zahladenje?to je stara prica,istina da su kod mene kornisoni dosegli vrhunac,danas rekord 180kg 1,100kg 2,ali me je strah da ce i nama reci to je ljudi to,a sta onda?spustati cjenu i ...
kvota u dva tjedna?pa koliko je to bilo?
narode jučer je berba bila fantastična najbolja do sada imao sam cc 150kg po redu nemogu niti sam vjerovati
Kao pocetnik u uzgoju kornisona imam nekoliko pitanja, stoga bih molio sve koji imaju nekog iskustva u ovome poslu da mi pomognu odgovorima na slijedeca pitanja :
( Planiram sadnju za pocetak na 300 m folije, navodnjavanje kap po kap, na mrezi)
a) Koju kolicinu vode dnevno bi trebalo osigurati za navedenu povrsinu ?
b) Koja osnovna sredstva koristite za zastitu biljaka i ako je moguce navesti okvirne cijene pojedinih preparata i otprilike kolicinu za 300 m folije ?
c) Sto koristite za prihranu i kada se prihrana primjenjuje odnosno na koji nacin ?
d) Koliki prinos je u normalnoj godini i redovitom odrzavanju moguce ocekivati na navedenoj povrsini ?
e) S obzirom da planiram ugovor o kooperaciji potpisati sa Eurovocem, kakva su iskustva s tom tvrtkom, onih koji vec suradjuju s njima ili su suradjivali ?
f) Koji je najveci opceniti problem s kojim se susrecete prilikom uzgoja kornisona ?
Znam da sam naveo podosta pitanja, ali prije no sto se upustim u ovo, zelim biti dobro informiran o svemu, iako sam procitao sve dosadasnje postove koji su veoma korisni , ipak jos uvijek zelim saznati sto je vise moguce informacija, stoga vam svima unaprijed zahvaljujem !
Ja ti mogu odgovorit ovak,,,,,,, na sva pitanja odgovori su dati :supz: ,,,,, no što nije rečeno a meni osobno ne odgovara je cijena krastavaca i duljina sezone otkupa al šta je tu je,,,,,,, tko voli nek izvoli.
Ove godine je gotov otkup a sezona još traje tak da sam ove godine pušiona,, slaba zarada s obzirom da uračunaš svoj rad ,,,, al opet je neka kuna spram da nisam sadio ništa
Prije dva dana sam bio u Eurovocu i kolko znam oni jos uvijek vrse otkup po cijeni od 4.50 kn I. kl, ne znam koliko je otkupna cijena dalje !
Je istina, otkupljuju, kad izračunam putne troškove ne isplati mi se vozit.
Primjer: prošle godine je KTC bio bolji platiša i dulji otkup neg Euro voće tak da sve ovisi o NJIMA otkupljivačima iz nekog područja.
Samo da kažem svoje iskustvo,,,,,, nemožeš izgubit,,,,, dosad nisam izgubio ni jednom a ni ove godine makar je loše završila proizvodnja.
Prije dva dana sam bio u Eurovocu i kolko znam oni jos uvijek vrse otkup po cijeni od 4.50 kn I. kl, ne znam koliko je otkupna cijena dalje !
Eurovoće više nije eurovoće već je Agrofruktus i do danas još nisu isplatili ništa od krastavaca i neznaju ništa o isplati pošto više nemaju računovodstvo nego sve ide iz donjeg miholjca tako da se ne prevarite očekivajući isplatu.
Eurovoće više nije eurovoće već je Agrofruktus i do danas još nisu isplatili ništa od krastavaca i neznaju ništa o isplati pošto više nemaju računovodstvo nego sve ide iz donjeg miholjca tako da se ne prevarite očekivajući isplatu.
Siki , ne znam odkud ti takva informacija, moji rodjaci rade tamo u Orahovici u Eurovocu i tamo je sve po starom pa i racunovodstvo, gdje si to cuo ?
E prijatelju onda tvoji rođaci pojma nemaju. Marinada,Eurovoće,Đakovčanka to je sve proljetos kupio Matijević i dečki iz eurovoća su išli kod svakog koperanta potpisivat dodatak ugovora u kojem piše sve i još jedna točka koja kaže: Ako Agrofruktus ne isplati preuzetu robu da će tek onda isplatiti Eurovoće. Imam taj dodatak ugovora i mogu ti reći da prijašnjh godina krastavce su isplaćivali do 05 u mjesecu a ove godine do sada ništa juče sam pitao kad će biti rekli su da neznaju.
@Pele kornišon pokušava kao i svi mi da opstanemo na ovom ludom svjetu i svaka čast takvim bolje sadit kornišone nego radit neke gluposti. Prednost Eurovoća je u tome što oni idu sami i kupe krastavce i ima još nekih prednosti koje nisu za forum.
i istina je da smo potpisivali jedan pa drugi ugovor i da smo do sad jedino dobili,nesto kao predracun,koliko mi je bilo ulaganje i koliko sam zaradila do 5.8.to je sve od njih za sada.nekazem da sam iz objesti krenula u to,nego iz ptrebe ali bas zato kad novci dodu, dobro dodu a prije ce doci nego onom koji nije nista radio!zar ne?!neznam odakle ti ta informacija ali mi imamo otkupnu cijenu za prvu klasu;4,22
i istina je da smo potpisivali jedan pa drugi ugovor i da smo do sad jedino dobili,nesto kao predracun,koliko mi je bilo ulaganje i koliko sam zaradila do 5.8.to je sve od njih za sada.nekazem da sam iz objesti krenula u to,nego iz ptrebe ali bas zato kad novci dodu, dobro dodu a prije ce doci nego onom koji nije nista radio!zar ne?!
Andela slažem se ja sa tobom u svemu nitko nije išao saditi iz objesti ali kad je posadio i predao onda očekiva da se i plati ili barem da kažu bit će plaćeno u 9 ili 10 mjesecu a ne da kažu da ništa neznaju ja stalno radim sa eurovoćem i dalje ću radit ali sad se nešto poremetilo valjda će biti bolje.
@Kornišon opameti se nisu poticaji tu zbog sitnih proizvođača nego zbog onih krupnih riba.