• Poštovani posjetitelju, za korištenje svih mogućnosti koje Poljoprivredni Forum omogućuje, predlažemo ti da se registriraš. Besplatno je i tvoja privatnost je potpuno zaštićena. Registracija ti omogućuje pristup svim kategorijama i temama, mogućnost pristupa privicima u postovima (slike, video, tutorijali, uputstva itd), pristup malom oglasniku, direktnu komunikaciju s članovima putem privatnih poruka, automatsko praćenje tema od interesa i još mnogo toga. Veselimo se tvojoj prijavi! ❤️

Koronavirus

Status
Nisu omogućeni daljnji odgovori.

johabica

Iskusan lik
Tu od
8 Tra 2012
Poruka
4,529
CDC kaže da je 74% ljudi koji su dobili prehladu kao i većina hospitaliziranih bila potpuno pelcovana. Niže navedeno izvješće je u potpunoj suprotnosti s više lažnih izvješća koja tvrde da su vakcine 95% ili koliko već učinkovite u sprečavanju hospitalizacije. Također je u suprotnosti s lažnim izvješćima koja nas uvjeravaju da pelcovane osobe ne šire prehladu.

Nisam niti otvorila link jer već u tvome komentaru vidim da si čitao nebuloze.

Tko, gdje i kada od službenih osoba - znanstvenika, epidemiologa - tvrdi da cjepljene osobe ne mogu širiti virus?
Upravo i danas, zamjenica ravnatelja HZJZ je govorila na N1 tv o razlogu zašto i cjepljene osobe trebaju i dalje, i nakon cjepljenja, nositi maske - jer ako udahnu virus, mogu ga prenjeti i na necjepljene i na cjepljen, i tako širiti i dalje zarazu.
Oni koji slušaju znanstvenike a ne "novinare", fejsmajstore i teoretičare zavjera, i njihove lažirane "vijesti", "studije", "objave", znaju tu informaciju odavno.

Ali, evo tebi vijest iz prve ruke - čovjeka koji živi u Engleskoj, državi u kojoj je 73% ljudi cjepljeno.
Virus se širi velikim intenzitetom, do prije nekoliko dana imali su po pedesetak tisuća zaraženih dnevno, ali je drastično pao broj onih koji su kao zaraženi završili u bolnici, a još je drastičnije pao broj onih koji su umrli. Na sto posto veći broj zaraženih imaju višestruko manji broj onih koji trebaju lječnički tretman i grobarske usluge negu u vremenu kada cijepiva nije bilo.

Ako to, ta informacija, razumnoj osobi nešto ne govori, onda je doista tupa ko stup bandere.

I da navedem, obzirom da sam u jednome svome upisu iznjela da nisam u toku da li je moj sin dao cjepiti svoju kćer - moju unuku - protiv HPV virusa, upravo prije dva sata sam se sjetila pitati ga. Cjepljena je dva puta, treću dozu će dobiti kroz tjedan dana kada se vrate u Englesku, a veli da je snahina ginekologica rekla da je i ona dala cjepiti svoje kćeri.
Inače se cjepe i muška djeca, pa ako netko želi promisliti o tome, nije na odmet znati informaciju.
U Engleskoj struka ima stav - ako je dijete starije dobi kada se prvi puta cjepi, preporuča se i treća doza cjepiva.

MUHA

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
15 Stu 2009
Poruka
29,789
Tko, gdje i kada od službenih osoba - znanstvenika, epidemiologa - tvrdi da cjepljene osobe ne mogu širiti virus?
Nije rekla da ne mogu, ali je ustvrdila da ga ne šire... smatram da bi nekog vraga trebala znati kad je blizu informacijama.

johabica

Iskusan lik
Tu od
8 Tra 2012
Poruka
4,529
Evo, ti si čitao Index koji je prenio njezin intervju, a ja sam je prije sat vremena gledala i slušala osobno.
I jasno čula što je rekla - upravo ono što sam u prošlom upisu napisala.
Jasno je pojasnila zašto i cjepljene osobe trebaju nositi maske - jer mogu širiti virus.
Tako da ti ja vjerujem riječima koje čujem iz ustiju govornika direktno u trenutku kada ih izgovara, nego onome što će ili nemarno ili zlonamjerno piskaralo napisati da je osoba rekla.

Eto vidiš - još jedan dokaz krivih - da li namjerno ili nenamjerno - lažne informacije.

