OK tako sam i mislila, ali radije da pitam nego da se kasnije kajem jer je to znak tko zna čega.
Još ne znam koji je spol, kako to prepoznam? Znam da moram gledati pod rep, ali kako izgleda muško, a kako žensko?
Također kako da znam je li jare može posisati sve mlijeko ili moram višak izmusti? Što s tim mlijekom koje izmuzem? Ipak je to još uvijek kolostrum pa ne vjerujem da je za ljudsku upotrebu. Kada se nakon jarenja koza počne redovito musti ( tjedan, mjesec ili više)?
Ma tek sada imam hrpu pitanja.
Kod Roške sam primjetilla da, kada joj idem izmasirati i pokušati malo izmusti one njene ostatle mastitisa, više ne ide vodenasta tekučina nego je i kod nje postala bijela, tako da vjerujem da bi i ona mogla kroz tjedan-dva se jariti. Lako je kada znaš točno kada se koza parila pa očekuješ jare tu negdje, a meni je tip rekao da moraju tu negdje u 4 mj, pa što je to 30 dana simo-tamo. Da je bar rekao je li početak, sredina, kraj travnja a ne samo travanj a ti si misli. Ma dobro. Važno je meni da one izgledaju kako treba, nisu više onako mršave kakve su bile kada su došle, Roški je ponovo počelo rasti krzno na ovim golim mjestima i još joj je samo duž kralješnice golo, ali ne onako široko kako je bilo. Prugica je i nakn jarenja ipak ostala okruglasta a ne onako upalo mršava kao prije. Dakle ipak nešto radim dobro valjda.