• Poštovani posjetitelju, za korištenje svih mogućnosti koje Poljoprivredni Forum omogućuje, predlažemo ti da se registriraš. Besplatno je i tvoja privatnost je potpuno zaštićena. Registracija ti omogućuje pristup svim kategorijama i temama, mogućnost pristupa privicima u postovima (slike, video, tutorijali, uputstva itd), pristup malom oglasniku, direktnu komunikaciju s članovima putem privatnih poruka, automatsko praćenje tema od interesa i još mnogo toga. Veselimo se tvojoj prijavi! ❤️

Koronavirus

Status
Nisu omogućeni daljnji odgovori.

plus

Iskusan lik
Tu od
7 Sij 2016
Poruka
5,953
A sto sad izvrces moje reci,ja bi normalno radio i funkcionirao ali ne bih bio nicije zamorce
LAKI izgleda meni da ti nisi dovoljno upoznat sa zahtjevima posla "u svijetu". Ja sada u vrijeme korone kao firma tebe trebam poslati u drugu državu da tamo odradiš posao. Da bi ti došao tamo moraš zadovoljiti i njihove uvjete, prvi uvjet je da si cijepljen. Ti se ne želiš cijepiti, a oni te ne žele takvog primiti, ja nemam umjesto tebe koga poslati, dakle radi tvojeg stava ja tamo ništa neču zaraditi. Ti meni takav ne trebaš, uzmi svoju radnu knjižicu i doviđenja. Kužiš sad

mikke

Iskusan lik
Tu od
20 Velj 2019
Poruka
1,976
Zašto bi tuđa žena/supruga vrijedila više od moje ili tvoje, pa taman da i njezin suprug boluje od PTST. A što ako od njega bolujemo i ja i ti?
Moja radi na turbo izloženom punktu, u kontaktu je svaki dan sa stotinama koje kakvih osoba i ja ne prijetim nikome. Njezin je poslodavac zadovoljan njezinim rezultatima rada i dobiva uredno plaću.
Ja sam mislio da ću dobiti odgovore na pitanja, možda sa i ja poslodavac koji je sam sebi postavio pitanje.

Ekonomist

Aktivni član
Tu od
24 Srp 2012
Poruka
516
Pitajte se jesu li Kinezi koji grade most Pelješac cijepljeni ili da gradnja stane i da nam radnici s mosta zatrpanu bolnice.

plus

Iskusan lik
Tu od
7 Sij 2016
Poruka
5,953
Ja sam mislio da ću dobiti odgovore na pitanja, možda sa i ja poslodavac koji je sam sebi postavio pitanje.
Slab si mi ti poslodavac ako tražiš na forumu odgovore na takva pitanja. Daj budi ozbiljan, molim te.

Nigde u svetu jos ne postoji uvjet da moras biti vakcinisani, kuzis
LAKI počni se brže prilagođavati i učiti, lakše ti bude živjeti svaki novi dan. Točno, ne moraš biti cijepljen, ali ne možeš radi toga nekome ni diktirati poslovnu politiku.

mikke

Iskusan lik
Tu od
20 Velj 2019
Poruka
1,976
Slab si mi ti poslodavac ako tražiš na forumu odgovore na takva pitanja. Daj budi ozbiljan, molim te.

LAKI počni se brže prilagođavati i učiti, lakše ti bude živjeti svaki novi dan. Točno, ne moraš biti cijepljen, ali ne možeš radi toga nekome ni diktirati poslovnu politiku.
Predpostavka je majka zajeba.

Ekonomist

Aktivni član
Tu od
24 Srp 2012
Poruka
516
Kako će vozač autobusa voziti putnike s kruzera, ili vodič grupu turista po Gradu?
Jučer sam bio na kavi i dvije studentice došle s cijepljenja jer bi radile ovo ljeto. Kako primiti plaću a ne zaraditi je? Koliko se podijelili potpora u Hrvatskoj, u Europi u svijetu? Odakle? Štampani novci. Slijedi nam inflacija, obezvrjeđivanje valuta a da nećemo biti ni svjesni.
Cijena nafte je porasla ali ne toliko da bi nama gorivo bilo 10+ kuna. Kada je sirova nafta bila +110 naši su branili gorivo na 10 kuna a sada.

plus

Iskusan lik
Tu od
7 Sij 2016
Poruka
5,953
Predpostavka je majka zajeba.
Ha ništa, onda traži i od drugih kolega bolje odgovore, ja sam svoj stav jasno napisao. Vidim da ti nije po volji, a što mogu...

johabica

Iskusan lik
Tu od
8 Tra 2012
Poruka
4,529
Ode danas naš prijatelj, virus je napravio veću štetu nego je njegov organizam mogao podnjeti.
Trideset dana borbe.
Trideset dana nade njegove obitelji, svih nas kojima je bio drag.