Posljednje uređivanje od moderatora:

MUHA

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
15 Stu 2009
Poruka
29,789
Evo, ti si čitao Index koji je prenio njezin intervju, a ja sam je prije sat vremena gledala i slušala osobno.
I jasno čula što je rekla -
Ja sam sad malo uskočil u vode koje su mi mutne i valovite ali ja taj naslov nisam pročital samo na Indexu.
Izgleda da u Međimurje puštaju neki drugi program...

swizach

Iskusan lik
Tu od
12 Srp 2007
Poruka
1,649
Johabice,strasno me podsjecas na moju jednu jako dobru kolegicu,strasno mi je puno u zivotu pomogla,jako je jaka intelektualna,trenutno je u vrhu HZMO-a. Bog i Batina je,al svejedno je ostala nanrazini kamenjara jer se povijala kako ke vjetar vijaooo. Prvo se fotkala sa Franjinom,pa Sanaderom,pa Karamarkom,pa Plenkijem. A ja njoj reko i vrag sere na veliku vrpu. A on men e moj swizi, treba se prilagot zivotu. Nego rec mi ko to od familije ima "svajcarsku" pemziju da zelis mu sto duzi zivot? Da nebudem zlocest od zene did ima svajcarsku pemziju od 19800 kn, pa i mi titramo oko dede da sta duze pozivi,jest da ima 82,al mi mu zelimo makar 100....

O

ObrisanŽ28

Guest
Bome ako kod nas nisu stranci raširili coronu.
Niko maske gužve na granici ludilo.
Odmah treba sve ukiniti jer bi svi umrli da je to tako kako pričaju.

domy_os

Iskusan lik
Tu od
18 Lip 2021
Poruka
919
Nisam niti otvorila link jer već u tvome komentaru vidim da si čitao nebuloze.

Upravo i danas, zamjenica ravnatelja HZJZ je govorila na N1 tv o razlogu zašto i cjepljene osobe trebaju i dalje, i nakon cjepljenja, nositi maske - jer ako udahnu virus, mogu ga prenjeti i na necjepljene i na cjepljen, i tako širiti i dalje zarazu.
Oni koji slušaju znanstvenike a ne "novinare", fejsmajstore i teoretičare zavjera, i njihove lažirane "vijesti", "studije", "objave", znaju tu informaciju odavno.

Ali, evo tebi vijest iz prve ruke - čovjeka koji živi u Engleskoj, državi u kojoj je 73% ljudi cjepljeno.
Virus se širi velikim intenzitetom, do prije nekoliko dana imali su po pedesetak tisuća zaraženih dnevno, ali je drastično pao broj onih koji su kao zaraženi završili u bolnici, a još je drastičnije pao broj onih koji su umrli. Na sto posto veći broj zaraženih imaju višestruko manji broj onih koji trebaju lječnički tretman i grobarske usluge negu u vremenu kada cijepiva nije bilo.

Ako to, ta informacija, razumnoj osobi nešto ne govori, onda je doista tupa ko stup bandere.

I da navedem, obzirom da sam u jednome svome upisu iznjela da nisam u toku da li je moj sin dao cjepiti svoju kćer - moju unuku - protiv HPV virusa, upravo prije dva sata sam se sjetila pitati ga. Cjepljena je dva puta, treću dozu će dobiti kroz tjedan dana kada se vrate u Englesku, a veli da je snahina ginekologica rekla da je i ona dala cjepiti svoje kćeri.
Inače se cjepe i muška djeca, pa ako netko želi promisliti o tome, nije na odmet znati informaciju.
U Engleskoj struka ima stav - ako je dijete starije dobi kada se prvi puta cjepi, preporuča se i treća doza cjepiva.
Sve stoji, samo se ne slaže s onom propagandom "misli na druge, cijepi se". Ako se ja u tom slučaju cijepim, onda i dalje ne mislim na druge jer ispada da i dalje mogu zaraziti druge. Što će mi onda cjepivo? Oprosti, ali previše ima nuspojava i EKSPERIMENTIRANJE na ljudima nije dozvoljeno pa u tom slučaju treba biti "misli na sebe, ne cijepi se". I nemoj me slučajno zvati antivakserom jer sam sva uobičajena cjepiva primio u djetinjstvu, pa i još neka.

