• Poštovani posjetitelju, za korištenje svih mogućnosti koje Poljoprivredni Forum omogućuje, predlažemo ti da se registriraš. Besplatno je i tvoja privatnost je potpuno zaštićena. Registracija ti omogućuje pristup svim kategorijama i temama, mogućnost pristupa privicima u postovima (slike, video, tutorijali, uputstva itd), pristup malom oglasniku, direktnu komunikaciju s članovima putem privatnih poruka, automatsko praćenje tema od interesa i još mnogo toga. Veselimo se tvojoj prijavi! ❤️

Koronavirus

Status
Nisu omogućeni daljnji odgovori.

Ekonomist

Aktivni član
Tu od
24 Srp 2012
Poruka
516
Milke i Laki dobri ljudi. Stavite se u situaciju da morate donositi odluke i stvoriti nešto, podijeliti plaće ljudima koji rade u vašoj firmi.
Prije rata su govorili da samoupravljanje najbolje štima u vojsci i u crkvi. Izvrši pa se žali. Jedan pomorac je dodao i na brodu moraš odraditi pa se žali kada se iskrcao na kopno. Brod mora doći do luke, itd. O čemu pričamo. Koga nema na utakmici nije u timu a dalje ako ti bude mjesta.
Japan i Juga 1952. bili na istom stupnju razvoja a danas. Sin mi je bio u Japanu 17 puta i još rade za njih. Nemaju oni radnog vremena. Sin radi u Zagrebu prosječno 12 a nekada i više sati dnevno. Treba li vam još podataka. Vi sami zaključite.

hotela

Tu od
1 Lis 2014
Poruka
1,250
Kolega ekonomist ne kuzim poantu,vjeovao sam stozeru i lani ostal za uskrs u AT da ne dolazim k familiji.
Nakon toga anemicni pred izbore proglasil pobjedu,u KBC se festaju privatne zurke,sad za izbore sve nahrlilo u domovinu,pa ovi nas lazu i omalozavaju kako im je volja,zar ste stvarno jos uvijek ovce.
Europska komisija navodno su jos dokumenti na njihovim sluzbenim stranicama(istrazite koji vjerujete u pandemiju)objavila da je vec 2018g.planirala putovnice o cijepljenju.🤫
Dajte se pokrenite i maknite od TV za vase zdravlje,meni je vec odavna sve jasno i govorim glasno i jasno moje stavove,brez obzira na posljedice jer meni je savjest i dusa mirna a to je najvece stanje svijesti i zadovoljstvo zivota.
Jos jednom ponavljam volim vas sve i oprastam svima koji me vrijedjaju,nisam svetac i ja sam samo grijesnik i covjek,al hrabro krocim putem istine. 🙋‍♂️

LAKI

Tu od
13 Velj 2019
Poruka
1,120
I posle neko kaze moras da se vakcinise ako te gazda tera,neka on vakcinise svog kera

plus

Iskusan lik
Tu od
7 Sij 2016
Poruka
5,953
Dečki moji ja neznam kaj bi rekel, evo me na hitnoj, tati mi zlo došlo, ima tlak 220/110.
Od naših je samo stariji zet imao prvu noć groznicu i temperaturu poslije cijepljenja. S tim da je on poslije cijepljenja još otišao na put, pa se i tu cijeli dan mrcvario. Dok je došao doma s puta, skužio je da mu je dosta svega za taj dan, te noči je imao malo povišenu temperaturu. Naredni dan je več bio na poslu i sve je iza te prve noči OK.
Moju sestru je jedan dan malo boljela ruka i poslije joj je sve OK.

Tu od
6 Tra 2017
Poruka
16,289
Nije niš pojel, nego se cjepio jučer, evo još ga čekam još smo na hitnoj, al tlak ne pada, dobio 2 inekcije i 2 tablete, doktorica zove druge doktore i ispituje kaj radit jer tlak ne pada.
Tlak je 220/ 100

hotela

Tu od
1 Lis 2014
Poruka
1,250
Dragi kolega Kupeljenec,sve najbolje tvojem ocu,saljem mu ljudsku ljubav,👨‍👩‍👧‍👦ti se pokaj svojim rjecima gospodinu i zamoli za tatino zdravlje.Nemoj cekati,kasnije je vec prekasno da nesto promijenis.
Cudni su putevi gospodnji, on odlucuje o nasoj volji a nama je data,pravi vjernik to shvaca.
Ovo ti je mozda odgovor u vezi tvoje dileme,no ti odlucujes o svome tijelu i nemoj dozvoliti nikada i nikome da ti uzme to prirodno pravo.
Ne boj se vec hrabro kroci svojim putem.🙋‍♂️🙋‍♂️🙋‍♂️🙋‍♂️🙋‍♂️🙋‍♂️🙋‍♂️🙋‍♂️🙋‍♂️