Njega više nema.
Mi smo tu.
Mi, bliži, sa svješću što nešto malecko, nevidljivo, može napraviti čovjeku koji je bio uvijek nasmješen, vedar, razgovorljiv, nesebičan, uvijek spreman prijatelja ugostiti, srce mu dati.

Čuvajmo se ljudi, ovo nisu riječi o nekoj tamo dalekoj, nepoznatoj, imaginarnoj osobi, ovo je čovjek iz muža moga i mojeg svakodnevnog života, i potvrda onoga što nam stručnjaci stalno govore - korona donosi smrt i onima koji su još danas nasmješeni pričali sa nama o svakodnevnim, banalnim stvarima, zdravima, u još relativno dobrim godinama.

Ekonomist

Aktivni član
Tu od
24 Srp 2012
Poruka
516
Pitanje je dakle tko će se hoće cijepiti a tko ne? Plaća se mora zaraditi za 1. državu, 2. pa za gazdu (to su troškovi radnog mjesta ili ti troškovi kapitala), pa tek 3. za sebe.

Gospođo Jo. Sućut. Nešto malo, nevidljivo i još neživo. Dakle spoj. Nije živo biće. Usavršava se po pravilu greška = razvoj. To nas nažalost prati od prapočetaka i imamo ožiljke u našim genima da smo se borili protiv sličnih spojeva.

plus

Iskusan lik
Tu od
7 Sij 2016
Poruka
5,953
Da se sa lošom informacijom nadovežem na johabicu, jutros sam kupovao kruh u pekari i veli mi prodavačica/susjeda da je čovjek, naš sumještanin, danas trebao izači iz samoizolacije, ali mu se iznenada jako pogoršalo, došla hitna i nije mu bilo pomoči. Poslije mi je supruga javila, ime i prezime, rođen je bio 1960., do korone nije imao nikakvih bolesti. Ode...

Ekonomist

Aktivni član
Tu od
24 Srp 2012
Poruka
516
Znate li koliko je laži u eteru. Mengele Hitlerov ministar je to istraživao. 7 puta izgovorena laž postaje istina. Netko drugi da se istina prenosi trojici a laž 11storici. Danas je ovo još više izraženo. Tako i mi ovdje u tome sudjelujemo tzv. teorijama zavjere, vlada dijeli kolač, je li to bolest ili izmišljotina. Corona je ozbiljna, nepredvidljiva i ne zna se još što će se događati. Hipoteze nebi trevali iznositi nego samo činjenice.

hotela

Tu od
1 Lis 2014
Poruka
1,250
Pa pobogu jeste li vi normalni,imate zvanicnih informacija kolko hocete 99,9% ljudi preboli koronu,znaci 1 na hiljadu umre,to je vama pandemija,koliki je postotak za gripu neka kazu ako imaju obraza.
Zele veliki reset shvatite vec jednom dok nije kasno. 🙋‍♂️
Kolega plus ti si za moj pojam fasista,za tebe ne vrijedi ustav ni ljudska prava odnosno deklaracija,bio si sindikalac zato nam je drzava u kuurcu,zato ja moram raditi vani jer ste vi dozvolili pljacku drzave.
Sto se tice cijepljenja moj poslodavac zna da me nemoze prisiliti jer u protivnom se vracam u HR to sam mu jasno dao do znanja.;)

plus

Iskusan lik
Tu od
7 Sij 2016
Poruka
5,953
hotela, čini mi se da si ti jako bolestan, trebao bi da pod hitno posjetiš doktora (johabica prije par postova piše o smrti prijatelja, a ti ispod tog teksta staviš luđaka koji se smije).
Jadan je tvoj poslodavac kada ga može bilo koji zaposlenik ucjeniti, pa makar to bio i ti. Samo ti ostani u Austriji, koju vražju mater se budeš vratio u ovaj jadni horvatistan, kako mu ti tepaš.

