Tko?Idioti.
Svi su ljudi jednaki...samo su neki jednakiji...Možeš misliti kak bi Plenkovićevo djete čekalo pred vratima. Ili Njonjino i Beroševo. Ili mamica od svete Alemke. Po nju i sanitet dolazi preko reda.
Gamad!
Frende, bez obzira što si se ubo protiv i dalje možeš dobit virus te isto prenit ga nekome. U svemu ovome farmaceuti su zaradili miljarde na glupim političarima a problem je i dalje tu. Tamo gdje je najviše cjepljenih sad tamo ima najviše zaraze.Cijepio sam se protiv Covida. I ne, nemam pojma što je u cjepivu, niti u svim onima koja sam dobio kao dijete, kao što nemam pojma ni šta sve zapravo ima u lijekovima poput Neofena ili Andola koje uzmem kad zaboli glava ili udari fibra, niti šta je u drugim tretmanima - anesteziji prilikom operacije ili najobičnijeg popravka zuba, antibiotiku protiv upale, niti u cjepivu protiv tetanusa, gripe, protiv ospica ili u cjepivima za djecu. Vjerujem svom doktoru kad kaže da je potrebno.
Također ne znam točno ni pouzdano šta je sve u kroasanu, bureku ili ćevapima. Nemam pojma ni šta je sve u drugoj hrani koju pojedem, piću kojeg popijem...
Ne znam niti svaki sastojak mog sapuna ili šampona ili dezodoransa. Ne znam dugoročni učinak korištenja mobitela niti je li kafić u kojem sam upravo popio kavu zaista koristio čiste šalice i da li je osoblje opralo ruke.
Uglavnom...
Puno je stvari koje ne znam i nikada neću znati.
Znam samo jedno - život je kratak, jako kratak, a ja i dalje želim raditi nešto drugo osim da sam doma. I dalje želim izlaziti, družiti se i putovati i grliti ljude bez straha i pronaći onaj osjećaj života "otprije".
Kao dijete i kao odrasla osoba cijepio sam se protiv zaušnjaka, ospica, rubeole, dječje paralize, vodenih kozica i još dosta drugih bolesti; moji roditelji i ja vjerovali smo znanosti i nikada nismo morali patiti niti prenijeti bilo koju od navedenih bolesti.
Cijepio sam se, ne zato jer vlada kaže da treba, nego:
* Da se ne razbolim i ne umrem od Covida-19 te time rastužim one koji me vole i poštuju
* Da ne zarazim svoje najbliže i najdraže ali i one malo manje bliske i drage, pa čak i one potpuno nepoznate
* Da ne zauzimam bolnički krevet ako se razbolim.
* Da zagrlim svoje najdraže
* Da ne moram raditi PCR ili antigenske testove da bih otišao u kino, na koncert, u kafić ili restoran, na putovanje i još mnogo toga što slijedi...
* Da živim svoj život.
* Da bi Covid-19 postao stara, loša uspomena.
* Da nas zaštitim. SVE NAS!
Kad malo bolje promislite što je država a što domovina onda bi se mnogi prestali klanjati u svetinju koja nije a to je država. Država je okupirala domovinu doslovno i nas sve jebe da bi ona preživila. Budući da je partija hdz na vlasti onda su oni doslovno država. Okupirali su apsolutnu vlast i hrane svoje članove na naš račun. Eto to vam je državapolitički rečeno: naša vlada i stožer su nikakvi, ali ja ih nedam vređati
Ili zahvaljujući budalama poput tebe koji se ne žele cjepiti.Johabice zahvaljujuc tebi i budalama poput tebe. Djete mi ima 40 stupnjeva i nedaju nam u bolnicu.dok nebude neki test.idioti
Samo sekund ljudi. Nitko ne negira virus ali i prije se umiralo od gripe i sličnih bolesti. Jel pušač prestao pušiti iako zna da duhan izaziva rak, naravno da nije. Prvi ja sam bezbroj puta prskao otrovima bez skafandera i maske, okupao me otrov miljardu puta. Ne želim živjeti u strahu a smrt će doći jednog dana svima nama i ne možemo joj pobjeći. Neka se čuva tko se želi čuvati a ja ću živjeti i raditi kako hoću pa dok dur dur. Živjeli i odoh ja idući tjedan na brod a vi ljudi borite se za sloboduMeni jučer samo kaj srce nije puklo kad sam čul da su tata i sin umrli u roku 2 dana, još su tak kombinirali da bude sprovod u ponedjeljak da izađu iz izolacije da mogu na sprovod, i onda im i sin umre. Koja tuga i žalost, i sad budu zajedno pokopani tata i sin 😢😢😢😢
Dobro, jesi se ti javila u epidemiološku službu pošto si u više navrata bila u kontaktu sa potencijalno zaraženim ili sad širiš viruse naokolo?Ili zahvaljujući budalama poput tebe koji se ne žele cjepiti.
Da si se cjepio, i drugi poput tebe, već bi se sve normaliziralo.
Govori čovjek sinoć o umrlom prijatelju tu na temi, stranicu prije, čovjek četerdesetih godina prijatelj mu, i otac prijateljev - umrli su u 24 sata oboje, veli, u ponedeljak će ih oboje pokopati.
Tri katerorije ljudi su krivi za njihovu smrt:
- budale koje šire dezinformacije o cjepivu su krive,
- takvi ko ti koji se ne žele cjepiti su krivi,
- na kraju, sami su si krivi što su umrli jer se nisu cjepili, a mogli su do sada to već odavno napraviti.
Zato za problem svoga djeteta krivicu snosiš ti sam, zajedno sa ovima što sam pobrojila.
Ja sam svoju obavezu prema tebi i tvome djetetu odradila, prema cjelokupnom društvu sam ja svoju obavezu odradila.
Ti nisi niti prema tvome djetetu, niti prema sebi, niti prema meni, a niti prema cjelokupnom društvu..
Vidjeti ću što će se dogoditi sa jednim sličnim tebi, došo je jutros na tržnicu, šmracao je i veli mi - nemoj mi se približavati.
Sve mi je bilo jasno odmah.
Srećom, radi nekoliko klupa dalje od mene.
Srećom, ja sam cjepljena sa dovoljnim odmakom od druge doze - ne tjedan dana, ne dva ili tri - i za pretpostaviti je da mi imunitet radi punim kapacitetom.
U pola jedan mu je došao sin autom, zvao ga je , a on je istim otišao kući, sav je bio nikakav - veli - nije mi dobro.
Tržno vrijeme je prošlo, samo je trebalo pospremiti ostatak robe i ambalažu u kombi - nije imao snage tih deset minuta to odraditi.
Korona ga je neodgovornog ulovila za gušu - ujutro u šest je bio šmrcav ali prpošan, agilan, nasmijan, samo sedam sati poslje, jedva se dovukao do auta tri metara od klupe parkiranog.
Pitam ga šta je - samo je promrmljao - nije mi dobro.
I da, nisu doktori idioti.
To ti samo idotski razmišljaš.
Razmisli sada hladne glave: ako ti dijete ima temperaturu razlog u ovo vrijeme korone može biti nešto ili korona.
Ako ti dijete ima koronu i prime ga u bolnicu na odjel koji nije korona odjel, zaraziti će druge oko sebe.
Ako ti dijete nema koronu a prime ga na odjel korone, zaraziti će se od drugih.