Kolega K. ako imas mogucnost prave cili papricice u prahu,pola cajne zlicice u casi tople vode,inzistiraj kod doktora nece ti biti zao. 🙏

mikke

Iskusan lik
Tu od
20 Velj 2019
Poruka
1,976
Milke i Laki dobri ljudi. Stavite se u situaciju da morate donositi odluke i stvoriti nešto, podijeliti plaće ljudima koji rade u vašoj firmi.
Prije rata su govorili da samoupravljanje najbolje štima u vojsci i u crkvi. Izvrši pa se žali. Jedan pomorac je dodao i na brodu moraš odraditi pa se žali kada se iskrcao na kopno. Brod mora doći do luke, itd. O čemu pričamo. Koga nema na utakmici nije u timu a dalje ako ti bude mjesta.
Japan i Juga 1952. bili na istom stupnju razvoja a danas. Sin mi je bio u Japanu 17 puta i još rade za njih. Nemaju oni radnog vremena. Sin radi u Zagrebu prosječno 12 a nekada i više sati dnevno. Treba li vam još podataka. Vi sami zaključite.
Kolega, neznam kako si shvatio moje postove, ja sam samo svojim pitanjima želio prikazati da svaka medalja ima dvije strane.

johabica

Iskusan lik
Tu od
8 Tra 2012
Poruka
4,529
Da malo zbučkamo
Što misliš točno da je ovaj članak zbučkao?
Znaš li razliku između kapljice i aerosola?
Na što je ovaj članak ukazao?
Naš stožer odavno, još od prvoga vala, govori o zarazi aerosolom, utjecaju temperature na aerosol i na kapljice - visoka temperatura će brzo isušiti aerosolne čestice u zraku, ali sitne kapljice koje su dovoljno sitne da se neko vrijeme održe u zraku i ne padnu odmah na tlo neće dovoljno brzo maknuti da ne bi mogle zaraziti nekoga tko u tom trenutku stoji na mjestu gdje one lebde. Što su kapljice veće, kraće se vrijeme zadržavaju u zraku, brže padaju na tlo ili po namještaju, stvarima koje rukama i opet možeš dodirnuti i prenjeti si ih u usta, nos ili oči.

Koja je cjelokupna svrha ovog članka?
Laiku ne trebaju nikakve znanstvene studije za razumjevanje nečega što vidi sam - veliki broj ljudi okupljen na istome mjestu širi zarazu toliko brzo da se bolnice pune više nego lječnici imaju gdje i čime liječit, a i da - još bitnije - ima dovoljno liječnika da lječe. Pritom je potpuno nebito je li se netko zarazio kapljicama ili aerosolom.
Ako si pažljivo čitao, spominjale su se teretane i sveučilište, i ugradnja ventilacije posebnog tipa - koja izvlači zrak iz prostorije, ne miješa ga nego izvlači.
I što sada? Teretana i sveučilište su ugradili takvu ventilaciju i zaraza nije bilo.
Na koji način država - države - mogu prisiliti sve poslovne subjekte u svojoj državi da ugradi takav tip ventilacije i da ta ventilacija non - stop radi svakoga dana - kolika je cijena takvih ventilacija i tko će je platiti - poslovni subjekt ili država koja naređuje - ako držav, odakle joj novac za to - ako je poslovni subjekt - imaju li svi financijsku mogućnost isfinancirati to, ako nemaju, što onda?, i tko će platiti trošak struje na kojoj vetilacija radi, i tko će i kako proizvesti dodatnu količinu struje koju će takve vetilacije trošiti zbog čega će biti ogromna dodatna potrošnja struje svakodnevno - u proizvodnim pogonima 16 ili 24 h/dan, i kroz koju mrežu će te dodatno proizvdene količine struje ako se i budu imale čime proizvesti (dovoljno elektrana) biti distribuirane svakodnevno u čitavom svijetu, tko će i kako i kada izgraditi dodatne potrebne prjenosne mrežne kapacitete......

Najlakše je nešto "pronaći" i definirati - prošćenje tek sljijedi - kako, kada, čime.
Sagledavanje širokog konteksta - kako neko rješenje utječe na druge sfere koje iz rješenja problematike proizlaze.
Tipa - beba se posrala u pelenu.
Bebu je netko proizveo.
Pelenu je netko proizveo.
Da bi je proizveo, netko je morao izumiti pelenu.
Odrediti od kojeg će materijala biti napravljena.
Netko je taj materijal morao napraviti.
Netko je morao pronaći postupak kako će se taj materijal napraviti.
Ne postoji crno - bijeli tip.
Od bijelog do crnog vode putevi kroz stotine nijansi desetke boja.
Sagledvanjei rješavanje širokog konteksta problema.

A Index sere ko i uvijek - diže prašinu koja je odavno pometena i stavljena u kantu za smeće zbog doze senzacionalizma da si zadrži čitanost.

