Ti ne laprdaj.
Svojedobno sam imal neke aritmije srca. Trebal sam ići na ergometriju i dobil sam termin za godinu dana uz objašnjenje da je ergometar pokvaren. Fenomenalni zdravstveni sustav ima 1 (slovima: jedan) pokvareni ergometar na cijelu županiju. U državi u kojoj su bolesti srca vodeči uzrok smrti.
Slučaj drugi. Imam problem sa probavom i trebam ići na ultrazvuk abdomena. Savršeni zdravstveni sustav me naručuje na pregled za 6 mjeseci. Znači ja bi trebal 6 mjeseci čekati i razmišljati jel možda imam nekakvi rak ili nekaj i trebal bi pljeskati takvom zdravstvenom sustavu? Ajde Futvač, plati kod privatnika 250 kuna. Nema veze ksj svaki mjesec platiš 1300 kuna doprinosa + 60 kuna dopunsko. I sad, kao šlag na torti bi još moral dokazivati da sam zdrav prije nego trebam uslugu tog fenomenalnog sustava. Jer tamo neka Johabica kaže da je sustav genijalan.
Što se tiče inteligencije, prihvatit ću mišljenje psihologa, a ne neke prostakuše sa poljoprivrednog foruma.
I ja sam trebala ići na denziometriju u Čakovcu. U šestom mjeecu prošle godine. Termin sam dobila u dvanaestom.
Nazvala sam Varaždinske toplice i dobila termin za 12 dana.
Otišla sam tamo, isto na teret zdravstva.
Na iglice sam otišla u Medikol - isto nekoliko dana, a u ŽB Čakovec lista čekanja 6 mjeseci i trenutnno je isto aparat bio u kvaru.
Oboje pokriveno zdravstvenom uputnicom - dakle, meni bez troška.
Na operaciju blastoma sam otišla svojevoljno u privatnu dermatološku ordinaciju jer nisam htjela čekati petnaest dana dobiveni termin na otoriolaringologiji u ŽB - isto iz psihološkog razlog ai mirnog sna - , platila 1000 kn - svojevoljno, ali uputnicu za biopsiju sam dobila na teret hrvatskog zdravstva - hvala na zabrinutosti povodom ove informacije svih koji me vole, ako ima tkvih, nije ništa, sve je ok.
Muž je otišao privatnom ortopedu po drugo mišljenje i eventualni zahvat koj nije u sustavu ugovorne zdravstvene zaštite koji hr zdravstvo ima sa privatnim zdravstvom - to je platio 250 kn, ali je sve od pretraga što je privatnik preporučio - između ostaloga i MR - dobio od hr. zdravstve - svoje LOM na teret hr, zdravstva - dakle, uvažava naše zdravstvo i privatne preporuke i odrađuje ih za pacijenta besplatno.
Oftamologa sam prije mjesec dana dobila u roku 3 (tri) sata - jer je bilo - možda - hitno. U pol devet mi je LOM napisala uputnicu, u niti 11 sam sjedila na stolici ispred doktora.
Nisu liste čekanja samo u Hrvatskoj.
Hitni slučajevi se obrađuju promptno u razumnom roku - nekoliko dana do dva tjedna najduže, ili odmah ako je najhitnije.
Možeš i birati druge zdravstvene ustanove u drugim županijama gdje su liste čekanja kraće, za put duži od 50 km dobivaš povrat putnih troškova.