Ciklus im traje 21 dan,znaći ako nije skotna opet će pitat jarca i ako imaš svog jarca pusti ga malo blizu ako mu neda blizu i busa ga rogovima i bježi onda je skotna.
Kad već do sada nisi muzo muzi je samo navećer vidit ćeš i sam kako će padat mliko kad ostane na dec onda više i nemoraš must,isto kad i kad popipaj vime i kad je zasušena da ga nebi sama poćela punit.
Kod mene su mješanke,imam jednu malu crno-bilu koja od poćetka daje litru do litru i po,jednu smeđe-bilu koja daje od dvi do dvi i po,imam jednu za koju mi je reko bivši vlasnik da je sanska,ali ne virujem,ta je prvu godinu imala gadan mastitis dok još nije bila u mene,ta daje max. 4,i na kraju imam jednu križanku burske i alpske ta je na početku davala i skoro 7l,ovo su količine kad ih počmem must sad je to došlo upola,kad sam spremio jariće muzo sam i do 15l od njih četiri,a da sad imam jednu kozlicu koja je ostala za racu,nju sam dobio pod čistu alpsku i ima sve karakteristike,ali vidit će mo kad izleže kakva će se pokazat.