• Poštovani posjetitelju, za korištenje svih mogućnosti koje Poljoprivredni Forum omogućuje, predlažemo ti da se registriraš. Besplatno je i tvoja privatnost je potpuno zaštićena. Registracija ti omogućuje pristup svim kategorijama i temama, mogućnost pristupa privicima u postovima (slike, video, tutorijali, uputstva itd), pristup malom oglasniku, direktnu komunikaciju s članovima putem privatnih poruka, automatsko praćenje tema od interesa i još mnogo toga. Veselimo se tvojoj prijavi! ❤️

Koronavirus

Status
Nisu omogućeni daljnji odgovori.

iwanho

Iskusan lik
Tu od
30 Lis 2008
Poruka
8,621
Ja sam od onih koji uvijek traže i vode se logikom a ne medijskim naslovima, fejsbuk informacijama, gluhim telefonima i lažiranim senzacionalističkim vijestima i objavama.
Za mene je logika ono što sam navela: ako zdravstveni sustav može odjednom bolnički liječiti 1500 ili maksimalno uz redukciju liječenja svih ostalih bolesti 3000 ljudi, onda je krajnje neodgovorno dozvoliti da odjednom oboli i bolničko liječenje treba 10 - 20 - 40 000 osoba. I to ne liječenja koje traje 1 dan nego liječenja koje traje najmanje 12 dana a često i više od 20 dana, i za tih 12 nema fluktuacije, pa se svakim danom povećava broj ljudi koji čekaju na red za liječenje. I pritom će umrijeti i mnogi koji ne bi umrli da su dobili bolničko liječenje.

Tvoje je pravo biti hrabar i neodgovoran, moje je pravo htjeti zaštititi svoj život cjepivom i reći javno: moj poznanik iz Dekanovca koji je bio zdrav osim što je imao visoki krvni tlak star 60 godina umro je od korone a ja mu nisam mogla otići na sprovod jer je na snazi bilo ograničenje broja ljudi na sprovodu na samo iz obiteljskih krugova.
Nisam mogla ispratiti niti čovjeka kojega je odnjela korona a svirao mi je na svadbi iz istih razloga.
Otišlo je i više od deset mojih mještana, otišlo ih je u Međimurju od dvjestotinjak nekoliko koje sam viđala na placu kao svoje kupce ili njihovi bračni partneri.
To su sve ljudi koje osobno znam, i zato znam da korona ubija. U Americi je ubila do sada na 1000 ljudi 1, 5 čovjeka. Ovako na prvu se ne čini puno, ali ako je to smrtonosna mogućnost moga života u pitanju i pola života moga muža - mi biramo da ćemo se cijepiti.
Smatram da sam u životu previše odradila i ostavila iza sebe truda i znoja, i postigla efekat da sada mogu bez nervoze i financijskih dubioza proživjeti ostatak svoga života, a da bih si dopustila da igram loto sistem sa svojom budučnošću u situaciji kada imam izbora (cjepivo ili ne) i ne moram biti hazarderka.
Između hrabrosti i promišljenosti uvijek biram promišljenost.
Hrabrost ostavljam za ludosti ili poslovne poteze koji mogu utjecati na moj financijski status ili neki drugi ali nemaju utjecaja na rok trajanja moga života.

Kada ti dođe do svijesti da poanta preporučene distance, maskica, ograničenja i cijepljenja nije zbog šarade nego iz razloga da se istovremeno ne zarazi toliki broj ljudi da ih neće imati tko i gdje i čime liječiti, i da se time spašavaju životi i nama poznatih i nama nepoznatih, a možda i nama samima, možda ćeš pružiti rukicu i dati da te piknu.
A možda i nećeš - ili shvatiti ili shvatiti i dati, ili samo dati - odluka je jedino i isključivo tvoja, i mi ćemo je poštovati ma kakva ona bila.

