Juče sam kupio jednu kozu i 2 jaradi (zenske), napravio joj lijep smjestaj sve ok....posto oko stale imam dosta divljih šljiva i dobre trave ona je odmah se bacila na uredjivanje površine...
Medjutim bilo je jedno mjesto gdje sam prošle godine presipavao zob, pa je ostalo malo zobi po zemlji koja je niknula nekih par kvadrata...tu je koza došla i pojela svu tu zob koja je bila nekih 20 cm visoka...nakon toga pred zatvaranje dao sam joj malo smjese koje inače dajem kravama ( eto bilo mi drago sto je zdrava a i djeca su stalno letala oko jarića ) i dao sam joj smjese svega koliko stane u jednu šaku, znači ne više od 50-100 grama...u smjesi je bilo 40 % kukuruz , 30 % tritikal i 30 % (smjese koju kupujem u prodavnicu dakle vitamini, minerali itd.itd.)...rezultat svega toga jest:
Jutros sam ih ispustio vani, koza je prezivala, medjutim čitav dan ne jede...samo stoji, nisam primjetio niti da ima balege, samo je pila vodu,...mislim čini se zdrava, ali da nije mozda došlo do nadimanja ili tako nešto, jutros sam primjetio i da je jedna sisa od imena duplo veća od ove drugo...
Jarići su stari jedan mjesec i redovno sisaju mlijeko, ali jos ne znam zasto je ta druga sisa veća (juče nije bila), malo sam danas ručno izmuzao ali sve do sad se ništa nje promjenilo...
Kozu sam kupio eto tako radi jarića i radi toga što imam malu parcelu blizu štale ali je kamenjar i bregovito za krave a idealno za ovce i koze...
Ako trebaju slike da uslikam stanje javite odmah idem u štalu slikati....