opg otvorio prošle godine pa sam frižak 100%...zeleni karton se više ne izdaje,nekad su bila dva kartona a sad je samo jedan,nešto poput osobne karte sa osnovnim podatcima....što se tiče držanja registriranih životinja,konkretno ovce,sve preko 10 grla se mora registrirat,znači markice veterinar itd...kako je kod koka i svinja i drugih neznam ali mislim da je slično,znači do odredjenog broja možeš imat i bez opg-a kao hobi,a preko toga obavezno opg i markice...što se tiče prodaje,transporta ili klanja....e tu je kod nas sve u banani kao i obično,zakon se donese ali bez mogućnosti provedbe....transport živih životinja podliježe pod posebne zakone i nebi smili kao što je kod nas običaj vozit ih u traktoru autu ili na bicikli....zaklane se opet moraju prevozit u za to posebno prilagodjenim sredsvima (hladnjače )....klanje stoke je zabranjeno ako nemaš uvjete za to a mislim da ih nema 99,99% nas....uz obaveznu vet.kontrolu naravno...davanja za opg(mirovinsko ,zdrav.i ostalo) je cca 550,00 kuna mjesečno ako si nezaposlen a ako radiš negdje u nekoj firmi možeš imat opg i ne plaćaš ništa...zakonnodavac naš vrli i pametni kaže da nemoraš vodit knjige niti izdavat račun za svoju robu ako je prodaješ do odredjene visine a poslije toga bi trebao izdavat račune....naravno nisu predvidjeli ko će to kontrolirat,kontrola je nemoguća jer nisi obavezan vodit nikakve poslovne knjige a kad ćeš preć tu magičnu granicu samo nebo zna....po ulasku u eu granica pdv-a je podignuta na cca 230.000 kuna ako se ne varam tako da nema šanse uć u pdv ako ti ne odgovara