Do određene dobi svi bi mi morali prerasti vjerovanja u razne teorije urota.
Neki jesu, neki hoće, neki neće nikada.
(y) (y) (y) :ppozdrav:

hotela

Tu od
1 Lis 2014
Poruka
1,250
E moji prijatelji,stvarno ste preplaseni i onemoguceni razmisljati.Dali sam hrabar neznam,no zahvaljujuci hrabrima svijet otvara vrata prestrasenima i potlacenima,jos ne shvacate ove fasisticke metode i to u vrijeme interneta.U vrijeme interneta gje vam se nude lazi i istina,no sami morate razluciti i shvatiti.Imam srece da razumijem njemacki te pratim sta se dogadje tamo i u AT. kao i kod nas i nasem susjedstvu.
Malo me povrijedilo bockanje kolegice JO,no ja joj ne zamjeram,nisam zlopamtilo jer razumijem donekle njezin strah.Kazem donekle,jer je poznajem kao hrabru i pronicljivu zenu,te sada shvacan moc medija i kreatora ove gluposti.Niste svjesni(velika vecina)naseg stvoritelja,to vam je najveca prepreka u ovozemaljskom zivotu,strah i lijenost su najveci covjekov neprijatelji.Sve nam je usadjeno u nama te nitko nije kriv za vase zivote,tko trazi ce i pronaci i biti ce spasen,ovo vam iznosim pomalo filozofski,no ako barem sacica shvati ja sam uspio i to me veseli.
Jedan meni poznati dobar covjek(nekoji ga vjerovatno znaju) u sali govori;more se pjeni,jeebe se meni,da to je istina,meni je svejedno kako cete ovo shvatiti,no u dubini duse znam da moram pokusati.
Jos jednom braco i sestre,trazite i nebojte se🙏,na nasu srecu mnogo ljudi ce biti spaseno.
Oni koji se boje virusa,dali znate kako uopste izgleda kad ga nije nitko snimio a vi slijepo vjerujete. :unsure:

johabica

Iskusan lik
Tu od
8 Tra 2012
Poruka
4,529
Dragi moj hotela, žao mi je ako si se našao povrijeđen, nije mi bila namjera.
Kao što sam prije rekla, poštujem i uvažavam svačije mišljenje iako se ne moram i slagati sa njime. A ako se ne slažem, moram izreći i protuargumente koji obrazlažu zašto se ne slažem.

Svako dobro, i primjetila sam da si opet postao deda, pa čestitke od srca.

iwanho

Iskusan lik
Tu od
30 Lis 2008
Poruka
8,621
Oni koji se boje virusa,dali znate kako uopste izgleda kad ga nije nitko snimio a vi slijepo vjerujete. :unsure:
Blago tebi, ti se niti nevidljive električne struje ne bojiš i izgleda da bez posljedica dodiruješ gole vodiče pod naponom.
Slažem se s tobom da ne treba sve prihvatiti zdravo za gotovo. No onaj drugi dio o ignoriranju sigurnosnih mjera nikak, ama baš nikak ne mogu prihvatiti.
Samo jako veliki vjernici žele čim prije na onaj svijet, da se tam raduju s Bogom, kojega također nitko nije videl niti snimil. No,svi koji to žele doživjeti, moraju na ovom svijetu poštivati određena pravila.

hotela

Tu od
1 Lis 2014
Poruka
1,250
Da kolega iwanho,trebali bismo postivati al bozja pravila a ne nepostena nametnuta nam necija pravila,koja se mnoga krse sa bozjim savjetima;ne zapovjedima,kakao nas crkva laze.Sretniji sam i zadovoljniji odkad sam to shvatio,imamo slobodnu volju od stvoritelja nam danu,to znaci da smijemo "grijesiti" ako zelimo,no sva nasa djela se zapisuju a bicemo pozvani i prema tome zivjet dalje.
Znam nekima je ovo tesko shvatit jer sam ta propitkivanja prolazio,tko zeli moze si sam pomoci u tome je sva mudrost svijeta,istina je u svima nama al trazite vasi dobri andjeli vas nestrpljivo ocekuju.
Nebojte se nisam prolupao,smiren sam i morao bi stavit kamencic u cipelu dame zulja,cak se pomalo stidim dok vidim druge nesretnike.
More se pjeni jeebe se meni,tko slusa ili neslusa njegov problem,mi smo svjesna bica i sami odlucujemo i daocu nemogu itako promijenit neciji stav. 😇

