• Poštovani posjetitelju, za korištenje svih mogućnosti koje Poljoprivredni Forum omogućuje, predlažemo ti da se registriraš. Besplatno je i tvoja privatnost je potpuno zaštićena. Registracija ti omogućuje pristup svim kategorijama i temama, mogućnost pristupa privicima u postovima (slike, video, tutorijali, uputstva itd), pristup malom oglasniku, direktnu komunikaciju s članovima putem privatnih poruka, automatsko praćenje tema od interesa i još mnogo toga. Veselimo se tvojoj prijavi! ❤️

krađe

friki

Član
Tu od
29 Sij 2012
Poruka
191
nisam primjetija da ima ova tema na forumu (ako ima izvinjajem se i nek je moderatori maknu). Samo bi želija znat imate li problema sa lopovima i koliko i kako se borite s njima:twisted:
 

joža

Član
Tu od
15 Velj 2011
Poruka
247
Nažalost imamo problema sa lopovom, a nemogu dokazat. Kolko sam razmišljo jedino riješenje bi bio video nadzor, I zvao nekog lika da mi da predračun napiso 1000€ za 4 kamere
 

ćelo

Član
Tu od
6 Kol 2011
Poruka
662
nisam primjetija da ima ova tema na forumu (ako ima izvinjajem se i nek je moderatori maknu). Samo bi želija znat imate li problema sa lopovima i koliko i kako se borite s njima:twisted:
jedino i najjeftinije rjesenje sačma 2 patrone cirka 9 kuna i rjesen problem :D :lol:
 

roko

Član
Tu od
10 Pro 2007
Poruka
868
Malo proguglajte internetom, u kini se mogu naci cuda od kamera! Za 500kn ili 100dolara, nabavite video nadzor da glava boli. Ima ih i skupih, ali dosta je samo da mu vidi lice...i to je to! Prvo odes sam do gospodina, pa ga uljudno ispitas sa kakvom batinom i onda zovnes policiju :)
 

Kuba

Član
Tu od
8 Velj 2011
Poruka
175
Kod mene je bilo,neko mi prije jedno 5 godina ukrao iskrinu brusilicu,veliku.
Prije 2 godine mi pokrali golubove,zeca 2 i jedno janje. :axe:
 

Nixa

Član
Tu od
24 Kol 2008
Poruka
255
Malo proguglajte internetom, u kini se mogu naci cuda od kamera! Za 500kn ili 100dolara, nabavite video nadzor da glava boli. Ima ih i skupih, ali dosta je samo da mu vidi lice...i to je to! Prvo odes sam do gospodina, pa ga uljudno ispitas sa kakvom batinom i onda zovnes policiju :)

Takozvana batina istine. :)
hehe samo ima caka da ako želiš snimak koristiti u sudskom procesu trebaš prvo nabaviti dozvolu od MUP-a za snimanje. Ne znam zašto je tako valjda su prepisivali neke zakone još iz SSSR-a.
 

JOHABI

Aktivni član
Tu od
14 Velj 2011
Poruka
397
Da objasnim svima onima koji bi lopova ,,ispitivali,,batinom ili...
Prije negdje petnajstak godina sadio sam luk na otvorenom u polju.
Mira nisam imao od lopova po noči po danu čupalo se to na sve četiri.Pazio sam ja,i onako u sebi mislim ako ga uhvatim j..at ču mu majku.Jedne nedjelje prije podne ja sa ženom u kontrolu i evo skreče lopov meni na njivu.Normalno ja sam produžio i malo dalje stao,onako bijesan pripremim si alkatenku colaricu,duž metar i po,zatim se okrenem i polako se približavam njivi,a ovaj čupa ko da je njegovo.Čim me opazio dao,se u bijeg u suprotnom smjeru,a ja bijesan ostavim kombi i trk za njim.I tako ga ja uhvatim i prevaspitam ga ja sa alkatenkom po leđima i ništa ko da ne čuje,okrenem se ja i po glavi i to iz sve snage i opet ništa nije ni zajaukao.Mene je još više to razbjesnilo i ja se pripremim ko da ču ga lupit preko glave,on stavi ruke na glavu,a ja izokrenem i alkatenkom ga iz sve snage lupim preko lica.Isti čas se srušio ko da sam ga posjekao.Potekla je i krv,i on na sve četiri se povlači u šumu,dok sam se ja preplašio i krenuo prema kombiju.
E sad hoču reči da sam cijeli tjedan bio u iščekivanju kad če doći policija po mene da sam ubio čovjeka.Nije vam lako živjeti u takvoj situaciji.Na sreču nije bilo ono najgore.
Na žalost lopova ima sve više i po polju i po kučama,doživio sam ja puno borbe sa gamadima,gdje mi se i prijetilo smrču.
Interesantni su im bili moji poljoprivredni proizvodi jer sam radio 15 vrsti povrča/ brokula,karfiol,peršin,mrkva.....,a sve oko mene sami krumpiri.
 