Moj je imunitet i više nego dobar, prehladu i gripu ne pamtim kada sam imao, nigdje ne nosim masku niti se držim mjera, znači ponašam se normalno i opušteno kako bi se svi trebali ponašati. Onaj tko ima slab imunitet, razboljet će se od bilo čega, zvala se to kurona ili gripa ili prehlada, i nijedno cjepivo to neće promijeniti. Tako je bilo prije i tako će uvijek biti, kako kod životinja, tako i kod ljudi. Takvi neka se cijepe, ako hoće, ali ne radi drugih, nego radi sebe, a druge neka ostave na miru.

I na kraju, nemoj zaboraviti da "službene osobe" odnosno samoprozvani znanstvenici, epidemiolozi, pandemiolozi i koje sve titule si nisu dali, mijenjaju mišljenja i stavove ovisno o uplatama svojih sponzora jer svi su oni sponzoruše pa je bolje ne shvaćati ih ozbiljno, pogotovo ovu partizanku A!emku, pedofila Ber0ša, izdajicu Đikić@, a ostali neka se ne uvrijede što sam ih zaboravio napomenuti jer ne pamtim naročito imena glumaca.

Dr9tY_vZm8l327YvCy6heSvvHJgPnjrfHT9gLrGUiWavoazAU6W2XATHsWu3vaAJg7IL5GT0s_r7dQ=s640-c-fcrop64=1,00000000ffffffff-nd

VQgHh07hxL_sQPxu4CFq8kkSDmClvmEiPTm5aFEY2U4X7uCbcld5huaIlvORI0RHREzSy9XyFGzq5og=s640-c-fcrop64=1,0000032effffea53-nd

johabica

Iskusan lik
Tu od
8 Tra 2012
Poruka
4,529
Ja sam sad malo uskočil u vode koje su mi mutne i valovite ali ja taj naslov nisam pročital samo na Indexu.
Izgleda da u Međimurje puštaju neki drugi program...

Da, greška, pogrešno referiranje na njezin intervju o Bulju i sinjskoj alci, jučerašnji pretrpani dan sa odrađenom subotom na placu, popodnevnim druženjem sa djecom u gradu i pregovaranjem i razgledavanjem nekretnine kojoj želimo ući u vlasništvo mi je u svoj užurbanosti i fragmentiranosti dinamike događanja pobrkalo izvor informacije, a i vrijeme. No, ne i izvor informacije i tv kući na kojoj sam je gledala i čula - muška osoba ju je iznjela na N1, ali imena mu se ne mogu sjetiti.

Pa ću kao satisfakciju postaviti upis stranog izvora informacije - mi Hrvati uvijek više vjerujemo stranjskom nego svome, to nam je u krvi, jel?

Zašto biste trebali nositi masku i nakon što se cijepite protiv covida-19?​

Diljem svijeta je u tijeku cijepljenje protiv koronavirusa pa se brojni nadaju da će se život ubrzo vratiti u normalno stanje. No, stručnjaci smatraju da ćemo još neko vrijeme morati nositi zaštitne maske.

“Još neko vrijeme morat ćemo nositi maske i održavati fizičku distancu. Nažalost, cijepljenje ne znači da će nam se život odmah vratiti u stanje prije pandemije. Dok ne postignemo određenu razinu procijepljenosti, cjepivo je samo jedna vrsta zaštite”, objašnjava specijalistica za zarazne bolesti Kristin Englund.

Da bismo postigli kolektivni imunitet, potrebno je procijepiti između 50% i 80% stanovništva, a za to će biti potrebno još neko vrijeme.
Do tada, potrebno je pridržavati se propisanih epidemioloških mjera, a to uključuje i nošenje maske.

Englund je za kliniku Cleveland navela pet glavnih razloga zbog kojih je zaštitnu masku potrebno nositi i nakon cijepljenja protiv covida-19.

Pet razloga zašto treba nositi masku i nakon cijepljenja​

Potrebno je neko vrijeme da cjepivo počne djelovati. Učinkovitost od 90% i više postiže se tek nekoliko tjedana nakon što osoba primi drugu dozu cjepiva. Nakon prve doze počinje se stvarati imunološki odgovor, ali osoba nije zaštićena odmah po primanju prve doze.