Lee Champa

Iskusan lik
Tu od
9 Tra 2019
Poruka
9,923
................
Znaš li razliku između kapljice i aerosola?
Nis skoro videl ni jedno ni drugo! :hahah:
Ali kak je poštovani forumaš rekao, kihneš/zakašlješ u masku i ona od kapljica napravi aerosol!:eek:
Na što je ovaj članak ukazao?
..................
A Index sere ko i uvijek - diže prašinu koja je odavno pometena i stavljena u kantu za smeće zbog doze senzacionalizma da si zadrži čitanost.
Sad ko sere, možda ovaj put je na tebi red?
Index samo prenosi nešto što Ameri pišu. A zašto ti misliš da to ne smiju pročitati i naši forumaši?:unsure:

NikolaT55

Iskusan lik
Tu od
17 Velj 2020
Poruka
1,997
Nije niš pojel, nego se cjepio jučer, evo još ga čekam još smo na hitnoj, al tlak ne pada, dobio 2 inekcije i 2 tablete, doktorica zove druge doktore i ispituje kaj radit jer tlak ne pada.
Tlak je 220/ 100
Kolega Kupljenec, nadam se da je tvom tati bolje i da će sve biti u redu, koliko ja imam informacije, rekla mi medicinska sestra kod koje su se ljudi cijepili, ako je primio Pfizer cjepivo dobro bi bilo da nakon toga uzima tablete ANDOL, jer postoji mogućnost da se mogu pojaviti krvni ugrušci od 4 do 20 dana nakon cijepljenja. Ne želim nikoga plašiti i širiti loše vijesti, samo prenosim informaciju kako sam ja čuo.

Tu od
6 Tra 2017
Poruka
16,289
A danas bumo videli kak bude, jučer je baš dugo bil na hitnoj, i nikak i nikak tlak spustiti, jedva pal na 180/90 pa ga pustili doma, danas mora opet kod doktora pa da vidimo kaj bu. Baš te to sve nekak prestraši.

NikolaT55

Iskusan lik
Tu od
17 Velj 2020
Poruka
1,997
Naravno, znam da nije lako, strah je sastavni dio života, pogotovo u ovakvim situacijama, samo nek je tvoj otac dobro, zdravlje je sad najvažnije.

johabica

Iskusan lik
Tu od
8 Tra 2012
Poruka
4,529
Nis skoro videl ni jedno ni drugo! :hahah:
Ali kak je poštovani forumaš rekao, kihneš/zakašlješ u masku i ona od kapljica napravi aerosol!:eek:

Sad ko sere, možda ovaj put je na tebi red?
Index samo prenosi nešto što Ameri pišu. A zašto ti misliš da to ne smiju pročitati i naši forumaši?:unsure:

:):):)

Inače, moja mama je u petak dobila drugu dozu Zeneke.
Od nus pojava apsolutno ništa - da li zato što ničega nije bilo ili zato što je preokupirana sa četiri mala mačića i njihovom mamom.
Dvoje imaju crvenu trakicu oko vrata, dvoje crveno - plavo -bijelu, i igraju utakmice, kak ona veli - dok se igraju.

Uskoro ćemo im tražiti nove domove, predbilježbe primamo, kandidati za usvajanje su samo oni koji će im omogućiti boravak i u kući i vani i maziti ih i voljeti ko najveću dragocjenost koju posjeduju. :)

zwer

Dobro znana faca
Premium
Tu od
15 Ožu 2010
Poruka
1,713
A danas bumo videli kak bude, jučer je baš dugo bil na hitnoj, i nikak i nikak tlak spustiti, jedva pal na 180/90 pa ga pustili doma, danas mora opet kod doktora pa da vidimo kaj bu. Baš te to sve nekak prestraši.
Jooj proša sam taj cirkus s starcima i visokim tlakom koji se ne da spustit.... Šokovi su to

bude sve ok

Pustili mi za vikend Punca iz bolnice. ( korona, nije mogao bez kisika 2 tjedna). Čovijek je izgledao ko hodajući mrtvac. Dobio se malo sad kroz vikend al šta je to od njega napravilo...

johabica

Iskusan lik
Tu od
8 Tra 2012
Poruka
4,529

Ja sam muževoj baki davala jednu tabletu za cirkulaciju kada je imala jako previsoki tlak, naravno, uz ostalu redovnu terapiju, sada se više ne sjećam kako se zvala, ondašnja doktorica je to propisala i rekla mi da joj je dajem samo kada je tlak jako visoki, a ona nakon nje mi je tvrdila da nema tableta za cirkulaciju.

Mjeri mu tlak svakih sat vremena pa vidi što se događa. Ja sam baki mjerila svakodnevno po nekoliko puta.

Tu od
6 Tra 2017
Poruka
16,289
Ja sam bil sa tatom od 15h do 19h na hitnoj i nikak mu tlak nije opal, ova dežurna doktorica je zvala okolo kaj da mu da, nije znala, čak je mene u dežurnu apoteku slala po neke tablete tati. Niš mu nije pomoglo, a bojala ga se poslat u bolnicu zbog te situacije sa koronom, tak da ga pustila doma i navečer mu je tlak počel padati.

Status
Nisu omogućeni daljnji odgovori.

Najnoviji postovi

Na vrh