Posljednje uređivanje:

DARIJUS

Iskusan lik
Tu od
9 Stu 2011
Poruka
6,529
sa lopovima se mora već kalkulacija delat...
odnijeli pumpu za vodu, veli policajac meni: pa što si nas zvao, ne ostavlja se pumpa bez nadzora kod vode :madmana:
pa ulovim lopove na mrkvi, eto policije da sam im prijetio pištoljem (a od pištolja ni p...)
pa idu lovci po polju i traže zečeve ispod mrkve (uredno je iskopaju, pregledaju rupu, otkinu cimu i stave mrkvu u vreću da ne zagađuju okoliš)
pa se nosi zelje, repa, paprika, lani 200 paradajza nikad nisam morao obirati...
pa se bere mladi grah, pa se iskapa krumpir, pa mi maznu hrast u šumi, pa ovo...pa ono...nisam siguran da sve uspijem i skužit...

al kaže ona stara poslovica; oteto prokleto...i bi tako...:mrgreen:
 

ćelo

Član
Tu od
6 Kol 2011
Poruka
662
ja se malo salim s ovom sačmom definitivno da imam u ruci neko oruzije bih opalio u toj sekundi al za 10 skenudi bi mi bilo zao al ono jebena sekunda ona pizdariju radi,,,,,nista drugo nego ima za ljek trebalo.... da mi bilo tko dođe i kaze posteno daj mi uberi koju kilu paprike,,rajčice bilo cega uopće nije problem samo izvoli i jos bi dobio piće bila sok ili piva!!! imam slucaj nekidan u plasteniku sam navodnjavao i tocno vidim tragove kako je ulazilo i ne bralo nego kidalo sramota,,,,
 

bariccc

Član
Tu od
13 Stu 2011
Poruka
101
uvjek sam se pitao dali netko od vas ima tih problema
meni su dolazili po noci i krali gorivo iz strojeva i kad fino izliju gorivo onda natrpaju u tank sve i svasta npr(trava pjesak drvo)itd da ne nabrajam dalo se nac svasta
odlucio sam spavati u kosu od kombaja dok ne otkrijem lopova,2 noci sam proveo uzalud i taman kad sam mislio odustat 3 noci dolazi taj isti a ja ga promatram i nista ne poduzimam
a sad meni najdrazi dio sutra dan zove me skolski kolega mogu li pogledat sta mu je sa autom odem ja do njega auto prolupalo,klipovi su mu izgorili potpuno! pitam ga sta si radio s njim kaze nisam nista sinoc smo se vozali cilu noc malo mi trzalo a danas nece da upali!!
evo rjesenje blindiro sam crjeva sa tanka i nasuo 100 litara nafte i u to nasuo 10 kg secera i 10 litara petrulje i sve to dobro izmjeso!!!
na kraju ja ga pitam di si livo gorivo kaze on meni u susjednom gradu i prica on meni kako ce tuzit vlasnike te pumpe
kazem ja njemu drugi put kad dodes da mi krades gorivo ceka te bomba u tanku a njemu se noge odsjekose i na svu srecu nemam vise problema nista vise ne zakljucavam cjela okolica je cula za taj slucaj i vise niko ne dolazi nenajavljen u sred dana a kamoli nocu a taj skolski kolega vise ne izlazi u lokalne birtije a ako mene slucano vidi nestane za 2 sekunde!! u svakom slucaju preporucujem ovo rjesenje svima koji imaju ovakvih problema
 

jeffy

Aktivni član
Tu od
7 Ruj 2010
Poruka
1,433
Ajd dobro, rješio si problem, ali ta tvoja procedura je jako skupa, a da o podočnjacima ne pričamo...Evo baš danas pročitam u crnoj kronici lokalnog tjednika da je ekipa ordinirala nedavno u više objekata. Ti isti likovi su pred 3 godine provalili u vikendicu, razvalili vrata, ali nisu hvala Bogu ništa odnjeli. Zanimljivo da je pred njima u hodniku bila skoro nova hiltovka:roll:, kak ju nisu uzeli, pojma nemam....
 

