Evo danas već je manje,mora bit da sam jučera prstom iznutra mako ono na šta se ubola bit če to ok,ali ljudi ogromna je a još je tri miseca do lega,nevjerovatno:icon_e_biggrin:
Nema veze što si je odmah pripustio,ako je ostala skotna više neče pitat a ako nije onda če pitat ponovo za 20-tak dana,meni je jedna bila na popravnom poslije 31 dana i sada je skotna već se i vidi po trbuhu. Ako ti još jednom pobaci utovi je i u frizer,ja sam morao jednu ubit i zakopat,prošlu godinu vadili kozliće a ovu krepali u njoj jednostavno se ne isplati mrcvarit sa takvim životinjama!
Ovdje ću napisat nešto iz vlastitog iskustva,sjeno stavim u jasle i koliko pojede pojede ostatak je čeka sutra,najbolja je mira 1,5-2 kg dnevno,a sad šta se tiče žitarica davao sam suhi ječam+krupno mljeveni kukuruz+mekinje i dobiju zatvor,onda sad stavim u vodu i sad je ok (več 2 god),napominjem da su mi rekli a sam se toga pridržavam da ne dajem više od 80 dkg žitarica dnevno (cca25dkg svakog) e i još sam nešto primjetio mekinje suhe zalijepe želudac,ječam suhi stvara zatvor,a puno kukuruza stvara proljev i remeti kiselost želudca time i mlijeka.
Mi obavezno svaki dan obisimo i granu kića (maslina, česmina,zelenika i slično šta je zimi zeleno a da koze brste).
Ovu prehranu koristim dvi godine i moram se pohvalit da sam i jutros od 3 koze (dvije su prvojarke) pomuzo tri litre mlika dok drugi po otoku davno više ne muzu.
pozdrav ekipa happy): evo ja sam u devetom mjesecu kupio 40 burskih koza iz slavonije, a inače sam sa otoka. te koze su sve vec bile sjarene ili ti ga skotne...tako da bi se dan po dan, trebale jarit... ali da nebi bilo sve tako idealno i divno krasno, prije nekih tjedan dana, dvije koze su mi "pobacile", jedna dva i jedna jedno, u razmaku od dva tri dana. e sad, mene zanima zasto? i kako to spriječiti u buduće? gladne ni žedne nisu, niša im ne fali, svaki dan su na ispaši plus sijeno u štali.... e sad ako neko zna u čemu je problem....bio bi mu zahvalan y):
skida koru sa drveća kod mene topola vrba trnina jedino bagrem ne dira osim ako nije mlado drvo neznam jel bi i hrast gulila .
Ne uzgajam koze, samo bih te upozorio na bagrem. Bagremova kora je otrovna. Otrov je toxalbumin robin koji se razgrađuje toplinskom obradom. Tako da ti je moj savjet da ih makneš od toga jer posljedice mogu biti grde.