odmah i što prije...

mikke

Iskusan lik
Tu od
20 Velj 2019
Poruka
1,976
Gospodo, recite vi meni šta ako da nečiji član uže obitelji zbog nekog razloga umre od posljedica cjepljenja. Šta će se dogoditi poslodavcu koji je to zahtjevao? Primjer umre žena nekog branitelja, koji možda ima PTSP.

LAKI

Tu od
13 Velj 2019
Poruka
1,120
Znam,to je ono sto ti pises. Po tebi bi firma mogla da te tera da primas sve moguce vakcine i pijes sve moguce prepare koji kao jacaju imunitet i ne znam ni ja sta sve da se nebi slucajno razboleo i nedaj boze da imas kontakt sa nekim jer bi i u tom slucaju mogao da navuces neku zarazu ili nedaj boze da imas sex pa zakacis sidu

plus

Iskusan lik
Tu od
7 Sij 2016
Poruka
5,953
Gospodo, recite vi meni šta ako da nečiji član uže obitelji zbog nekog razloga umre od posljedica cjepljenja. Šta će se dogoditi poslodavcu koji je to zahtjevao? Primjer umre žena nekog branitelja, koji možda ima PTSP.
Pa reci ti prvo svima nama, pošto si ti takvo pitanje postavio.
Poslodavac izgleda ima veliku sreću što ima radnika, ima veliku obavezu radniku osigurati posao, dati mu redovita primanja - po takvome radnik ne mora ništa ni raditi, samo ako nešto želi i nije mu teško. Daleko smo svi mi s takvim razmišljanjem od svijeta.

plus

Iskusan lik
Tu od
7 Sij 2016
Poruka
5,953
Znam,to je ono sto ti pises. Po tebi bi firma mogla da te tera da primas sve moguce vakcine i pijes sve moguce prepare koji kao jacaju imunitet i ne znam ni ja sta sve da se nebi slucajno razboleo i nedaj boze da imas kontakt sa nekim jer bi i u tom slucaju mogao da navuces neku zarazu ili nedaj boze da imas sex pa zakacis sidu
LAKI ti sad pišeš budalaštine, a ne ozbiljnu raspravu. Ja sam tvoj poslodavac, ali ti meni budeš dirigirao - idi bježi molim te. Izvrčeš činjenice maksimalno.

plus

Iskusan lik
Tu od
7 Sij 2016
Poruka
5,953
Ti mora da si neki privatnik
Ne LAKI, ja sam ti bio normalan, ozbiljan radnik, majstor, pa poslovođa, rukovoditelj, ali i istovremeno sindikalista i sindikalni povjerenik itd. Ti jednostavno sada ne možeš vjerovati, ali to je bilo tako - godinama. Radnici, moji kolege su mene birali godinama za redom, da im baš budem predstavnik, Uprava je u mene imala povjerenja da mogu rukovoditi. (Neki drugi kolege su znali mojim suradnicima predbacivati - lako vama Vi imate njega...) Za sve to vrijeme svi smo bili i ostali normalni ljudi i radnici, nitko moj nije dobio otkaz, radilo se koliko je kad bilo potrebno, ali takvih filozofiranja nije bilo. Ti bi izgleda sve, samo ne bi normalno radio i funkcionirao.

mikke

Iskusan lik
Tu od
20 Velj 2019
Poruka
1,976
Pa reci ti prvo svima nama, pošto si ti takvo pitanje postavio.
Poslodavac izgleda ima veliku sreću što ima radnika, ima veliku obavezu radniku osigurati posao, dati mu redovita primanja - po takvome radnik ne mora ništa ni raditi, samo ako nešto želi i nije mu teško. Daleko smo svi mi s takvim razmišljanjem od svijeta.
Ja sam postavio pitanje. Misliš da i većina poslodavca,sebi ne postavlja to pitanje?

LAKI

Tu od
13 Velj 2019
Poruka
1,120
Ne LAKI, ja sam ti bio normalan, ozbiljan radnik, majstor, pa poslovođa, rukovoditelj, ali i istovremeno sindikalista i sindikalni povjerenik itd. Ti jednostavno sada ne možeš vjerovati, ali to je bilo tako - godinama. Radnici, moji kolege su mene birali godinama za redom, da im baš budem predstavnik, Uprava je u mene imala povjerenja da mogu rukovoditi. (Neki drugi kolege su znali mojim suradnicima predbacivati - lako vama Vi imate njega...) Za sve to vrijeme svi smo bili i ostali normalni ljudi i radnici, nitko moj nije dobio otkaz, radilo se koliko je kad bilo potrebno, ali takvih filozofiranja nije bilo. Ti bi izgleda sve, samo ne bi normalno radio i funkcionirao.
A sto sad izvrces moje reci,ja bi normalno radio i funkcionirao ali ne bih bio nicije zamorce

Tu od
6 Tra 2017
Poruka
16,289
Poštovani zastupnik kolega forumaš iz kluba zastupnika @ZJ kaj veliš ti daješ otkaz ak te u firmi oćeju cjepiti?
Ti nebuš dal da se stebe dela mobing ili kakvo imaš službeno očitovanje? 🤔

Dečki mislim da ste sad malo previše to sve ozbilnjo shvatili, uvjek je tak bilo da se nikad u nečemu svi isto slažeju. Preozbiljno shvaćate forum.

plus

Iskusan lik
Tu od
7 Sij 2016
Poruka
5,953
Ja sam postavio pitanje. Misliš da i većina poslodavca,sebi ne postavlja to pitanje?
Zašto bi tuđa žena/supruga vrijedila više od moje ili tvoje, pa taman da i njezin suprug boluje od PTST. A što ako od njega bolujemo i ja i ti?
Moja radi na turbo izloženom punktu, u kontaktu je svaki dan sa stotinama koje kakvih osoba i ja ne prijetim nikome. Njezin je poslodavac zadovoljan njezinim rezultatima rada i dobiva uredno plaću.

Status
Nisu omogućeni daljnji odgovori.

Najnoviji postovi

Na vrh