friki

Član
Tu od
29 Sij 2012
Poruka
191
A ja vam imam polje 50m od osnovne skole u K.Gomilici, do lani su mi tu bile mandarine, a jedan od razloga vađenja je kloroza, a drugi lopovi:madmana:. Nisam ni ja bija svetac kad sam bija dite, ali ovi danas majko mila ja se zapitam šta će bit od njih kad odrastu, ako su oni naša budućnost onda nam se crno piše. Polje mi je ograđeno zidićem na kojem je 1,5m visoka pletena žica i još 3 bodljikave, kako to ne mogu priskočit samo cvicangama otvaraju rupe u žici, čak su par puta lomili katanac, a par puta ga začepili tako da nisam ni ja moga uć.
Kako je bija slab urod (kloroza) nisam svakodnevno bra, a 4 puta kad sam doša svaki put sam ih nalazija usrid bila dana u polju.
jedan put mi je otac iša malo brat (82god) i pazite ovo oni beru 15m od njega i sprdaju se sa njim, a kad je sta vikat na njih oni ga počeli gađat stinama, a ne triba velika pamet da se zaključi šta bi bilo da su tako stara čovika pogodili.
Nakon toga sam popizdija i sljedeći dan ih čeka u polju, kad eto ti njih petorice (cca 13 god), 4 su mi utekli, a zadnjeg sam stiga i bacija na pod i probija nogom u drob, a posli sam živija u straju da mu šta ne bude i da me ne prijavi policiji,a valjda od straja nije. znam da nisam to smija učinit, ali čovik poludi i ne misli svojom glavom. Nakon par dana isto grupa njih u mandarinama, kako je bila samo jedna rupa, ostale sam zatvorija, nisu mogli brzo uteć i uvatim momka i curu (isto cca 13god) i za ruke ih stisnem i u kamionet pa na 500m udaljenu policijsku stanicu. Dica plaču, policajci me gledaju ka monstruma, a inspektor uzme podatka dici pa mene zove u sobu i napadne me da nisam smija dicu nasilno vodit u stanicu, nego ih zadržat na zemlji do dolaska policije (nije mi zna objasnit naćin na koji sam ih triba zadržat, jer ih u poljsku kučicu ne smiš zaključat, to je protupravno oduzimanje slobode, biće sam ih triba uru vrimena držat za ruke dok ne dođe policija) i tako ja lipo izvadija mandarine i posadija krumpire, a sad me vata fobija šta ako na proliće koga odraslog nađem u krumpirima, jer će imat motičicu sa sobom, a ja lako planem, pa bi moglo bit još veće nevolje.
A imam primjer od prije 15god kad sam u bobu naša baku, ćer i malu unuku, ja odgajam dvoje dice i nastojim ih dobro odgojit i dat im dobar primjer i opet me straj šat će s njima bit, zbog utjecaja ulice i svega ostalog, a ovo da mater i baba vode malu unuku u lopovluk od malih nogu, ja ne znam šta oni sutra mogu očekivat od tog diteta da će postat, kad ga tako uće odmalena:cry:
 
S

Suncokretica2

Guest
Malo proguglajte internetom, u kini se mogu naci cuda od kamera! Za 500kn ili 100dolara, nabavite video nadzor da glava boli. Ima ih i skupih, ali dosta je samo da mu vidi lice...i to je to! Prvo odes sam do gospodina, pa ga uljudno ispitas sa kakvom batinom i onda zovnes policiju :)

