Nemam bas vremena se nadmudrivati sa necim o cemu sam pisao davno prije na drugim forumima...tema je elaborirana,pa ako ti se cita ostavim ti linkove nasih i stranih foruma...ili te potaknem da osobno istrazis i naucis najbolje
Dakle..krenimo od pocetka... lingvisticki .... (koristiti cu taj izraz da lakse razumijes..iako moze i -deklarativni- koji je siri pojam ili po novome cak i -patent-...iako to zadire u esenciju zivota na zemlji,pa ne moze biti osim po sili korporacijskih lobija) .... naziv je "stocno brasno" kako bi se pravni dio mogao zakonski koristiti...postoji mnogo vrsta brasna...psenicno, jecmeno itd...Ovo se zove stocno !! Psenicno i jecmeno ima svoje porijeklo kao i stocno.
Da bi netko nesto mogao prodavati mora imati registrirani naziv onoga sto prodaje...pa zvalo se to i magla ili "zrakarina" ili "koristenje radio veze" na racunima za mob. Svatko malo upucen u tematiku razumije sto sam napisao...
Tebe poticem da krenes od tih pojmova istrazivati,pa ces doci do odgovora. Ovo sto ti kupujes (ako se zaista usitnjava samo zitarica) ne moze imati taj naziv...nego netko pod istim nazivom slucajno ili namjerno prodaje nekakvu smjesu...vjerojatno bez deklaracije.
Pogledaj ako ima deklaraciju i sto je sastav istog...ako postoji ispis...pa mi to molim te ispisi.
Naravno..postoje smjese naziva "stocno brasno" koje su ispravne...ali(....ovo ces dopuniti sam kada zakljucis potragu)
Nakon ovog koraka ima jos puno toga
Najvaznije jest da znas sto tvoja koza jede jer ako si konzument njenih proizvoda to unosis u svoj organizam. Zitarice su svakako dobrodosle u normalnoj ishrani.