Iako me ovaj voditelj iritira (neznam zašto) progovorio je o nečemu o čemu mnogi drugi ćute
y): i prave se gluvi i blesavi.
Ovaj ojađeni čovjek je član jednog drugog foruma ali sam upoznat sa situacijom, po njegovim riječima više puta su mu krali janjce , cifra je ogromna , kako i sam kaže više su mu pokrali nego što je prodao.
Nakon njihove akcije (mještana jer ih je dosta pokradeno i to je prešlo sve granice) da se izvrši pritisak na policiju i ostalu državnu aparaturu stigla je drska odmazda vjerovatno od lopova .
Ljudi sumnjaju u spregu policije (odnosno pojedinaca iz policije) i lopova pošto se cijeli slučaj zataškava i tapka u mjestu.
Evo prilog , mislim da bi ova cijela problematika trebala da se podigne na jedan daleko viši nivo.
[YT]https://www.youtube.com/watch?v=oILTUbGR4o4
[/YT]
Skoro sam saznao da su i našem članu @dobrodol sa pašnjaka u sred dana odveli dvije ili tri junice odnosno krave (oprostite mi zaboravio sam tačan podatak) , znači u sred bijela dana
devil):
Još da nadodam , ona grupa u mojoj okolici koji su pohvatani da su krali janjce i ostalu stoku , oni dobijaju samo optužnicu (za koji nisam siguran da će i da prođe) za nehumano ubijanje životinja ili nešto tako slično , krađa se nigdje ne pominje.
I pitam se ja.... , kako oni pokradeni ljudi da se ponašaju kada ih država ne štiti nikako od tih sitnih (koji više i nisu sitni) lopova ? Obično se radi o poštenim i mirnijim ljudima (jer lopovi i biraju takve žrtve) koji nisu u stanju da ganjaju svoja prava putem suda.
Neznam , nemam riječi , ako pošteni ljudi koji žele da sačuvaju ono mukom stečeno budu uzimali pravdu u svoje ruke onda će zatvori biti puni upravo tih ljudi a lopovi će i dalje da se šepure ..