Više i ne znam šta sve su nam pokrali i koliko puta smo zvali policiju. Prošle godine je prevršilo mjeru pa je muž naručio 3 kamere iz Kine i već sve iskombinirao gdje će ih postaviti, kako će spojiti internetom sa kompom kod kuće....pa mu je netko rekao da mu to niš ne vrijedi, da će lopov navući kapuljaču, zakrenuti glavu i ukrasti i kamere....eno ih na ormaru u kutiji....
Pa smo zamku za životinje držali na vidnom mjestu, pored ceste kojom lopovi prolaze :D, naravno, nismo ih ostavljali u polju, ali, to lopovi ne znaju :p
Aha, nisam napomenula da nam je sve ograđeno i stavljena bodljikava žica? Ne vrijedi. Prošlo ljeto ga je muž čekao, jer osim po noći kradu i izmedju 2 i 5 jer znaju da u to vrijeme nismo tamo, molila sam se da ne dođe jer se bojim da bi mi muž u zatvoru završio....
Zadnje smo čuli za neke kamere koje lovci koriste, ali to još nismo provjerili...
 

outlanderzg

Član
Tu od
1 Sij 2011
Poruka
401
Evo jednog mog bizarnog iskustva s lopovima-kretenima.

Mjesto radnje lokalna benzinska pumpa. Krenuo ja po karnister 5 litara benzina za pumpu za navodnjavanje. Dođem na benzinsku direkt iz polja, sav prljav, žurim se da natočim jer sam ostavio pumpu upaljenu. Točim ja, a kraj mene toči neki tip i čudno me gleda, a u autu je još jedan. Vidim da nisu iz mog sela, svi se znamo. Natočili oni prvi i krene on platiti. Ja natočio za 50kn i normalno odma stavljam karnister u auto i krenem unutra platiti. Ja taman ulazim, a tip izlazi iz zgrade. Kako sam imao 50 kuna okruglo a i žurilo mi se bacim ja na pult novce i za 10ak sekundi sam bio vani. Kad imam što vidjeti, onaj tip s kojim sam se mimoišao je u nešto ruje po mom autu :supris:

Još se nisam niti snašao kad on izletava sa mojih 5 litara supera i sjeda u svoj auto. Mislim da je bio neki stari renault bijele boje. I što sad? Ja ne mogu vjerovati što se događa, a vidim da i njih i autu hvata panika. Krene on naprijed a ja ni pet ni šest nego stanem ispred njega. Kako su s jedne i druge strane rizoli može samo na mene ili u rikverc. Pogađate budala umjesto nazad krene na mene i krene me gurati s autom. Vidim ja vrag odnio šalu i nakon nekoliko metara bacim se u stranu i tipovi pobjegnu. Krenem ja za njima autom ali nisam ih stigao, valjda su negdje skrenuli.

Što sad?

Sve u meni ključa, da sam ih tog trenutka imao pred sobom mislim da vi završili na groblju jer imam pun auto raznih lopata, rolcangi.... Nakon par minuta sam došao k sebi i počeo normalno razmišljati. Prvo sam otišao doma po drugi karnister i novac za novih 5 litara supera. Došao na benzinsku, opet natočio i otišao platiti. Pitam curu na blagajni da li rade nadzorne kamere. Kaže da rade. Objasnim ja njoj sve kao i vama i krenemo mi gledati snimke. Vratimo nekih 20ak minuta snimku unazad i sve savršeno snimljeno. Zumiramo i vidimo da se registracija vidi kristalno jasno. :D

Imam broj registracije i mislim si ako ste tak glupi da idete krast na benzinskoj sa svojim autom sad budete nahebali.

Odem na polje natočim gorivo u pumpu i nazovem 92. Dečki dođu, pogledaju snimku, naprave zapisnik. Prvovjere registraciju i vidi vraga auto nije ukraden, znači imamo ih :evil: Još ja poklonim policajcima 2 kontejnera flanaca paradajza da se još malo ekstra potrude. :D

Zove mene policajac istog dana da su našli budale i da imaju moj karnister i da sutra dođem po njega i da usput dam izjavu inspektoru.

Dolazim ja sutradan ujutro u postaju i velim meni on da su ova 2 u pritvoru i da će ih teretiti za drsku krađu i pokušaj ubojstva, a ja da ih moram ići u Heinzelovu prepoznati. Moram priznati da niti sam bio oštečen previše financijski oštečen niti fizički ozlijeđen ali sam bio strašno bijesan jer su se usudili od mene krasti :evil: i iako je bilo puno posla zainatio sam se i izgubio taj dan samo da ih zahebem. Više sam potrošio za gorivo do policije nego što je vrijedilo gorivo koje su meni ukrali, ali to je postalo stvar principa i osvete. :evil:

