bobostar
Aktivni član
- Tu od
- 14 Pro 2009
- Poruka
- 1,556
...sunce spalilo... kaže Jandrić200.čemu pomaže sjenilo?
Upravo tako; spriječiti negativan učinak preintenzivnog sunčevog zračenja (toplinskog ali i UV koji nije zanemariv).
...sunce spalilo... kaže Jandrić200.čemu pomaže sjenilo?
ja sam pustio kan u sistem i nakon 2 dana se vidi kako je biljna masa bolja i tamnija.
Svejedno sam pozvao iz Naše županije stručnjakinje za bilje i zaštitu na teren.
Jučer su me savjetovale da što prije pošpricam sa alijetom , vertimecom i drin zajedno.
U cvjetovima se nalazi neki bog ( rekli oni ) samo ja zaboravio koji rastura cvijet i plod gnjije.
A ispod lista su pod mikroskopom našli isto nešto što nije krepalo kad sam špricao prije 7 dana i to se sad razmnožava i ,...
Zanimljivo je da sam tretirao prije kiše Qvadrisom i actara uz dodatak sinergona - to je zamnjena za drin.
I gle nakon par dana opet problemi u početnoj fazi.
Poharala ih suša, sunce spalilo i plemenjača. Probaj sa megagrinom i kvadrisom ali mislim da je kasno.
Nematode? Ili neki drugi štetnici mali u tlu...od samog pocetka su zuti i bljedunjavi,redovito navodnjavani,redovito prihrana preko lista i zastita od plemenjace ali na njima nikakvih promjena,sumljam da je do tla jer sam iz zafkancije na par rupa gdje mi je bilo prazno mjesto posadila rasadu feferona i one su poslije kraceg vremena dobili istu boju kao i krastavci!!!!??????sta sad mislite vredni moji ljudi?
Nematode? Ili neki drugi štetnici mali u tlu...
I šta sad neće djelovati vertimex ako je mješan sa alijetom i drinom.
I GLAVNO PITANJE ZA VAS STARE PROIZVOĐAĆE -
Koliko treba kornišonu da ponovno počne cvjetati i rađati, mislim da li je to zbog hladnoće i kiša ili je to taj period mirovanja između plodonošenja.
Sad već tjedan dana nema ni 70 % uroda a otkup je još malo pa gotov.
Čudno mi je to sve pa Vas molim na odgovoru.
Hvala unaprijed !
I šta sad neće djelovati vertimex ako je mješan sa alijetom i drinom.
I GLAVNO PITANJE ZA VAS STARE PROIZVOĐAĆE -
Koliko treba kornišonu da ponovno počne cvjetati i rađati, mislim da li je to zbog hladnoće i kiša ili je to taj period mirovanja između plodonošenja.
Sad već tjedan dana nema ni 70 % uroda a otkup je još malo pa gotov.
Čudno mi je to sve pa Vas molim na odgovoru.
Hvala unaprijed !
poslije kiše dolazi sunčano, kod mene su opet krenuli rasti nakon silne kiše za popodne nabrali 150 kg a nismo sve redove ni stigli pobrati,kako kod vas?pozdrav
da li berete svaki dan?meni treba tonaza,pa sam krenula u krivi smjer beruci svaki drugi dan,kolicinski,vise ali tezina!!!!!!kako moze vreca 2 lase biti po nekoliko kila laksa od iste kolicine 1 klase?znate li odgovor,a savjet?kako doci do vise kg.?hvala
Dobar dan kako radite sa vetrimecom piše u uputama 100ml na 1000m2 koliko stavljate na primjer tog sredstva na 10 litara vode?
10ml na 10litara vode. 1000m2 ti je 100l vode u prijevodu.
i kod mene je tako,prekjucer rekord a danas novi rekord ali odozada,tj. najgori urod je upravo bio danas,ali po izgledu loze,sve govori da se zahuktava,loza je puna mladica koja je po cjeloj duzini puna cvjetova,a veceras krecem vec sa navodnjavanjem,jer lakse je ciniti tlo vlaznim ne cekajuci da se skroz osusi!pozzzova hladnoća i kiša ubija ayax , nikako da krenu u pun urod
kako je dalje - ili je to samo kod mene