ZJ

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
22 Lip 2007
Poruka
28,480
Naravno, čovjek govori istinite podatke. Statistiku se ne da prevariti.
Rekoh davno da je to "malo jača gripa" i da je ovo PLANdemija sa, za sada, još nepoznatim razlozima.

Umjetno izazvana kriza da se zaduže države i još ponešto...

Tommy

Iskusan lik
Tu od
24 Sij 2021
Poruka
3,614
Evo ako si netko hoće pogledati, po meni vrlo dobro pojašnjeno, bez ikakvih zavjera i tome slično.
Ok pojašnjeno, ali se brojke olako shvaćaju. Zaboravio je napomenuti da je povećanje smrtnosti u odnosu na višegodišnji prosjek uz DVA STROGA LOCKDOWN-a i velike mjere zaštite dok nije bilo lockdowna (maske, dezinfekcija...) Koliko bi bilo povećanje smrtnosti bez ta dva lockdowna? Osim toga treba uzeti u obzir da je Hrvatska 2015. godine imala vjerojatno više stanovnika nego danas (koliko ljudi se odselilo iz HR od tad), tako da je razlika u odnosu na 2015. i veća.

plus

Iskusan lik
Tu od
7 Sij 2016
Poruka
5,953
Mladi dečko obrađuje samo jedan jedini faktor u cijelom problemu - broj umrlih, po meni je to najmanje bitan faktor, najmanje bitna varijabla, društveno gledano.

Ako sam ja za ovo totalno "neuk", nisu baš svi u svijetu jednako meni neuki, niti su svi odjednom krenuli plašiti svoje sugrađane, djecu, rodbinu prijatelje i izmišljaju lažne urote.

Meni je bilo prošle godine jako teško gledati kako su se prebukirale bolnice u mnogim državama, ljude su smještali u druge neprikladnije prostore, sve radi korona virusa. (Ne spominjem izravno ili neizravno preminule, ovaj put su recimo nebitni, kao brojke - bitni su i dalje bližnjima, bitni su samo kao ljudi i nečiji članovi obitelji.)

Ako netko misli da ja radi korona virusa nisam izgubio vlastitu komociju u svakodnevnici - vara se, ako netko misli da meni ne nedostaje društveni život - vara se. Ako netko misli da ja živim u strahu - isto tako se ljuto vara.

Ne živim u ama baš nikakvom strahu, ali korektno poštujem svijet oko sebe, sa svim njegovim problemima koje nam je nametnuo korona virus.

Jasno mi je da svi ne dijele moje mišljenje, to niti ne očekujem, ali, tko sam ja da napakostim mojim neprimjerenim i neodgovornim ponašanjem bilo kome.

Ovaj dečko nije upalio ama baš nikakvo svjetlo na kraju tunela, samo je to za mene još jedna isaprazna pričica i njegova samo promocija.

