NISAM niš uzeo k srcu a nadam se da nije ni on. e sad imam pitanje . AKO ne pripustim kozu- ona bu se zasušila sama u kojem vremenu? 1?3?6? mjeseci? jer bi kupio jarića i hranio koji mjesec pa nek skače kad odraste.ddado metuzalem se malo zezo netrebas to odmah primati k srcu....al ajmo o necem pametnijem....Evo....stanje sa mlijekom mi se popravlja....nikad i nisam davao vodu,mekinje,tritikal i srot i to onako u vidu napoja a one popizdit za tim....jedu ko lude....he,he,he sve se upackaju kako jedu a nisam mjerio al otprilike sad umuzem vec i do 3 litre po muznji....ide nabolje i hvala na savjetima. Ovaj forum je bogom dan za nas pocetnike koji zele nauciti vise od iskusnijih kozara...
jer oko pol popijem a pol se siri i(ili) podijeli kako koji dan! znači u roku 4 mjeseca bi došle na 0 mlijeka....?a i uvijek postoji nada da bu se neš pokrenulo i pojavio koji kupac redovni......A sir....Al dobro da ne kompliciramo,valjda ti znas najbolje...samo mi onda nije jasno zasto ti je bitno da ne presusi ako ti mlijeko ne treba. Ja da bacam mlijeko ja bi kozu presusio...al ok.....po mom skromnom iskustvu ona bi se mogla musti skroz negdje do 12 mjeseca pa mozda i malo duze al trebas znati da ce ti davat sve manje i manje mlijeka....Ako grijesim neka me netko ispravi jer ja sam takav slucaj imao prosle godine...
jer oko pol popijem a pol se siri i(ili) podijeli kako koji dan! znači u roku 4 mjeseca bi došle na 0 mlijeka....?a i uvijek postoji nada da bu se neš pokrenulo i pojavio koji kupac redovni......
sve ja to znam ALI. jarac nije u dvorištu do mog! jarac nije gratis!! vremena i priroda se mijenjaju!!!!!!!!1 a mi smo svi večinom u g*********
sve ja to znam ALI. jarac nije u dvorištu do mog! jarac nije gratis!! vremena i priroda se mijenjaju!!!!!!!!1 a mi smo svi večinom u g*********
Pa dogovorili smo se da ćeš pariti kod mene. Naravno, ako su ti koze u Dugom Selu. To mi je usput - svaki dan dva puta. Riješit ćemo, ne sekiraj se...
Ja bi razmišljao o promjeni koza!!!
Kad su te koze legle u kojen misecu,datum?