V
Volintena
Guest
A kako je sa zdravljem, jel' dobro?
Volintena kaže:Kad kažeš 1kn/kg, to misliš na neto cijenu kod dobavljača, ali meni kao kupca (iz Dalmacije) od dobavljača (npr. iz Slavonije) u neto cijenu ulazi i troškovi utovara, transport i troškovi istovara (utovar/istovar - ne možeš sve sam, mora ti neko dat ruku, pa ga je red i platit, jet tako) tako da bi to bila neka okvirna cijena neto cijena (za Dalmaciju). E sad, koliko to podiže cijenu?! Dodaj ako san nešto izostavija...
Kako nije sve u sijenu, već tu ima, kako i sam kažeš i drugih žitarica, pa dolazi i slama (za stelju), pa je dobro da imaju i sviježe zelene hrane (kako nju riješiti?)... Govorin iz perspektive da svu hranu moran nabavljati kod drugog (jer iman više kamenja nego zemlje, i di je traktor opća nepoznanica) i da me zanima stajski uzgoj...Ima li to perspektivu? To pitanje odvajan od plasmana proizvoda na tržište (iako su neizostavno povezani, proizvodnja proizvoda i plasman istog), čisto da stvorin jednu računicu koliki su 'inputi' tj. ulazni troškovi...
Iman 39,5 godina i za koji dan mi dolazi rješenje za invalidsku mirovinu, a kako je ona mala i kako ću imat 'viška vrimena', a volin radit i volin selo (ne na onaj egzotičan način, već san svjesan da je to rad i samo rad) i želija bi iskoristiti resurse koje iman na selu kako bi sebi i obitelji (žena i tri maloljetna sina) poveća standard...Zato bi volija čuti mišljenje ljudi iz prakse, da li je sve to utopija ili bi takva ideja mogla 'držat vodu' ...
adviser kaže:Šta veli ostala familija na tvoja razmišljanja ??