P
propali-farmer
Guest
kupio bi nekoliko koza pa me zanimaju cijene mladih,starih,bredih i kaj bi bilo najbolje kupit???
Tu računica ne štima pa koliko mljeka ide u tvoj sir i koliko teži malo si jeftin nerentabilan..
oprostite na smetnji al htio bih Vas upitati kolika je cijena kozjeg mljeka i sira, nebi zelio nekom prodat a da poslje shvatim da je cijena bila previsoka! unaprijed hvala!
ljudi,imam za prodat oko 20 mladih jarica,od ove sezone!ako nekog zanima...
jarice su francuske alpine!
Prvi kozji sir u zivotu, ah nije bas slavno zavrsio okus je dobar al je brasnast, mislim da sam pogrijesio u mjesanju! radio sam ga sa octom i pustio sam da mljeko malo zakipi al mislim da sam zaribal mislim s mjesanjem! Dal mi moze netko malo pomoc s tim, znam da svatko ima svoje tajne lol al samo onak mala pomoc ahhaha!
Kolika je cijena,koliko su stari,s rogovima ili bez
problem: imam mladog jarčića 4mj. rogovi su mu dosta meki i listaju se, inače jede sve normalno , šta bi mogao biti uzrok . Hvala
Pozdrav svima! Trebao bih savjet, nabavio sam dvije jarice i jednog jarića prošli tjedan (točnije prije 6 dana). Problem je što se jarić ponaša drukčije od jarica, samo stoji poluzatvorenih očiju i sve manje jede. Prema tipu od kojeg sam ih kupio stari su oko 45 dana. Jučer sam nabavio kozu staru 4 godine sa dva mala jarića stara 9 dana. Izmuzeno mlijeko sam ponudio jariću, malo je pio, ali ne previše, i ne halapljivo kao jarica. Brinem se, imate li kakav savjet?
Rogovi inače nisu tvrdo tkivo ili kak večina misli kost kod odraslih životinja rog se zna listati zbog struganja i grebanja po drveču betonu opčenito po svačim rog je ko nokat kad se jednom počne listati večinom se stalno lista,pošto je to mladi jarić možda mu fali vitamina ili način ishrane ne odgovara dali ide van ili je u zatvorenom probaj mu dati AD3 vitamine i ako daješ šrot umješaj malo kostovita ili selena jedino se nadam da nije kakva bakterija.
zna li tko kako se radi onaj neki sir od Sirutke koja ostane nakon pravljenja sira. Uspjela sam napraviti kakv-takav sir ali mi ostane dosta sirutke pa ne znam što da s time radim. Čula sam da se može napraviti neki a... sir od toga.
zna li tko kako se radi onaj neki sir od Sirutke koja ostane nakon pravljenja sira. Uspjela sam napraviti kakv-takav sir ali mi ostane dosta sirutke pa ne znam što da s time radim. Čula sam da se može napraviti neki a... sir od toga.
Službeni naziv je albuminski sir. Imao sam u nekoj skripti tehnološki proces proizvodnje albuminskog sira ali tko zna gdje je...:roll:Zibba mislim da se od sirutke radi skuta ili tak nešta mislim da ima negdje u temi o tome ali ja to nisam nikad radil a sir ti je jednostavno napraviti