AntonioJD

Iskusan lik
Tu od
24 Sij 2009
Poruka
3,387
Ok pojašnjeno, ali se brojke olako shvaćaju. Zaboravio je napomenuti da je povećanje smrtnosti u odnosu na višegodišnji prosjek uz DVA STROGA LOCKDOWN-a i velike mjere zaštite dok nije bilo lockdowna (maske, dezinfekcija...) Koliko bi bilo povećanje smrtnosti bez ta dva lockdowna? Osim toga treba uzeti u obzir da je Hrvatska 2015. godine imala vjerojatno više stanovnika nego danas (koliko ljudi se odselilo iz HR od tad), tako da je razlika u odnosu na 2015. i veća.
Ajd sad iskreno, onaj prvi lockdown još nekako, ali koliko se to sveukupno poštuju ti lockdowni i mjere koje su totalno kontradiktorne? Budimo realni moj život se nije promijenio po ničem ako idemo u smislu mjera, samo nejdem u birtiju, apsolutno sve ostalo radi i ljudi se gužvaju...

hotela

Tu od
1 Lis 2014
Poruka
1,250
Dragi moj hotela, žao mi je ako si se našao povrijeđen, nije mi bila namjera.
Kao što sam prije rekla, poštujem i uvažavam svačije mišljenje iako se ne moram i slagati sa njime. A ako se ne slažem, moram izreći i protuargumente koji obrazlažu zašto se ne slažem.

Svako dobro, i primjetila sam da si opet postao deda, pa čestitke od srca.
Draga kolegice,napomenula si da je moje pravo biti hrabar i neodgovoran,posto sam kao odgovoran bio dva puta i izolaciji i uskrs proveo uAT brez familije(zbog zamolbe stozera)mislim da je normalno da se osjecam povrijedjeno.
No vec sam spomenuo da nisam zlopamtilo i rado cu navratit ktebi na kapucino. 😇

Da se nadovezem na kolegu plusa,vidim bit ce mi to ljutit protivnik imat cu muke snjime.No kolega plus je pametan i posten covjek ali vrlo,vrlo preplasen pa mu savjetujem da zamanta prokletu televiziju cim dalje i pocne razmisljati o nasem bojovanju. :ppozdrav:

Tommy

Iskusan lik
Tu od
24 Sij 2021
Poruka
3,614
Ajd sad iskreno, onaj prvi lockdown još nekako, ali koliko se to sveukupno poštuju ti lockdowni i mjere koje su totalno kontradiktorne? Budimo realni moj život se nije promijenio po ničem ako idemo u smislu mjera, samo nejdem u birtiju, apsolutno sve ostalo radi i ljudi se gužvaju...
Slažem se da ima dosta nelogičnosti, da su neki “privilegirani”... Ali nije baš da je 100% neučinkovito. Zatvaranje kafića, teretana, restorana je smanjilo druženje ljudi...

Ekonomist

Aktivni član
Tu od
24 Srp 2012
Poruka
516
Gospođa Jo u pravu si 100 %. Lijepo si sve razumno rekla.
Virus pa i Covid 19 nije živo biće nego spoj i dolaskom u naše tijelo množi se u našim stanicama uzimajući elemente stanice i tako sebe reproducira. Nus pojave koje se javljaju kod svakog su drugačije (tromb, upale od bakterija, ...) jer je i svako tijelo drugačije i oni s manjim imunitetom imaju veće posljedice.
Od kako je čovjeka bilo je i virusa i sada se zna po analizama RNK da je bilo napada u povijesti koju ne pamtimo.
Osobno sam imao blaže simptome i odradio samoizolaciju. Više me je strah za ljude oko mene da im ja prenesem bolest i ugrozim život. To bi mi bilo najgore. Kada vidim zatrpane bolnice i razmišljam kada nije bilo respiratora kome ga dodijeliti. Moja je sreća što imam selo pa imam mogućnost raditi, pomagati drugima i ne misliti na bolest. Nije ni ljudima koji donose mjere lako. Bio sam u prilici u životu donositi teške odluke i zato ih cijenim. Gđa. Markotić je dobro postupila i svaka joj čast. Nije ona digla nekomu jer je cijepiva ostalo od onih koji se nisu htjeli cijepiti.
Ovo mi izgleda kao u ratu svi generali i najbolje znaju.

