• Poštovani posjetitelju, za korištenje svih mogućnosti koje Poljoprivredni Forum omogućuje, predlažemo ti da se registriraš. Besplatno je i tvoja privatnost je potpuno zaštićena. Registracija ti omogućuje pristup svim kategorijama i temama, mogućnost pristupa privicima u postovima (slike, video, tutorijali, uputstva itd), pristup malom oglasniku, direktnu komunikaciju s članovima putem privatnih poruka, automatsko praćenje tema od interesa i još mnogo toga. Veselimo se tvojoj prijavi! ❤️

Koronavirus

Status
Nisu omogućeni daljnji odgovori.

ZJ

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
22 Lip 2007
Poruka
27,626
Susjeda 35g, radi u KC bolnici (pomoćno osoblje), jedva se stabilizirala nakonc..pljenja.
Poznanica 35...40g., preboljela lani, 2x pikana, sad opet ima...
 

ZJ

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
22 Lip 2007
Poruka
27,626

hotela

  
Tu od
1 Lis 2014
Poruka
1,262
Zdravo zivo moji forumasi,vidim da polako nestaje straha medju vama,istine dolaze kako sam najavljivao.
Nisam ja nista drukciji od vas,mozda malo ludji ili hrabriji,mozda odavna shvatio da nam spremaju diktaturu i fasizam.
Da dolazi istina o Australiji,dolaze i ostale,u ponedjeljak se najavljuje veliki strajk kamiondzija u Italiji,znaci nestace voce i povrce iz Italije i Spanije na vasim policama kao i neke namirnice,STVORITE SI ZALIHE koji ovisite o njima.
Pratite sto se desava u vezi strajka,nista nije sigurno 100% i nitko nezna tocno kada ce se sto dogoditi,no svasta ce se desiti i prihvatite istine koje dolaze.
Zlotvori znaju da im je kraj pa ce vrsiti jos vecu represiju ali ne zadugo,izdrzite jos malo i nebojte se. 🙋‍♂️
 

johabica

Iskusan lik
Tu od
8 Tra 2012
Poruka
4,529
Samo se ti spremaj, Pokrajina Beč uvodi isto što i Italija, Slovenija, Francuska.

Njemačka danas:

Stanovnici Njemačke koji se nisu cijepili a koji će zbog povratka iz rizičnih područja ili kontakta sa zaraženima biti prisiljeni na samoizolaciju više neće dobivati nadoknadu zbog izostanka s posla, odlučili su ministri zdravstva saveznih pokrajina u srijedu.

„Ne radi se o pritisku nego o pravednom odnosu. Zašto bi oni koji sebe i druge štite time što su se cijepili financirali one koji se usprkos tomu što su se mogli cijepiti to iz ovih ili onih razloga nisu učinili“, rekao je savezni ministar zdravstvaJens Spahn.

Ukidanje isplate pune plaće u odsutnosti zbog samoizolacije, kao u slučaju bolesti, stupa na snagu početkom studenog. Spahn je objasnio da se time onima koji se žele cijepiti daje još dovoljno vremena da to i obave.



'Bilo bi nesolidarno...'

Bavarski ministar zdravstva Klaus Holetschek rekao je da je ova mjera, kao i ukidanje besplatnih testova od 11. listopada, signal necijepljenima da i oni moraju preuzeti dio odgovornosti u borbi protiv pandemije.

„Bilo bi nesolidarno da ostatak društva snosi financijske troškove zbog onih koji se ne žele cijepiti a za to nemaju zdravstvene razloge“, rekao je bavarski ministar.

Za one koji su cijepljeni, osim ako dolaze s područja s virusnim varijantama, ne postoji obveza samoizolacije.

Sindikati su iznova kritizirali ovu mjeru vlade koju smatraju nekom vrstom prisile. „Naravno da i mi građane pozivamo da se cijepe u što većem broju. Ali sukob oko cijepljenja prenositi u poduzeća i tako unositi razdor nije pametna odluka“, rekao je Hans-Juergen Urban, član uprave najvećeg njemačkog sindikata IG Metall.
 

hotela

  
Tu od
1 Lis 2014
Poruka
1,262
Jo jel ti to mene mrzis,cemu prijetnje,ja cu ti prvi pruziti casu vode kad zatreba. 🙃
 

Lee Champa

Iskusan lik
Tu od
9 Tra 2019
Poruka
8,871
Ovisi tko piše i tumači te gole činjenice!!!!!!!!!!
Ja od tih činjenica sam skroz konfuzan! :unsure:
 

