• Poštovani posjetitelju, za korištenje svih mogućnosti koje Poljoprivredni Forum omogućuje, predlažemo ti da se registriraš. Besplatno je i tvoja privatnost je potpuno zaštićena. Registracija ti omogućuje pristup svim kategorijama i temama, mogućnost pristupa privicima u postovima (slike, video, tutorijali, uputstva itd), pristup malom oglasniku, direktnu komunikaciju s članovima putem privatnih poruka, automatsko praćenje tema od interesa i još mnogo toga. Veselimo se tvojoj prijavi! ❤️

Koronavirus

Status
Nisu omogućeni daljnji odgovori.

Futvač

Dobro znana faca
Tu od
18 Tra 2021
Poruka
208
(To cirkusanti uglavnom ne napišu na svojim plakatima) ali ako se nekim slučajem makar jedan od tih "tigrova", koji bi mogli lutati bilo gdje i bilo kad, nađe u tvojoj blizini, siguran sam da se ti ne budeš pred njim sakrio u mišju rupu, nego ga ti budeš dobro promotrio i odmah prokužio koji je. Pretpostavljam da budeš tada odmah i definirao kojom ga bi metodom bilo najlakše ukrotiti i maknuti iz tvoje blizine i/ili javnih prostora. A gotovo sam i siguran da tebi nikakav "takav tigar" ne može ništa.
Pa ja sam jednom videl tigra u svojoj blizini. Bilo mi je čudno kaj tigar dela u Križevcima no vrlo brzo sam po izgledu krzna zaključil da se radi o sibirskom tigru. Veličanstvena zvijer i nije bil samo jedan. Kasnije sam videl da su iza ograde.
Primječujem da si ti u puno toga "siguran", "gotovo siguran" i "pretpostavljaš". Jel ti poznato da svaki zajeb u životu započne sa pretpostavkom i dok je čovjek u nešto siguran?
Opusti se, uživaj u životu i prestani slušati vjesti i dnevnik i sve će biti dobro.

plus

Iskusan lik
Tu od
7 Sij 2016
Poruka
5,953
Pa ja sam jednom videl tigra u svojoj blizini. Bilo mi je čudno kaj tigar dela u Križevcima no vrlo brzo sam po izgledu krzna zaključil da se radi o sibirskom tigru. Veličanstvena zvijer i nije bil samo jedan. Kasnije sam videl da su iza ograde.
Primječujem da si ti u puno toga "siguran", "gotovo siguran" i "pretpostavljaš". Jel ti poznato da svaki zajeb u životu započne sa pretpostavkom i dok je čovjek u nešto siguran?
Opusti se, uživaj u životu i prestani slušati vjesti i dnevnik i sve će biti dobro.
Previše si ti siguran u sve svoje stavove, vidim da ih grčevito nastojiš braniti, izgurati u prvi plan, baš zato pazi i čuvaj svoje zdravlje. ;)

baba

Aktivni član
Tu od
5 Pro 2008
Poruka
267
Jel ima netko da se čudi ovim vijestima iz Danske?
90% ih je cijepljeno i sada bi opet uveli covid potvrde....pa svi ih imaju....nije valjda da je onih 10% bazen za širenje covida ? :sick:

fergomil

Aktivni član
Tu od
2 Ožu 2019
Poruka
257
Ja mislim da su oni od silnih lazi pogubili se.. cjepljeni su sad nosaci virusa.
Kako vidite kolega ja prihvaćam argumente ali i vi to morate. Slušao sam i neke druge stožeraše koje na kraju uopće nisam razumio. Ja vjerujem svjetskim znanstvenicima kojima egzistencija ne ovisi o državi a imaju za cilj pomoći ljudima. Zato sam u više navrata govorio o osnovnim mjerama kojih se trebamo držati ama baš svi. Isto tako ti znanstvenici ne kažu da cijepljeni ne prenose virus ali u mnogo, mnogo manjem obimu, kažu i do 8 puta. Dodaju da cijepljeni imaju manje posljedice što je i u skladu sa izjavom da je na respiratoru 76% necijepljanih. Nadalje kažu da vremenom opada broj antitijela kod cijepljenih ali isto tako i kod onih koji su preboljeli koronu. Shodno tome Vi sami odlučite.

