• Poštovani posjetitelju, za korištenje svih mogućnosti koje Poljoprivredni Forum omogućuje, predlažemo ti da se registriraš. Besplatno je i tvoja privatnost je potpuno zaštićena. Registracija ti omogućuje pristup svim kategorijama i temama, mogućnost pristupa privicima u postovima (slike, video, tutorijali, uputstva itd), pristup malom oglasniku, direktnu komunikaciju s članovima putem privatnih poruka, automatsko praćenje tema od interesa i još mnogo toga. Veselimo se tvojoj prijavi! ❤️

krastavac kornišon za preradu

oki198713

Član
Tu od
13 Srp 2010
Poruka
223
pozz

niste jedini kod mene su vriježi fantastične nemam problema s bolestima samo sam primjetio da ima lisnih ušiju koje čemo sutra riješiti,dali ima kakvo rješenje da se krastavci pokrenu evo danas sam nabrao cc 40kg inače mi je prosječna berba 80-100kg

Vučko

Član
Tu od
14 Svi 2011
Poruka
105
kod mene oko 100 kg i više dnevno i mene muče uši i crveni pauk špricao sam kingom i vertimecom ali imam osjećaj da su neki preživjeli

I

ihorzic

Guest
Treba ponoviti 5 dan nakon špricanja ponovno sa vetimexom da u potpunosti uništi zaostalu larvu koja je bila u začetku kod prvog špricanja i sad je aktivna.
valjalo bi i sa alijetom preventivno.

oki198713

Član
Tu od
13 Srp 2010
Poruka
223
pozz

dali bi smio pomiješati alliete flash s calypsom da u istom prohodu oprskam da ne moram dva puta ići jer u uputstvima od alliete piše da se ne smije miješati s ničim

I

ihorzic

Guest
Gle svi preporučaju da se ide posebno pa čak i piše na nekim preparatima.
Moje iskustvo je takvo , da sve mećem odjednom i špricam s tim da dodam okvašivača duplu dozu ( ljepilo ) i sve je OK.
Ti kak hoćeš nemoj poslije mene kriviti - ja imam puno pa ide tako .

oki198713

Član
Tu od
13 Srp 2010
Poruka
223
pozz

ma i ja sam za to da u jednom prohodu sve riješi imam 500 m pa treba to prehodati

siki

Aktivni član
Tu od
6 Lip 2010
Poruka
2,151
ma i ja sam za to da u jednom prohodu sve riješi imam 500 m pa treba to prehodati

Nije to ništa bez razloga napisano i trebalo bi se pridržavati uputa.

I

ihorzic

Guest
Sve to stoji kako ti kažeš -
ALI ?????????????????
Kod mene je OK.

shemmo

Član
Tu od
2 Srp 2011
Poruka
129
Nesto nema komentara dal od veliki kolicina i duge berbe il je sa kornisonima zavrseno?

oki198713

Član
Tu od
13 Srp 2010
Poruka
223
pozz

ma opet ih ima samo neka potraje ali se bojim da neče jer od sutra opet zahladnjenje

A

andela

Guest
lijep pozdrav od andele!

kako krastavci?napreduje li berba?ja sam uspijela pokrenuti svoju polovicu usjeva koji su kunjali vise od mjesec dana,ocito se radilo o siromasnoj zemlji,ali....sad ova zima a datum....nejde mi bas u prilog!

I

ihorzic

Guest
Evo po svoj prilici moj otkup završava u utorak 16. kolovoza sa KTC-m.
Kažu zahladilo je pa nema količina , što je donekle i istina .
Sad se moramo snalaziti sami kako tko zna i umije.
A da ih vidite kakvi su - ZELENI I PUNI CVIJETA 1000 m.

pele

Član
Tu od
23 Kol 2010
Poruka
793
Evo po svoj prilici moj otkup završava u utorak 16. kolovoza sa KTC-m.
Kažu zahladilo je pa nema količina , što je donekle i istina .
Sad se moramo snalaziti sami kako tko zna i umije.
A da ih vidite kakvi su - ZELENI I PUNI CVIJETA 1000 m.

Nije do zahlađenja već je KTC isšunio kvotu s Podravkom I Podravka više ne otkupljuje krastavac tak da ni KTC nema kuda s robom. :evil:
Jučer sam bio u Križevcu u KTC-u odvezao krastavce i doznao što se događa.
Svi koji su ispunili kvotu po ugovoru nemogu više predavat krastavce, a oni koji nisu mogu još u utorak 16.08. dovesti sve što imaju i tu je priči kraj za ovu sezonu. :?
Sad ostaje pitanje kuda sa kornišonima kojih ima more :rolleyess:
Zna li tko kadvo je stanje u Euro voću, dal oni još otkupljuju ?

I

ihorzic

Guest
Ma ja sxam kvotu ispunio skoro u dva tjedna i još su mi dali da dovezem u utorak, tako da neznam gdje je prava istina.
Znam samo da su me izvaljali za dosta robe jel ja sam predavao u Sisku a drugi dan su klasirali sami u KŽ.
Na pola otkupa sam pratio robu i bilo je donekle dobro.
Jedino šta ne mogu zamjeriti je plačanje, to je OK.
Sad se snalaze moja mati i kćer a ja odo na more.

A

andela

Guest
Nije do zahlađenja već je KTC isšunio kvotu s Podravkom I Podravka više ne otkupljuje krastavac tak da ni KTC nema kuda s robom. :evil:
Jučer sam bio u Križevcu u KTC-u odvezao krastavce i doznao što se događa.
Svi koji su ispunili kvotu po ugovoru nemogu više predavat krastavce, a oni koji nisu mogu još u utorak 16.08. dovesti sve što imaju i tu je priči kraj za ovu sezonu. :?
Sad ostaje pitanje kuda sa kornišonima kojih ima more :rolleyess:
Zna li tko kadvo je stanje u Euro voću, dal oni još otkupljuju ?

zahladenje?to je stara prica,istina da su kod mene kornisoni dosegli vrhunac,danas rekord 180kg 1,100kg 2,ali me je strah da ce i nama reci to je ljudi to,a sta onda?spustati cjenu i ...

A

andela

Guest
Ma ja sxam kvotu ispunio skoro u dva tjedna i još su mi dali da dovezem u utorak, tako da neznam gdje je prava istina.
Znam samo da su me izvaljali za dosta robe jel ja sam predavao u Sisku a drugi dan su klasirali sami u KŽ.
Na pola otkupa sam pratio robu i bilo je donekle dobro.
Jedino šta ne mogu zamjeriti je plačanje, to je OK.
Sad se snalaze moja mati i kćer a ja odo na more.

kvota u dva tjedna?pa koliko je to bilo?

oki198713

Član
Tu od
13 Srp 2010
Poruka
223
pozz

narode jučer je berba bila fantastična najbolja do sada imao sam cc 150kg po redu nemogu niti sam vjerovati

Na vrh