Da skratim jer sam se stvarno raspisao. Idiote sam prepoznao, ovaj jedan je bio sav uplakan. Inspektori su jedva dočekali jedan slučaj koji mogu na brzinu rješiti, a ova 2 su vjerojatno dobili dobru lekciju. Nisam saznao što je sa njima na kraju bilo, da li su ih osudili i za što. Meni je dovoljno bilo kad sam ih vidio uplašene preko onog stakla za prepoznavanje. Umro sam od smjeha :D


PS: Taj karnistar imam i dan danas i mogu reći da mi je najdraži. :D
 

dane001

Aktivni član
Tu od
7 Svi 2009
Poruka
2,262
dobra tema,možda i nađemo riješenje za takve stvari. uglavnom su to klinci koji nemaju pametnija pola i pojedinci koji nemaju love,ljudi su željni svega,pogotovo kada dođe neko voće ili povrće koje je došlo rano a skupo. imao sam ja u breskvama i pojedinaca koji su prodavali moje breskve po selima u autu,po noći naberu i danu trguju. a čuj,breskve su specifične,ko ih nebi ukrao,nije to jabuka ili neznam što drugo,ali nemoj svaki dan trpati u kojekakve torbe i vreće i onda još prodavati ili bacati ako nemoš to sve pojesti. ima i za takve riješenja,samo polako,a ovi klinci po selu šta s njima,znam ih sve koji su bili,gledam ih kako beru i razgalamili se ko na utakmici,ali kamera radi,pa kad zatreba koja snimka da vidiš kako će da plaču. Friki ja sam kod tebe u gomilici kupio ovaj plastenik što imam,ima tamo dosta toga.
 

farmervg

Aktivni član
Tu od
7 Lip 2010
Poruka
1,421
Ovo je dobra tema,moja mala farma je od kuće udaljena nekih kilometar u polju a tamo imam koze, svinje, kokoši,i iskreno se bojim krađa jer kod mene se dosta krade imam psa ali svejedno se bojim kak se zaštititi od takve napasti nije rješenje nekog zatući pa završiti u zatvoru zbog budale a koji je drugi način.
 

bobostar

Aktivni član
Tu od
14 Pro 2009
Poruka
1,560
A ja vam imam polje 50m od osnovne skole u K.Gomilici, do lani su mi tu bile mandarine, a jedan od razloga vađenja je kloroza, a drugi lopovi:madmana:. Nisam ni ja bija svetac kad sam bija dite, ali ovi danas majko mila ja se zapitam šta će bit od njih kad odrastu...
Eto, kada se već priča o tome, i moje male priče.
Ta, niti ja nisam bija svetac kada sam bio mali, a niti moje društvo (govorim o dobi 5-8. razred osnovne). Po ljeti, glavni plijen nam je bila lubenica (tada je obližnji kombinat sadio lubenice), i onda bi "motorizirani odred" sa automatikom ili APN 4 (stariji se sjećaju koje su to mašine :D) sastavio plan i upad na (čuvano) polje lubenica.
Akcija, brza, pregled koja ima suhi čuperak (viticu), ubacivanje u košaru i magla. Sve skupa manje od 1 min.; ta čuvar se nije niti snašao, a nas više nije bilo, i 1-2 lubenica manje (ta što je to na 5 ha lubenica), i tako 3-4 lubenice na tjedan....
... 10 tak godina kasnije (smjena genracija), klinci upali na polje lubenica sa bejzbol palicama (čuvar spava u hladu) i polupali sokro sve lubenice u polju. Ta, bilo im zabavno kako lubenice pucaju (završili kasnije na, tada, miliciji).
.... još 15 tak godina kasnije, sadašnje vrijeme, "Big Brother" generacija, lubenice rastu u korovu (ta neće valjda prste prljati i čupat lubenice u polje; kupit će stari u Konzumu).

Eto ti sada priče, kamo to ide...

p.s. A tek priča sa trešnjama; pa mi smo imali operativni plan za sve trešnje 10-tak km u krugu sela; za neke smo se čak potukli sa ekipom iz drugog sela (ratni plijen :prayer:)... a danas, gledam, trešnje trunu na stablima, niti ih djeca beru (BB generacija), a niti ih vlasnici obiru. :(
 

dane001

Aktivni član
Tu od
7 Svi 2009
Poruka
2,262
a možda je svako sebi posadio pa nakon 15g svi imaju trešnju u dvoru.:D
 
Na vrh