• Poštovani posjetitelju, za korištenje svih mogućnosti koje Poljoprivredni Forum omogućuje, predlažemo ti da se registriraš. Besplatno je i tvoja privatnost je potpuno zaštićena. Registracija ti omogućuje pristup svim kategorijama i temama, mogućnost pristupa privicima u postovima (slike, video, tutorijali, uputstva itd), pristup malom oglasniku, direktnu komunikaciju s članovima putem privatnih poruka, automatsko praćenje tema od interesa i još mnogo toga. Veselimo se tvojoj prijavi! ❤️

Koronavirus

Status
Nisu omogućeni daljnji odgovori.

ZJ

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
22 Lip 2007
Poruka
28,480

Naglašavam:
Naveo je i kako je, zaključno s 31. svibnja, naručeno, rezervirano 8.8 milijuna doza, a do konca 2023. još oko 10 milijuna doza. Veće količine pristižu od početka svibnja kada počinje i organizirano procjepljivanje, podsjetio je te naglasio kako se prate nuspojave cijepljenja te kako među njima nema zabilježenih smrtnih ishoda.

Tko je rekel da je dvaput dovoljno....i da je gotovo?
Bit će to pikanje do istrebljenja...

MUHA

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
15 Stu 2009
Poruka
29,789
Ah da, i Imbex je posebna priča...
Hmmm, jučer su bili posebna priča a danas čitamo novosti s njihove stranice jer su ovaj put istinu napisali :unsure:

mikke

Iskusan lik
Tu od
20 Velj 2019
Poruka
1,976
Da, to pokazuje svu bijedu karaktera ljudi koji se daju kupiti...
...i, još gorje, pokazuje koliko vlast želi dobra svom narodu. Uostalom, mito im nije stran, ipak su potekli iz naroda...
Mito i ona " korporacija" su glavne "ulaznice" u našem društvu. Žalosno ali istinito.

ZJ

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
22 Lip 2007
Poruka
28,480
Hmmm, jučer su bili posebna priča a danas čitamo novosti s njihove stranice jer su ovaj put istinu napisali :unsure:
Da je Imbex posebna priča ostajem pri tome.
Iskočila je vijest na nekom banneru, pa sam ju pročital...

MUHA

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
15 Stu 2009
Poruka
29,789
Ma sve pet, hočem reči da se i indexu ponekad omakne prava vijest ;)

• Haha
Reactions: ZJ

Tommy

Iskusan lik
Tu od
24 Sij 2021
Poruka
3,614
Da je Imbex posebna priča ostajem pri tome.
Iskočila je vijest na nekom banneru, pa sam ju pročital...
Index je najčitaniji portal u Hr i to pokazuje da kod nas ima nade za promjene… 😉 Puno korumpiranih glava je palo zbog njih…

DARIJUS

Iskusan lik
Tu od
9 Stu 2011
Poruka
6,743
ide 3. pikica...smiješi se i 4....
di je kraj tom cijepljenju?

...povlači se paralela sa cijepljenjem protiv velikih boginja, kak su svi morali primit cjepivo pod mus...
e pa cjepili su te jednom i to umrtvljenim virusom i to je bilo to...a ovi bi samo špranjili...i šparanjili...malo si magnetičan, malo sijaš u mraku...
majko mila, ako to tak krene, pa mi kaj se nismo nijednom cijepili, nebumo cjepaše mogli nikad ni stić... 😜

ZJ

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
22 Lip 2007
Poruka
28,480
Jel neko razmišlja koliko milijardi tona opasnog otpada generira to...ne znam kak bi nazval...koliko milijuna tona goriva za proizvodnju stakla, koliko milijuna tona nafte za šprice, dezificijense...
I onda se pitate zakaj je poskupilo željezo? Pa koliko ga je samo pretvoreno u igle...

A nama pričaju bajke o emisiji CO2 i globalnom zagrijavanju...ma laž do laži.

Lee Champa

Iskusan lik
Tu od
9 Tra 2019
Poruka
9,928
Kak laž do laži?
Pa sad je na dnevnom redu korona!
Onda kad se to ispuca dolazi nekaj drugo što pojedincima zgrta lovu. Možda CO2, možda otpad, a ovi pak u metropoli počeli kurit vatru da O3 - ozonom :ppozdrav:

johabica

Iskusan lik
Tu od
8 Tra 2012
Poruka
4,529
Moji međimurci bravo!

Međimurje prešlo više od 50 posto cijepljenih starijih od 18 ...

Uz oko 17 - 18 tisuća onih koji su covid preboljeli, Međimurje će tempom kojim trenutno idemo za koji dan imati više od 70% zaštićenih od ugroze kovida.
U četvrtak - jučer - je cijepljeno 2330 osoba, 392 prvom dozom i 1932 drugom dozom.
Trend se preokrenuo - puno više ih se cijepi na novo prvom dozom nego nadocjepljuje drugom.

