Sada ti odjednom djeca nisu bolesna a stranicu prije si sotonozirao bolnički sustav jer ti je dijete sa temperaturom moralo napraviti test na koronu prije nego ste ušli u bolnicu.
Ne sakči si u usta.
Daj ne seri Futvač, kako te nije sram omalovažavati naš bolnički sustav u kojem dobiješ apsolutno sve što ti treba bez obzira koliko si uplatio u njega?
Zdravstveni sustav u kojem je jedan član zaposlen, jdan izdvaja za zdravstveno osiguranje, a njegovo jedno, dvoje, petero, desetero djece se liječi sa njegovih 15% izdvajanja iz njegove plaće bila ona 5000 kn, 6000kn mjesečno do njihovih 18 godina života, ili do 25 godina života ako se fakultetski školuju.I njegov bračni partne uz njih ako nije zaposlen doživotno isto tako. Na jednog zaposlenog i njegovih 300 kn mjesečno najmanje troje imaju pravo na zdravstvenu skrb. Previše i dobivamo u odnosu na to koliko zdravstvenom sustavu dajemo. Dobiješ lijek milijunskog koštanja ako ga trebaš, dobiješ operaciju kakvu trebaš i nitko ne pita izdvajaš li mjesečno za zdravstvo 300 kn ili 2000 kn.
Šta ti misliš, da u drugim državama ne postoje liste čekanja - u Engleskoj moja snaha čeka na jednu operaciju 426 dana. 426 dana, razumiješ? Tolika je lista čekanja na tu vrstu operacije - nije životno važna, ali je važna jer problem stvara konstantnu neugodu i bol. 426 dana u Engleskoj, državi sa navodno, u našoj tupavoj percepciji drugih "dobrih, poštenih država" , realno, u državi dobrog zdravstvenog sustava u kojem ti nije, kao i u našem, uskraćeno ništa što medicina može pružiti.
Gade mi se kritizenti svega hrvatskog, a istodobno dok im pod riti gori trče i koriste to isto "loše" hrvatsko, laktare se da dobiju to loše čim prije.
Dijabetičari dobivaju inzulin, iglice, trakice, mjerač šećera besplatno od početka bolesti do kraja života, dijabetičke sokove, besplatno, dok mi nije svekrva postala inkontinentna, nisam niti znala da svi inkontinentni doživotno dobivaju uloške i pelene besplatno, odi u Ameriku - dijagnozu dijabetisa dobiješ besplatno ako si plaćaš zdravstveno osiguranje, ali inzulin si kupuješ sam - nema na recept ako nemaš zdravstvenu policu koja te košta više nego ti je plaća. E, tamo ljudi umiru jer ne mou dobiti ono što treba bolestan čovjek dobiti, a ne u Hrvatskoj.
Pojma nemaš o temi na koju se nabacuješ drekom iz svojih ustiju Futvač.