DARIJUS

Iskusan lik
Tu od
9 Stu 2011
Poruka
6,543
pa, idemo onda podijeliti zdravstvo....za servisiranje cijepljenih, i necijepljenih...pa da se prestane neutemeljeno kenjati po necijepljenima, jer bi cepljenci na kraju mogli bit bolesniji i trošit više ili barem jednako kao necepljenci...
sumnjam da bi trošili manje, hebe ih dobna skupina... ;)
 

Bratko

Iskusan lik
Tu od
26 Velj 2014
Poruka
777
Malo psihologije. Nije lako ni kratko štivo, ali ko želi neka pročita.

 

johabica

Iskusan lik
Tu od
8 Tra 2012
Poruka
4,529
Možda psihologija pomogne u shvaćanju da više ne umiru samo stari i bolesni.


Među 15 danas umrlih i dečko od 20 godina, nije bio cijepljen


JUČER od 13 umrlih nijedan nije bio cijepljen, a danas od 15 umrlih njih 12 nije bilo cijepljeno, no troje koji su bili cijepljeni bili su teško bolesni.

Od troje cijepljenih, njih dvoje je bilo cijepljeno s dvije doze, dok je jedna osoba bila cijepljena jednom dozom.



Umro 20-godišnjak

Među danas umrlima je i 20-godišnjak koji nije bio cijepljen. Čekamo podatke o tome kakve je on zdravstvene probleme imao. Prema informacijama koje smo saznali imao je određeni genetski poremećaj.

Preminule su 3 osobe u Klinici za Infektivne Bolesti "Dr. Fran Mihaljević", 52. (Ž), 51 .(M), 56. (M) godište, u KB-u Dubrava 2 osobe, 53. (Ž), 38. (Ž) godište, u Specijalnoj bolnici za plućne bolesti 2 osobe, 50. (M), 01. (M) godište

U OB-u Zabok i bolnici hrvatskih veterana 1 osoba, 30. (Ž) godište, u Specijalnoj bolnici za ortopediju Biograd na Moru 1 osoba, 34. (M) godište, OB-u i bol. branitelja Domovinskog rata Ogulin 1 osoba, 34. (Ž) godište.

U OB-u Bjelovar 1 osoba, 40. (M) godište, u KBC-u Split 1 osoba, 54. (M) godište, u OB-u Šibensko-kninske županije 1 osoba 45. (M), u KBC-u Zagreb 1 osoba, 35. (Ž) godište, u KBC-u Rijeka 1 osoba, 52. (M) godište.


Vidi, vidi, nema nikoga danas starijeg od 53 godine među umrlima.
A jučer popodne sam išla na RTG sinusa i pet metara od mene je na prijemu u bolnicu bio osamdesetogodišnji čovjek. Čula sam ga kako govori medicinaru: imam koronu.
 

johabica

Iskusan lik
Tu od
8 Tra 2012
Poruka
4,529
Mislim da si nekaj krivo skontala.
Osobe su rođene te godine koja piše, a nisu toliko stare
E, da, u pravu si.
Bilo mi čudno ono godište 01., nije mi palo na pamet da je to onda taj dečko star 20 godina - sada mi logika govori da je.

Nije ni to previše utješno, puno godišta se kreće oko 1950., ljudi koju godinu iznad i ispod sedamdeset.
 

johabica

Iskusan lik
Tu od
8 Tra 2012
Poruka
4,529
Onda bum ja živjela 108 godina i trideset sedam mjeseci. :)

Ups. Nadam se da ne.
Imam malu penziju.
Jedino ak se dobro udam za veliku penziju. :)
 

domy_os

Iskusan lik
Tu od
18 Lip 2021
Poruka
722
Danas sam bio na prosvjedu medicinara na Zrinjevcu. Između ostalog, jasno i glasno su rekli da su cijepljeni i dalje pozitivni i bolesni te da se javnosti to prešućuje iz poznatih nam razloga. Bune se protiv tiranije zbog tzv. brige za pacijente, podjela na cijepljene i necijepljene te diskriminaciju koja iz toga proizlazi. Ostatak prosvjeda je bio vezan za plaće, radne sate, povlašteni staž, uvjete rada, opremu i ostalo.
 
Status
Nisu omogućeni daljnji odgovori.

Najnoviji postovi

Na vrh