Niti jedno cjepivo ne pruža zaštitu od 100%. Cjepiva protiv covida-19 koja su za sada u upotrebi pokazala su visoku učinkovitost, no niti jedno cjepivo ne pruža stopostotnu zaštitu pa se stoga treba pridržavati epidemioloških mjera kako biste se zaštitili od zaraze koronavirusom.

Osobe koje se cijepe mogu biti asimptomatski nositelji koronavirusa. Cjepiva sprječavaju teži oblik bolesti, no potrebna su dodatna istraživanja koja bi
utvrdila sprječava li cjepivo i prijenos virusa. Stručnjaci su zabrinuti da bi cijepljene osobe mogle biti i asimptomatski nositelji, odnosno da se mogu zaraziti koronavirusom, ali da ne pokazuju simptome bolesti. U tom slučaju virus mogu prenijeti drugim osobama, a da toga nisu ni svjesni. Zbog toga cijepljenje osobe i dalje trebaju nositi masku kako bi smanjila cirkulacija virusa u zajednici.

(Pošto je ovo članak iz ožujka 2021. kada je cjepljenje bilo tek u začetku, dilema o prijenosu viruca cjepljenih na necjepljene je bila samo dilema, danas to više nije dilema nego utvrđena mogućnost)

- Još uvijek trebamo zaštititi osobe koje imaju slab imunološki sustav i osobe koje se još uvijek ne mogu cijepiti. Određene
osobe, poput onih s težim kroničnim bolestima, imaju povećan rizik od zaraze koronavirusom, a kod njih se može razviti i teži oblik bolesti.

S obzirom na to da još uvijek nisu dostupne velike količine doza, za sada se uglavnom cijepe osobe koje su u prioritetnim skupinama pa je masku potrebno nositi da bi zaštitili ostale koji se još ne mogu cijepiti. Upravo zbog ograničenih doza cjepiva, neki stručnjaci smatraju da bi kolektivni imunitet mogli postići tek u jesen ili zimu 2022. godine.

Iz srpnja 2021.:

Naša Markotić:

Markotić: Cijepljeni mogu prenijeti zarazu pa i dalje nose maske dok nije visoka procijepljenost

Upitana da objasni istraživanja po kojima zarazu delta varijantom jednako brzo šire i cijepljeni, ravnateljica Klinike za infektivne bolesti "Dr. Fran Mihaljević" Alemka Markotić odgovorila je kako to nije neuobičajeno jer osoba koja je cijepljena štiti sebe, ali i dalje može imati virus u nosu.

"Taj virus, da smo mi svi cijepljeni, ne bi imao posebnog prostora za širenje. Ovako cijepljenoj osobi najčešće neće ništa napraviti, ali može prijeći na druge i zbog toga je međunarodna stručna zajednica oprezna i zbog toga nije rečeno da cijepljeni mogu skinuti maske", objasnila je Markotić.

Razumljivo je i prirodno da svi posjedujemo unutarnji otpor prema autoritetu.
Tako čovjek izgrađuje osobnost - promišljanjem, selekcioniranjem informacija i odbacivanjem bespogovornog prihvaćanja nametanja činbenih i misaonih akata.
No, za promišljanje i selekcioniranje treba imati neutralan stav.
Ne odmah u početku negativan i ne odmah u početku prijemčiv.
Stav čistog neispisanog papira na kojega ćeš tek početi pisati prvo slovo nakon što počneš bez ičijeg tuđeg utjecaja donositi svoj osobni zaključak. :)

Dečkovi moji, granitne stijene, ponekada treba biti i pijesak koji sipi posvuda i na sve strane. :)

Lee Champa

Iskusan lik
Tu od
9 Tra 2019
Poruka
9,928
Aaaaa, po kojem Q da se ravnam i donosim odluke!?
MEže ovak, ne mEže onak, pa Bog te, onda kak?

johabica

Iskusan lik
Tu od
8 Tra 2012
Poruka
4,529
Sve stoji, samo se ne slaže s onom propagandom "misli na druge, cijepi se". Ako se ja u tom slučaju cijepim, onda i dalje ne mislim na druge jer ispada da i dalje mogu zaraziti druge. Što će mi onda cjepivo? Oprosti, ali previše ima nuspojava i EKSPERIMENTIRANJE na ljudima nije dozvoljeno pa u tom slučaju treba biti "misli na sebe, ne cijepi se". I nemoj me slučajno zvati antivakserom jer sam sva uobičajena cjepiva primio u djetinjstvu, pa i još neka.