Perko

Dobro znana faca
Tu od
12 Velj 2020
Poruka
407
Posto je ovo tema o koronavirusu bilo bi fer od nekih kolega da je zaobiđu.

Tu od
6 Tra 2017
Poruka
16,289
Dečki samo u revijalnom tonu bez svađe, svađa nikam ne vodi. Svako ima svoj stav prema koroni, evo ona je tu i to niko nemre sporiti. Ja još imam posljedice koje nebi nikome prepručil da ih proba. Ali fala Bogu ide mi na bolje od toplica, i to jako na bolje, danas pričam sa doktorom na kontroli kak mi bolje al neznam od čega, jel od tih terapija ili na psihi ili se sam od sebe oporavil, neznam kaj mi pomoglo, najviše me nekak taj bazen i te vježbe kaj imam tješe, stvarno ima nekaj u toj vodi. I to držim da mi pomoglo, plus ostalo kaj vježbam i ostale terapije, ali tu je sad drugi zajeb kaj me snašel, snašlo me to da mi se pojavili neki flikovi po rukama i nogama nekaj slično ko psorijaza, i sad je i to poscovid sve.A niko još nezna kaje to.

ŽeljkoKa

Iskusan lik
Tu od
18 Stu 2020
Poruka
569
Zagorci koji se namaču u vrućoj vodi = čaj od zagoraca 😄😄😄 protiv bolova odličan ali spali kožu😄😄😄

hotela

Tu od
1 Lis 2014
Poruka
1,250
Kolega plus,normalno da mi je zao covjeka,smajlic se odnosio na donji dio clanka gdje se spominju strucnjaci(velikog kalibra,gdje ih nadjióse,sto nema niti jedan znanstvenik)nazalost krivo je ispalo pa se ispricavam,oprostite.:cry:
No zbog plasenja i zatvaranja bumo svi najeebali puno vise nego zbog bolesti.
Opet srlimo ko guske u maglu a imamo i drugacije informacije koje se kose s onim u medijima.
Svakodnevno nas bombardiraju,prva vijest uvijek broj zarazenih i umrlih,od kada je pozitivan zarazen brez simptoma,to do sada nije bilo nikad u povijesti i nisi mogel na bolovanje brez simptoma.
Moj "sef" mi je ujedno i prijatelj,mi imamo ljudski a ne robovlasnicki odnos,napisao sam dao sam mu jasno do znanja(ne drzim figu u zepu)odlucuje on.
Da nas je vise takvih sad bi svi uzivali u normalnom stanju i bolesni bi se normalno lijecili a stozer bi radio na preventivi a ne posljedicama i strahovlascu.
Jos jednom napominjem budimo konstruktivni a ne siriti strah i lose energije,zar niko ne vjeruje u stvoritelja,zar smo samo vjernici i bozja djeca,braca na papiru ili smo vec polako bioroboti.
Vec 1995g.su pojedini neljudi shvatili da su roboti preskupi(punjenje,odrzavanje) te zele ljude pretvoriti u biorobote,jeftinije i korisnije,citajte malo o agendi 2030,to se polako desava i oni su sve to javno objavljivali,naravno da namjerno jer znaju zasto,posij ideju da ispitas bilo naroda i cekaj.
No uvijek ima ali.... 🤫

LAKI

Tu od
13 Velj 2019
Poruka
1,120
hotela, čini mi se da si ti jako bolestan, trebao bi da pod hitno posjetiš doktora (johabica prije par postova piše o smrti prijatelja, a ti ispod tog teksta staviš luđaka koji se smije).
Jadan je tvoj poslodavac kada ga može bilo koji zaposlenik ucjeniti, pa makar to bio i ti. Samo ti ostani u Austriji, koju vražju mater se budeš vratio u ovaj jadni horvatistan, kako mu ti tepaš.
Jadni oni radnici kojima si ti bio sindikalac,verovatno su te molili da ih vise ne branis

Status
Nisu omogućeni daljnji odgovori.

Najnoviji postovi

Na vrh