hotela

Tu od
1 Lis 2014
Poruka
1,250
Al dobro Hotela kaje to Crveni prosinac?
E moj prijatel kupljeni,digni dupe i trazi,odavna sam ti to savjetovao,ti bi da te hranim na zlicicu.Ima more kanala na netu i mnogo ljudi sto pomazu preplasenima objavljujuci istine i dogadjanja,naravno medju toliko inf. moras sam razaznati istinu i za pocetak zvajzni tv kroz oblok.
Vidim da dosta forumasa se odlijeniloi trazi a nekima je odavna sve jasno. 🤫

Tommy

Iskusan lik
Tu od
24 Sij 2021
Poruka
3,614
Jel ima netko da se čudi ovim vijestima iz Danske?
Pa vijesti iz Danske potvrđuju da niste u pravu. Nije problem u zarazi nego u teškim slučajevima i hospitalizaciji. Kod nekih je to stvarno prehlada i ti nisu problem. Ako se cijepiš i imaš simptome slične prehladi mislim da nije problem. Ne postoji 100% zaštita.

Danska: 5,83 milijuna stanovnika, 263 hospitaliziranih, 35 u intenzivnoj njezi, novozaraženih 2598, 85% cijepljenih
Hrvatska: cca 4 milijuna stanovnika, 1680 hospitaliziranih, 230 na intenzivnoj, novozaraženih 6950, 50% cjepljenih

Zar to vama ne govori u prilog Danske?

hotela

Tu od
1 Lis 2014
Poruka
1,250
Kako je u Svedskoj,pitam se pitam,kako je u Bjelorusiji,Sj.Koreji ili mnogoljudnoj Indiji u onim uslovima nehigijene mora da je sve pomrlo od morone,valjda smo mi secer na kraju,kupite gas maske dragi moji forumasi. 🤫

fergomil

Aktivni član
Tu od
2 Ožu 2019
Poruka
257
Kolega @hotela Vi koji sve znate, kako je u Austriji, kola je od nas naprednija x puta, možete li, ili dali ćete moći bez potvrde u restoran, naprimjer.

fergomil

Aktivni član
Tu od
2 Ožu 2019
Poruka
257
Danska: 5,83 milijuna stanovnika, 263 hospitaliziranih, 35 u intenzivnoj njezi, novozaraženih 2598, 85% cijepljenih
Hrvatska: cca 4 milijuna stanovnika, 1680 hospitaliziranih, 230 na intenzivnoj, novozaraženih 6950, 50% cjepljenih

Jako lijepa usporedba kolega, ali to je Danska.

Futvač

Dobro znana faca
Tu od
18 Tra 2021
Poruka
208
Previše si ti siguran u sve svoje stavove, vidim da ih grčevito nastojiš braniti, izgurati u prvi plan, baš zato pazi i čuvaj svoje zdravlje. ;)
ne brini ti za mene. Čuvam ja svoje zdravlje i od prije korone. Znaš ono, pranje ruku, ne dozvoljavati drugome da ti dahće u lice, ne dahtati drugome u lice, ne hodati naokolo i junačiti se dok imaš temperaturu...Kod mene funkcionira skoro pola stoljeća. Pa valjda nakon pola stoljeće imam pravo na svoj stav, a ne da mi netko drugi natura svoj stav. Na početku pandemije, a nakon prvog lock downa sam išel u varaždinsku bolnicu. Uredno sam imal masku na nosu, kupil sam si gumene rukavice, dezinficijens...i išel sam delati i mogu ti reći da mi nije bilo svejedno. S protokom vremena sam videl i doživel stvari zbog kojih više ne vjerujem "struci". Jel radim grešku? Možda da, a možda i ne. Pošto još nisam imal koronu (potvrđenu) reklo bi se da mi ide dobro. Kak dugo budemo vidjeli. Uglavnom svi članovi stožera +premijer+Jandroković i ostali tvrdomjeraš su dobili covid, a ja nisam. Po čemu su oni pametniji od mene?