Moj je imunitet i više nego dobar, prehladu i gripu ne pamtim kada sam imao, nigdje ne nosim masku niti se držim mjera, znači ponašam se normalno i opušteno kako bi se svi trebali ponašati. Onaj tko ima slab imunitet, razboljet će se od bilo čega, zvala se to kurona ili gripa ili prehlada, i nijedno cjepivo to neće promijeniti. Tako je bilo prije i tako će uvijek biti, kako kod životinja, tako i kod ljudi. Takvi neka se cijepe, ako hoće, ali ne radi drugih, nego radi sebe, a druge neka ostave na miru.

I na kraju, nemoj zaboraviti da "službene osobe" odnosno samoprozvani znanstvenici, epidemiolozi, pandemiolozi i koje sve titule si nisu dali, mijenjaju mišljenja i stavove ovisno o uplatama svojih sponzora jer svi su oni sponzoruše pa je bolje ne shvaćati ih ozbiljno, pogotovo ovu partizanku A!emku, pedofila Ber0ša, izdajicu Đikić@, a ostali neka se ne uvrijede što sam ih zaboravio napomenuti jer ne pamtim naročito imena glumaca.

Dr9tY_vZm8l327YvCy6heSvvHJgPnjrfHT9gLrGUiWavoazAU6W2XATHsWu3vaAJg7IL5GT0s_r7dQ=s640-c-fcrop64=1,00000000ffffffff-nd

VQgHh07hxL_sQPxu4CFq8kkSDmClvmEiPTm5aFEY2U4X7uCbcld5huaIlvORI0RHREzSy9XyFGzq5og=s640-c-fcrop64=1,0000032effffea53-nd

Ne slažem se sa tobom.

Prvo i osnovno, preporuke o epidemiološkim mjerama naš stožer - naši znanstvenici donose temeljem preporuka svjetske zdravstvene organizacije , a ona temeljem praćenja znanstvenih studija koje se rade diljem svijeta svakodnevno.
Mjere i preporuke se prilagođavaju temeljem novih spoznaja koje te znanstvene studije donose. Ništa - niti jedna država svijeta ne radi i ne preporučuje svojim građanima ništa što nije znanstveno utvrđeno i potvrđeno studijama.

Kreiranje mjera temeljem tih studija je nešto drugo - tu su državni stožeri neovisni i prema vlastitim procjenama potrebe donose osobne odluke ili ograničenja ili relaksacije stegovnih mjera. Kade se virus širi odlučuju o ograničenjima, kada virus stagnira ili se broj zaraženih smanjuje drastično, ukidaju pojedina ograničenja.
Kada shvatiš da se borba protiv virusa vodi sa zadanim elementom - saznanjima cjelokupne svjetske znanstvene zajednice i provođenjem mjera temeljenih na tim spoznajama, možda će ti biti lakše shvatiti i na koji način svi državni stožeri, pa i naš, donose odluke o mjerama ogrničenja i relaksacija.

Isto tako se ne slažem, ali mogu razumjeti otpor nekih ljudi prema sloganu "cijepi se, misli na druge".
Temeljen je na našem hrvatskom ustavnom određenju socijalne države, socijalnom društvu u kojem imaš mogućnost osobno doprin manje od drugih, a dobiti onoliko koliko trebaš kroz socijalnu komponentu društvene zajednice.
Npr. ukoliko su neimućan, invalidno bolestan, nezaposlen, od društvene zajednice - svih nas građanina države Hrvatske - dobivaš po slovu Zakona, potvrđenog od strane predstavnika naroda koje smo mi, narod, birali na parlamentarnim izborima da promoviranju naša politička i svjetonazorska uvjerenja u zakonodavnom tijelu koje Zakone donosi socijalnu naknadu, finacijski iznos za koji ne moraš apsolutno fizički ništa i nikome odraditi.Društvena zajednica, kojoj ti nisi ništa za uzvrat dao, daje ti ono što je ona betz tvoga sudjelovanja privrijedila - nova koji ničime nisi zaradio.
Isto tako, ja kao zaposlena osoba sa niskom plaćom plaćam iz svoje zarade 15% zdravstvenog doprinosa.
Ti, sa dva puta većom paćom plaćaš isto 15% zdrvstvenog doprinosa.
Ja npr.500 kn mjesečno.
Ti, npr 150 kn mjeečno.
I sada se nas dvoje razbolimo od iste bolesti čije liječenje košta milijun kuna.
Ja kroz cijeli svoj radni vijek nisam uplatila milijun kuna u zdravstvenu kasu, a ti si uplatio milijun i pol.
Ali nas društvo, hrvatski narod, liječe oboje jednako - i mene koja nisam i tebe koji jesi.

