- Tu od
- 13 Velj 2019
- Poruka
- 1,120
Sta ti je sad
Sta ti je sad
Došao vrag po svoje žrtve kad ih bude cjepioI ja da završim na respiratoru bi bilo kako on kako šta mlad a to šta ima doma štivo duže od biblije to ljudi ne znaju, ako je do sad nisam pobro a malo tko je oko mene nije imao, čemu frka čemu panika i svi je preživili...stvar je u postocima, radi kojeg broja ljudi cemo mi sad ispastat kad krene globalna kriza...boli me racku za hrvatsku jer nama više nikakava kriza ne može pogoršat stanje al dok se sad od ove koja stiže izvučemo...bit će ona ko preživi pričat će...al ne koronu nego financijsku situaciju, još malo će se korona slavit da je imaš možda se spasiš...eto to nam dolazi i samo zato sam ja protiv svega toga osim šta je to igrokaz...trebala je prirodna selekcija odradit svoje jer to je zato i pušteno da se rasterete mirovinski i zdrasteni fond, 95 je bilo 5 milijardi ljudi a sad ima skoro 8 milijardi ljudi za moga života se broj opasno povećao i di bi završili da se tako i nastavi znači treba humano i u rukavicama skresat broj ljudi, al to nebi trebala bit tabu tema nego razgovor o činjenicama samo takve razgovore se ne može sa svakim ni vodit niti će ih razumit a pogotovo lažni moralisti koji bi u javnosti spasilk sve šta hoda a u svom dvorištu radie čistke...🤔
Pa meni je to čak i okej, jer ti ko gazda farme sam određuješ koliko živine ces imat i za koliko grla imaš kapaciteta...ista stvar je i sa ljudima ja sam samo realan ja znam da ne vrijedimo svi isto i da imamo nekolicinu ljudi koja vedri i oblači svima a mi smo stoka sitnoga zuba, tako da mene nista ne cudi sa ovime sta se desava i ne zgrazam se uopce jer je to normalno to postoji od kad i covjecanstvo samo su sada dosla neka vremena da se vecina pravi glupa pa kao ne kuzi sta se desava a povijest je pokazala kako to ide...a sad nekad je to bilo puno brutalnije nego danas zbog kazni za gencid i tako dalje su morali malo maskirat masovni pokolj...al.ovo ti je samo to ništa drugo i opet kazem ja sam okej sa time ako imam srece bit cu jedan od "arijevaca" ako ne barem se necu morat bakcat sa onim sta dolazi...tesko je samnom u rasprave jer sam realan i nemam tabu tema nemam srama kad iskazujem svoje misljenje a iskreno boli me đokica ko ce sta mislit na moje izlaganje jer ja znam da je to tako...nije prvi puta@Krumpironja,
A tko se to među nama smije igrati Boga da određuje koliko nas treba?
Sistem radi totalno drugačije od toga. U kesi para odavno nema, zato se dižu silni krediti i zato na bilo koji način hoće smanjiti broj umirovljenika. Mi mladi sad hranimo penzionere, to se zove sustav generacijske solidarnosti. Ako taj umirovljenik ili njegova firma za vrijeme radnog staža ništa nije uplaćivala u mirovinski fond, onda umirovljenik ovisi isključivo o sustavu generacijske solidarnosti. Uglavnom se uplaćuju neki mizerni iznosi jer se ljudi prijave na minimalac, a razlika daje kroz kojekakve bonuse.Cekaj,ocito se ne kuzimo. Da niko nij ukro ni lipu nikad. Ok u kesi ima para za xy godina,generacija. E sad od ovih novih divnih krasnih narastaja ako dobar dio nebude privredivo i nadopunjavo tu kesu od cega ce se hranit ljudi za 30-40-50 god. Recimo moja danasnja djeca. Odmakni se ti od nasih lokalnih mafijasa,makni se od korone i tih sranja. Ko ce punt kesu? Niko. Jer ce.ljudi ovim tempom za 30-40 god bit nesposobni si guzicu obrisat. A o kojoj kozi ti pricas? Penzionerskoj? Pq et ja sam penzic vec punih 12 godina
Totalno glupi sistem. Placu bruto pa si bajo sted i uplac u fondove. Kolkos radio tolko imas. Neracunam tu radno nesposobne,invalide i slicne ljude. Nas mirovinski sustav je nepravedan i nevaljal.Sistem radi totalno drugačije od toga. U kesi para odavno nema, zato se dižu silni krediti i zato na bilo koji način hoće smanjiti broj umirovljenika. Mi mladi sad hranimo penzionere, to se zove sustav generacijske solidarnosti. Ako taj umirovljenik ili njegova firma za vrijeme radnog staža ništa nije uplaćivala u mirovinski fond, onda umirovljenik ovisi isključivo o sustavu generacijske solidarnosti. Uglavnom se uplaćuju neki mizerni iznosi jer se ljudi prijave na minimalac, a razlika daje kroz kojekakve bonuse.