Tako da...U Indiji ima puno tigrova i tu i tamo nekoga pojedu, ali istina je da je tigrova sve manje, a Indijaca sve više.

Futvač

Dobro znana faca
Tu od
18 Tra 2021
Poruka
208
Pa vijesti iz Danske potvrđuju da niste u pravu. Nije problem u zarazi nego u teškim slučajevima i hospitalizaciji. Kod nekih je to stvarno prehlada i ti nisu problem. Ako se cijepiš i imaš simptome slične prehladi mislim da nije problem. Ne postoji 100% zaštita.

U čemu je problem ako se ne cijepiš i imaš simptome slične prehladi?

Danska je 1.rujna ukinula covid propusnice, pretpostavljam zato jer im je situacija bila toliko povoljna da su zaključili da to zbog visoke procijepljenosti mogu. Dva mjeseca kasnije imaju ovakve brojke. I predlažu vračanje covid propusnica. Dugo im je trajalo. Neznam kaj je tu uspješno.

I kako nije problem u zarazi? Pa zašto onda svaki dan stožer objavljuje broj NOVOZARAŽENIH ako nije problem u zarazi? Možda zato jer dobro zvuči za dizanje panike?

hotela

Tu od
1 Lis 2014
Poruka
1,250
Kolega @hotela Vi koji sve znate, kako je u Austriji, kola je od nas naprednija x puta, možete li, ili dali ćete moći bez potvrde u restoran, naprimjer.
Prijatelju stroze je nego kod nas, idem samo u nas lokal i niko nista ne pita,masku opet FFP2 ne nosim od februara,ni u Billi,Hoferu,banci,apoteci iako skoro (99%) svi nose,imamo svoju volju jel tako.
Sefica izvjestila da od 15-og moramo na radnom mjestu raditi samotestove a firma nece kontrolirati,navodno na gradilistu kazna 500€ ako nemas.Pricaju o 3Gmjeri,pa 2G pa 2Gplus mozda od slijedeceg tjedna a zavisi o popunjenosti na intezivnoj,ludjaci i fasisti,zivi bili pa vidjeli. :ppozdrav:

plus

Iskusan lik
Tu od
7 Sij 2016
Poruka
5,953
ne brini ti za mene. Čuvam ja svoje zdravlje i od prije korone. Znaš ono, pranje ruku, ne dozvoljavati drugome da ti dahće u lice, ne dahtati drugome u lice, ne hodati naokolo i junačiti se dok imaš temperaturu...Kod mene funkcionira skoro pola stoljeća. Pa valjda nakon pola stoljeće imam pravo na svoj stav, a ne da mi netko drugi natura svoj stav. Na početku pandemije, a nakon prvog lock downa sam išel u varaždinsku bolnicu. Uredno sam imal masku na nosu, kupil sam si gumene rukavice, dezinficijens...i išel sam delati i mogu ti reći da mi nije bilo svejedno. S protokom vremena sam videl i doživel stvari zbog kojih više ne vjerujem "struci". Jel radim grešku? Možda da, a možda i ne. Pošto još nisam imal koronu (potvrđenu) reklo bi se da mi ide dobro. Kak dugo budemo vidjeli. Uglavnom svi članovi stožera +premijer+Jandroković i ostali tvrdomjeraš su dobili covid, a ja nisam. Po čemu su oni pametniji od mene?

Tako da...U Indiji ima puno tigrova i tu i tamo nekoga pojedu, ali istina je da je tigrova sve manje, a Indijaca sve više.
Brinem ja za tebe jednako toliko kao i ti za mene, tu smo si jednaki.

I ja ti isto imam pravo na svoj stav, samo na temelju nešto malo više od tvojih pola stolječa.