To se zove solidarnost.
Solidarnost koja je Ustavom temeljena pozicija hrvatskog socijalnog društva, odrednica koju je hrvatski narod sam odabrao.

Zato slogan "cijepi se, misli na druge" ima i te kako smisla.
Govori - budi solidaran.
Solidarnost je temelj našeg društva. ;) :)

johabica

Iskusan lik
Tu od
8 Tra 2012
Poruka
4,529
Aaaaa, po kojem Q da se ravnam i donosim odluke!?
MEže ovak, ne mEže onak, pa Bog te, onda kak?
Po svome pa kao ispadne.
Nitko od nas samostalno ne može niti više niti manje.
Što nije dobro.

Ali možeš i SAM tražiti informacije onih koji su se školovali da bi ih mogli kao relevantne ustanoviti i širokoj masi prenjeti.
Što je dobro.

Uostalom, mi cijeloga svoga života svoje znanje i svoja saznanja temeljimo na spoznajama drugih, a iskustva na svojim djelima.

Da mene pitaš kako popraviti motor sa unutarnjim izgaranjem, budi siguran da bih nešto i ispravnoga rekla jer sam slušala neke razgovore o tome kako se to radi, pa sam određene radnje i izraze ubola, ali da se vodiš mojim uputstvima o cjelokupnom popravku, budi siguran da bi nakon prvog paljenja motor bacio u smeće. :)

johabica

Iskusan lik
Tu od
8 Tra 2012
Poruka
4,529
Čista logika prdneš prođe kroz gaće hlače e bome tako i virus kroz masku.
Cirkus oni i maske i cijepljenje.
Aha.
Probaj uzeti doktorsku špricu, napuni je vodom i pritisni da se isprazni.
Probaj uzeti doktrsku špricu, napuni je vodom, stavi preko izlaza platno, i isprazni je.

Baš je o tome govorio infektolog - dometu virusa iz ustiju i nosa bez maske i dometu virusa sa maskom.
Uz to, kao skup mjera ide i distanca - dvoje ljudi sa maskama i razmakom dva metra, metar, ili rame uz rame.
Dvoje ljudi sa maskama na licu i distancom metar minutu vremena, pet minuta vremena, pola sata vremena.

Nekoliko mjera objedinjenih u jedinici vremena daje veću ili manju vjerojatnost da će zaraženi zaraziti zdravoga.

I to treba razumjeti.
Da bi se razumjelo treba razmišljati bez unaprijed zauzetog stava - bilo pozitivnog, bilo negativnog.
Čisti list papira po kojem pišeš sam na temelju informacija onih čiji je posao da svojim istraživanjima - znanstveno - dođu do njih.
Nijedna znanstvena informacija ne može doći u javni diskurs i biti objavljena bez da je dokazana provedenim znanstvenim istraživanjima.

Mogu li korporacije zbog vlastitih interesa zataškati rezultate znanstvenih istraživanja?
Mogu ako ih same naruče i plate, to je onda njihovo privatno istraživanje i privatno vlasništvo, i mogu ih sakriti, ne prikazati javnosti, ali rezultate ne mogu lažirati nakon što su utvrđeni - to podlježe basnoslavno visokim financijskim kaznama u razvijenom svijetu.

Viduka OPG

Iskusan lik
Tu od
23 Velj 2019
Poruka
3,491
Čisti list papira po kojem pišeš sam na temelju informacija onih čiji je posao da svojim istraživanjima - znanstveno - dođu do njih.
Mislim da drugarice Jo jako dobro znaš unaprijed svako slovo i riječ gdje ćeš napisati kad uzmeš papir i nalivpero.