Idemo dalje, cijele obitelji zajednički dolaze na cjepljenje.
Mi Međimurci oduvijek znamo kada - u kom trenutku - treba povući pravi potez. :)

• Tužno
Reactions: ZJ

senpai

Aktivni član
Tu od
23 Lip 2020
Poruka
807
globalno zatopljenje nije zajebancija. svaki uređaj koji nešto radi (žarulja .frižider,klima.traktor,tokarski,kompjutor) isijava otpadnu toplinu. kada nebi bilo uređaja nebi bilo otpadne topline. saada na kažem da se moramo vratiti u kameno doba ali trebalo bi to počelo kontrolirati. da bi se to postiglo treba obrazovati sve (treabalo bi od malih nogu u školama) kako šedjeti energiju. danas se svi sami voze u autima. ja idem na lokalnu rijeku na kupanje 5 km prođem jedinini na biciklu. svi drugi koji žive i petsto metara auti motori. prije 10 godina išlo nas je 15 biciklima iz lokalnih sela . danas svi mutavci imaju 14 godina i motor. moljakaju susede da ih voze i tako dalje.

ZJ

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
22 Lip 2007
Poruka
28,480
Zatopljenje ponajviše ovisi o suncu i njegovim mijenama, pa se to odvija u ciklusima.
U povijesti je bilo i toplijih razdoblja.
"Climatic change" nekome donosi veliku lovu i zato se toliko potencira.
Do sad se pokazalo da kad god su moćnici "pokušali popraviti stanje" uvijek je ispalo gorje.
Od ove gluposti s Ko-ne-vidi, do Haarp-a ili pokušaja zasjenjivanja Sunca.

Tommy

Iskusan lik
Tu od
24 Sij 2021
Poruka
3,614
1625847062622.jpeg
Kaj do sad u ovih 800 000 prikazanih godina nije bilo sunčevih mijena? Trenutno smo na razini CO2 koja nije zabilježena u zadnijih 800 000 godina. I da čovjek tu nema nikakvog utjecaja? 🤔

ZJ

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
22 Lip 2007
Poruka
28,480
A kak su to izmjerili prije 800t godina?
I sam znaš da se model ili simulaciju može namjestiti kak komu paše.
Vidiš da su i na tom grafu ciklusi. Ne vidim u čemu je CO2 toliki problem...prije su to bile ozonske rupe...

Lee Champa

Iskusan lik
Tu od
9 Tra 2019
Poruka
9,928
Otišao tip da oplovi Zemlju u svom čamćiću na jedra. Prešo mora i oceane i konačno put prema kući. Već isplanirao što i kako. Najprije popiti pivo, onda pojesti, onda... :p
U restoranu se pogostio i dosta cugnuo i onak potiho pita konobaricu ima li gdje kakva radodajka jer već nije godinu i kusur dana vidio pipinku!
Ona skoro pala u nesvijest. Skinula se odmah i legla na pod pritom povukla i njega. Malo mu neugodno, ali obavili posao. Kad se dignuo s nje, vidi da ga čekaju još tri spremne za krešnjavu.
Niš mu ni jasno, ali obavio posao i sa njima!
Onda ih priupita što se promijenilo dok je plovio morima?
Saznao je da su se svi cijepili protiv neke bolesti, a muškima se više ne diže i nemaju sjemenja, a vrta koliko oš! I zaključio je da je bolje za njegovo zdravlje ponovo na more!:ppozdrav:

Jebate! To bi se moglo dogoditi i ovim astronautima što nas promatraju tam negdje gore!

Tommy

Iskusan lik
Tu od
24 Sij 2021
Poruka
3,614
Mislim da se podaci o CO2 dobivaju iz zraka koji je zarobljen u korama ledenjaka… Nije problem co2 sam po sebi, on je indikator procesa. Problem su klimatski ekstremi, suše, poplave, tornada… A sve se to dešava zbog većih prosječnih temperatura atmosfere i veće količine energije pohranjene u njoj. Također rast razina mora, nestajanje ledenjaka..

Ja nemam puno godina ali se sjećam ko klinac da je svaku zimu bilo barem mjesec dana konstantno snijega. Sad ako padne ostane 2-3 dana. Nekaj se očito dešava, to vidim i na svoje oči…

Znanost nam je donjijela napredak i način života koji imamo danas ali s tim naravno dolaze i problemi… Ali ako mislimo da nam svi lažu sa podacima koje nam predstavljaju i ako više nemamo nikakvog povjerenja u nikoga, u znanost, u organizacije koje nam daju te podatke onda mislim da kao civilizacija moramo razmisliti o tome jel više ima smisla postojati…

Status
Nisu omogućeni daljnji odgovori.

Najnoviji postovi

Na vrh