Opisao si svoj korektan odnos od početka pandemije i to mi je drago. Primi na znanje da ima i nas drugih jako puno, koji nismo ništa manje odgovorni od tebe, po toj temi.

Pišeš da si štošta vidio "iznutra", ali si s vremenom štošta i naučio i razmišljaš svojom glavom. Opet ti moram napomenuti da i mi mnogi drugi smo na početku znali ništa, danas znamo barem nešto.

Ne ne radiš nikakvu grešku - ako je moja ocjena mjerodavna. Po dosta stvari nas dva vodimo slično življenje u vrijeme korone.

E sad ako mene pitaš da li su političari koje si nabrojao pametniji od tebe - iskreno nemam nikakav argument na temlju kojeg bi Vas uspoređivao, a niti bi to radio. To zaista prepuštam tebi, da sam odrediš da li im dopuštaš da se mogu smatrati pametnijim i u kojem smislu, ne bi ja o tome. Jedino ma što mi mislili, ili radili, oni su trenutno obnašatelji vlasti i organizatori našeg načina življenja u vrijeme njihove vladavine. Oni su rezultat izbora pa ma kakvi oni bili i moje je da ih do novih izbora uvažavam.
Nemoj misliti da se ja slažem sa svim njihovim odlukama niti u ludilu.

Mirno spavaj zbog mojeg spominjanja "tigrova" poslužili su mi kao simpatična metafora, jer ne da mi se koristiti teške i provokativne riječi, ionako ne mogu ništa promijeniti, čak niti sebe, prekasno je ;) za to.

Tommy

Iskusan lik
Tu od
24 Sij 2021
Poruka
3,614
U čemu je problem ako se ne cijepiš i imaš simptome slične prehladi?

Danska je 1.rujna ukinula covid propusnice, pretpostavljam zato jer im je situacija bila toliko povoljna da su zaključili da to zbog visoke procijepljenosti mogu. Dva mjeseca kasnije imaju ovakve brojke. I predlažu vračanje covid propusnica. Dugo im je trajalo. Neznam kaj je tu uspješno.

I kako nije problem u zarazi? Pa zašto onda svaki dan stožer objavljuje broj NOVOZARAŽENIH ako nije problem u zarazi? Možda zato jer dobro zvuči za dizanje panike?
Pa nije problem ako se ne cijepiš i imaš simptome slične prehladi ali danske brojke jasno govore u prilog cijepljenju. Ja sam siguran da ti to vidiš ali ti ego ne dozvoljava da priznaš.
Dakle Danska : 30% više stanovnika od Hr, cca 7x manje hospitaliziranih, cca 7x manje na intenzivnoj, cca 2,5x manje novozaraženih. Oni su zadnja dva mjeseca imali PUNO BLAŽE TJ. SKORO NIKAKVE MJERE u odnosu na Hr a imaju neusporedivo bolju situaciju. Radi čega bi to moglo biti? Hmm… :unsure:
Mislim da su brojke više nego jasne. Ali sad očekujem “argument” tipa “to je sve laž” ili “ jesi ih ti sam brojal po bolnici”…

Posljednje uređivanje:

Futvač

Dobro znana faca
Tu od
18 Tra 2021
Poruka
208
Pa vidim danske brojke i nisam impresioniran. Nakon dva mjeseca od ukidanja covid potvrda i uz procjepljenost od 85% oni natrag uvode covid potvrde (tojest najavljuju), a ne najavljuju covid potvrde zato jer očekuju pad brojki u narednom razdoblju nego valjda jer očekuju još gore brojke. Polako, tek su krenuli.

Futvač

Dobro znana faca
Tu od
18 Tra 2021
Poruka
208
A možda dio odgovora na razliku brojki Danske i Hrvatske leži u tome da imaju "samo" duplo veći BDP nego mi. Što za sobom povlači i bolje plaće u zdravstvu, moderniju opremu, kvalitetniju dijagnostiku, kvalitetnije lječenje i na kraju zdravije ljude.

Status
Nisu omogućeni daljnji odgovori.

Najnoviji postovi

Na vrh