johabica

Iskusan lik
Tu od
8 Tra 2012
Poruka
4,529
Johabice,strasno me podsjecas na moju jednu jako dobru kolegicu,strasno mi je puno u zivotu pomogla,jako je jaka intelektualna,trenutno je u vrhu HZMO-a. Bog i Batina je,al svejedno je ostala nanrazini kamenjara jer se povijala kako ke vjetar vijaooo. Prvo se fotkala sa Franjinom,pa Sanaderom,pa Karamarkom,pa Plenkijem. A ja njoj reko i vrag sere na veliku vrpu. A on men e moj swizi, treba se prilagot zivotu. Nego rec mi ko to od familije ima "svajcarsku" pemziju da zelis mu sto duzi zivot? Da nebudem zlocest od zene did ima svajcarsku pemziju od 19800 kn, pa i mi titramo oko dede da sta duze pozivi,jest da ima 82,al mi mu zelimo makar 100....
Možda se tvoja kolegica povijala kako vjetar puše, ali time njezino znanje i doprinos društvu nisu manji.
Moral joj možda i nije na visini, no, to su dva različita momenta - znanje i moralnost (može ili karijerizam).

Ja nemam veliku penziju, evo, javno, 2400 kn.
I želim si što duži život.
Imam majku, 83 godine, mirovina ispod 2000 kn, sva kljakasta, ne pada joj na pamet da si poželi kraj, dapače, veseli se svakome novom danu puna nade da će poživjeti do stote.
A nama oko nje drago da živi što duže.
Kako ćemo svi mi dočekati kraj, tko će ga znati....a kako smo si prostrli kroz život za kako dočekati kraj svatko odgovara sam za sebe.
Ima tu ponešto i taj financijski dio ulogu, ali ne i presudnu, a pogotovo ne jedinu.
Svi smo mi graditelji do zadnjega dana svoga života svoga zadovoljstva i nezadovoljstva na sve moguće načine.

Jesi me vidio kako sam mudra, a? - minulo vrijeme je ostavilo traga u mojim osobnim spoznajama funkcioniranja života. :)

johabica

Iskusan lik
Tu od
8 Tra 2012
Poruka
4,529
Mislim da drugarice Jo jako dobro znaš unaprijed svako slovo i riječ gdje ćeš napisati kad uzmeš papir i nalivpero.
Ih, da je to tako, bili bismo sami sebi dovoljni.
Ali onda ne bi bilo današnje tehnologije, mobitela, letova u Svemir.

Oh, kako si ja želim let u Svemir, kako bih ja htjela vidjeti kako izgleda taj međuzvjezdani prostor kada ga obasjava svjetlost Sunca koja prolazi kroz zvjezdanu prašinu, ima li tko, dečkovi, da mi posudi 25 milijuna dolara da si kupim let, postoji realna šansa da se vratim živa i sposobna za vratiti, i nerealna šansa da doista i vratim.
Ajde, tko želi biti hazarder, nek mi posudi. :)

Krumpironja

Iskusan lik
Tu od
7 Svi 2010
Poruka
4,085
Ovo je tema dosta dobro mjerilo sa kime na forumu se isplati ulazit u neke dublje rasprave a sa kime ne, iskreno Johabice očekivo sam da se iza tako bogatog i stručnog vokabulara skriva malko pametnija osoba ma da ni to nije mjerilo intelekta ali eto vjerovao sam, ja ne mogu shvatit da nakon svega postoje ljudi koji stvarno vjeruju da je sve ovo potrebno i da vladajuci po prvi puta u povijesti svijeta pokušavaju ovako žustro izliječit svakoga stanovnika ove doline suza, pa vec bi i maloumne osobe trebale zbrajat dva i dva cijeli svijet se diže samo hrvati kao ovce prate ove lopine i slijepo vjeruju da ih to može spasit, i na žalost to su isti oni koji nam uzastopce serviraju ove krkane iz hzd-a, ja cu bit zadnji na ovome svijetu koji ce dobit dozu ja i moja mala! Neka probaju, a zahvaljujić ostatku svijeta naravno ne beeehrvatima vjerujem da ce kroz godinu dana život doći u normalu i da ćemo svi moć sve jer ja ne vidim načina na koji će netko privatni sektor ograničit da pruža usluge samo određenim skupinama ljudi,tako da će na kraju bit pojeo vuk magare, ko i u zivotu ko se naguzio je i dobio sta je trazio

O

ObrisanŽ28

Guest
Gle da se ne lažemo nisam nosio maske rijetko.
Kad sam nosio procurio mi je nos.
Tako da je ta maska zlo i najveće bakterije su u njoj.

Status
Nisu omogućeni daljnji odgovori.

Najnoviji postovi

Na vrh