Evo jednog mog bizarnog iskustva s lopovima-kretenima.
Mjesto radnje lokalna benzinska pumpa. Krenuo ja po karnister 5 litara benzina za pumpu za navodnjavanje. Dođem na benzinsku direkt iz polja, sav prljav, žurim se da natočim jer sam ostavio pumpu upaljenu. Točim ja, a kraj mene toči neki tip i čudno me gleda, a u autu je još jedan. Vidim da nisu iz mog sela, svi se znamo. Natočili oni prvi i krene on platiti. Ja natočio za 50kn i normalno odma stavljam karnister u auto i krenem unutra platiti. Ja taman ulazim, a tip izlazi iz zgrade. Kako sam imao 50 kuna okruglo a i žurilo mi se bacim ja na pult novce i za 10ak sekundi sam bio vani. Kad imam što vidjeti, onaj tip s kojim sam se mimoišao je u nešto ruje po mom autu :supris:
Još se nisam niti snašao kad on izletava sa mojih 5 litara supera i sjeda u svoj auto. Mislim da je bio neki stari renault bijele boje. I što sad? Ja ne mogu vjerovati što se događa, a vidim da i njih i autu hvata panika. Krene on naprijed a ja ni pet ni šest nego stanem ispred njega. Kako su s jedne i druge strane rizoli može samo na mene ili u rikverc. Pogađate budala umjesto nazad krene na mene i krene me gurati s autom. Vidim ja vrag odnio šalu i nakon nekoliko metara bacim se u stranu i tipovi pobjegnu. Krenem ja za njima autom ali nisam ih stigao, valjda su negdje skrenuli.
Što sad?
Sve u meni ključa, da sam ih tog trenutka imao pred sobom mislim da vi završili na groblju jer imam pun auto raznih lopata, rolcangi.... Nakon par minuta sam došao k sebi i počeo normalno razmišljati. Prvo sam otišao doma po drugi karnister i novac za novih 5 litara supera. Došao na benzinsku, opet natočio i otišao platiti. Pitam curu na blagajni da li rade nadzorne kamere. Kaže da rade. Objasnim ja njoj sve kao i vama i krenemo mi gledati snimke. Vratimo nekih 20ak minuta snimku unazad i sve savršeno snimljeno. Zumiramo i vidimo da se registracija vidi kristalno jasno.
Imam broj registracije i mislim si ako ste tak glupi da idete krast na benzinskoj sa svojim autom sad budete nahebali.
Odem na polje natočim gorivo u pumpu i nazovem 92. Dečki dođu, pogledaju snimku, naprave zapisnik. Prvovjere registraciju i vidi vraga auto nije ukraden, znači imamo ih :evil: Još ja poklonim policajcima 2 kontejnera flanaca paradajza da se još malo ekstra potrude.
Zove mene policajac istog dana da su našli budale i da imaju moj karnister i da sutra dođem po njega i da usput dam izjavu inspektoru.
Dolazim ja sutradan ujutro u postaju i velim meni on da su ova 2 u pritvoru i da će ih teretiti za drsku krađu i pokušaj ubojstva, a ja da ih moram ići u Heinzelovu prepoznati. Moram priznati da niti sam bio oštečen previše financijski oštečen niti fizički ozlijeđen ali sam bio strašno bijesan jer su se usudili od mene krasti :evil: i iako je bilo puno posla zainatio sam se i izgubio taj dan samo da ih zahebem. Više sam potrošio za gorivo do policije nego što je vrijedilo gorivo koje su meni ukrali, ali to je postalo stvar principa i osvete. :evil:
Da skratim jer sam se stvarno raspisao. Idiote sam prepoznao, ovaj jedan je bio sav uplakan. Inspektori su jedva dočekali jedan slučaj koji mogu na brzinu rješiti, a ova 2 su vjerojatno dobili dobru lekciju. Nisam saznao što je sa njima na kraju bilo, da li su ih osudili i za što. Meni je dovoljno bilo kad sam ih vidio uplašene preko onog stakla za prepoznavanje. Umro sam od smjeha
PS: Taj karnistar imam i dan danas i mogu reći da mi je najdraži.