hotela

Tu od
1 Lis 2014
Poruka
1,250
Ne mogu da vjerujem,koliko je istina tako nedokuciva mnogim ljudima,nazalost.No ;more se pjeni ,jeebe se meni,idemo dalje vidim da se moram zustrije boriti s preplasenima,al nebojte se ne odustajem od vas braco,sreca vasa da imam vremena. 😇

martinv1

Iskusan lik
Tu od
23 Velj 2020
Poruka
1,567
Ne kužim, o kakvoj ti borbi pričaš? Hoćeš nam pojasnit da nas truju prahom iz aviona, ili pak da nam prilikom testa u nos 5G čip ugrade da besplatno okolo internet širimo? Ili pak da je sve ovo o koroni pronađeno zapisano u bilježnici Titove tetke? Oprosti ali s obzirom kakve si bedastoče pisao, ozbiljno te shvatiti ne mogu.

hotela

Tu od
1 Lis 2014
Poruka
1,250
Kolega martinv1,koje je tvoje misljenje o svemu ovome?Samo hrabro,ja svoje iznosim svjestan posljedica ismijavanja.

martinv1

Iskusan lik
Tu od
23 Velj 2020
Poruka
1,567
Pisao sam u nekoliko navrata tu po temi, činjenica je da je večina ljuta često nelogičnim odlukama vladajućih, i ogorčena iskorištavanjem situacije pojedinaca za vlastiti profit, gdje se naravno najviše lupa po džepu malog čovjeka.
Problem je kaj mnogi budu ogorčeni do te mjere da se krene pobijat da virus uopće postoji, e postoji jer sam ga iskusio, hvala bogu blaži oblik.
A evo primjerice Kupljencu i nije takav p.... dim kao meni, pa imaj barem malo poštovanja.

TihoST1

Dobro znana faca
Tu od
1 Sij 2021
Poruka
130
Nije poanta u različitim mišljenjima i negiranju ili prihvaćanju zdravstvene krize već u oduzimanju prava i ljudskih sloboda za koje su mnogi dali ono najvrijednije što su imali,svoj život.Kada jednom krenu uzimati malo po malo sada smo tu gdje jesmo i zaključak koje slijedi jest da oni koji odlučuju se ne misle odreći moći koju su dobili i ista se konstantno povećava,zar ne ? Mi samo gledamo kako kopnimo i mislimo biti će bolje,tako smo mislili i prije godinu, dvije,tri,pet....
A ono sve gore i gore.....
Uvijek može biti loše do nepodnošljivosti,ali može biti i bolje,sami utječemo na dosta stvari oko sebe,u nama je problem.

johabica

Iskusan lik
Tu od
8 Tra 2012
Poruka
4,529
Pisao sam u nekoliko navrata tu po temi, činjenica je da je večina ljuta često nelogičnim odlukama vladajućih, i ogorčena iskorištavanjem situacije pojedinaca za vlastiti profit, gdje se naravno najviše lupa po džepu malog čovjeka.
Problem je kaj mnogi budu ogorčeni do te mjere da se krene pobijat da virus uopće postoji, e postoji jer sam ga iskusio, hvala bogu blaži oblik.
A evo primjerice Kupljencu i nije takav p.... dim kao meni, pa imaj barem malo poštovanja.

Nekome se čini da su neke odluke nelogične jer ne rezumije kontekst.
Sećam se koliko je dubioznih debata bilo za pojedine mjere i uspoređivalo ih se i vagalo svakodnevno.
Zašto zatvaranje kafića, teretana, kazališta....a istovremeno su bile dozvoljene mise.
Svi posjetitelji lokala znaju veoma dobro - koji piju sve drugo osim soka i kave - da nakon druge, treće runde opuštenost prelazi u "haj", a u haj formi čovjek više ne razmišlja isto i ne ponaša se isto.. Više neće biti distance za stolom, glave se približavaju, aerosol iz ustiju sugovornika ulazi u osobni prostor i udiše se. Deset ili petnaest ljudi koji popiju tri - četiri - šest alkoholnih pića konobar ne može kontrolirati, nadzirati i izbaciti iz objekta kada se zaborave i počnu kršiti distancu, može samo popiti batine i uzrokovati opći rusvaj.
U teretanama čovjek koji viježba diše pod naporom - jačina izdisaja aerosol koji izdiše plasira daleko dalje nego kod disanja bez opterečenja - kod vježbanja dišemo na usta, mi koji smo nekada hodali na aerobik znamo veoma dobro o čemu se radi..
U kazalištu je nemoguće glumcima održavati distancu , a govor je često isto tako pojačanog tonaliteta, i izbacivanje aerosola ima daleko veći domet nego kod normalnog govora. Pogotovo kod pjevanja. A pogotovo kod opera. Kazališnoj predstavi ne možeš odrediti jačinu tonaliteta kojim se role govore.
E, tu smo sada kod crkava - odluka je bila dozvoliti mise uz ograničeni broj ljudi - 25 - distanca, maske i zabrana PJEVANJA mise. Zabrana pjevanja upravo zato da se spriječi širenje aerosola iz ustiju. U crkvi u svakoj klupi SJEDI - sjedi na mjestu, ne miču se s mjesta - dvoje ljudi gdje inače sjedi njih 6 - 7.
Ograničenje broja ljudi na sprovodima - umrla mi je svekrva u vrijeme Božića - dozvoljen broj ljudi je na sprovodu 25. Bilo nas je više nego duplo više. Ne možeš nekome zabraniti da dođe, ali tih dvadesetak minuta ljudi su držali distancu veoma raštrkani sa maskama na licu. I nije nas nitko maltretirao zbog toga. Jer ja kao organizator mise NE MOGU kada dođe dvadeset peti ispratitelj prići dvadeset šestome i svima daljnjima i reći - idi kući, višak si. Zato se prevelik broj ljudi na sprovodima ne snkcionira kazneno, iako se može, ali nije poanta u tome - poanta je u toma da bi, da za sprovode i slavlja - e, slavlje organizator može kontrolirati jer je on taj koji poziva i odlučuje o broju posjetitelja - da nema odgraničenja broj ljudi - na sprovodima - bio daleko većibroj ljudi i daleko veća bi bila opasnost od širenja zaraze. Ali se tolerira veći broj iako je ograničenje 25 i ne rade se problemi zbog toga. I našim prijateljima je umrla mama prije tri tjedna, bilo nas je isto pedesetak. Ali svadbe, krštenja, rođendani - to je sasvim drugačija pozicija od sprovoda, tu organizaror ima kontrolu, on odlučuje i poziva.

Često puta ne razmišljamo razumom nego srcem.
Osuđujemo druge - pogotovo istaknutije članove zajednice - a ne vidimo sebe.
I ja sam često kršila mjere - odemo počesto u dućan tako nas dvoje zajedno jer smo navikli tako - preporuka stožera je jedan iz kućanstva. Otišla sam susjedi, istinabog sa maskicom, ali sam otišla - jednom, dva puta, tri....preporuka je bila ne posjećivati i ne družiti se. Uzela sam propusnicu u vrijeme ograničenja međužupanijskih kretanja jer smo vodili psa u Zagreb k liječniku. I muž. Mogli smo ga odvesti samo jedno od nas. Ali, to je naš pas, naša ljubav, mi ćemo oboje biti uz njega.....Sigurno si i ti koji ovo čitaš nekoliko puta napravio ono što nisi trebao po preporukama stožera, ali taj naš "grijeh" je malecki, mrvica, jel, ali grijeh onoga kojem znam ime i prezime samo zato što ga vidim na tv je veeeeliki ko Velebit. Oni, kao, nisu ljudi, i njima je to smrtni grijeh, a nama je samo nepodopština koju smo u trenutku haj raspoloženja napravili, sitnica nevrjedna spomena......:)

Status
Nisu omogućeni daljnji odgovori.

Najnoviji postovi

Na vrh