• Poštovani posjetitelju, za korištenje svih mogućnosti koje Poljoprivredni Forum omogućuje, predlažemo ti da se registriraš. Besplatno je i tvoja privatnost je potpuno zaštićena. Registracija ti omogućuje pristup svim kategorijama i temama, mogućnost pristupa privicima u postovima (slike, video, tutorijali, uputstva itd), pristup malom oglasniku, direktnu komunikaciju s članovima putem privatnih poruka, automatsko praćenje tema od interesa i još mnogo toga. Veselimo se tvojoj prijavi! ❤️

krastavac kornišon za preradu

Vučko

Član
Tu od
14 Svi 2011
Poruka
105
Dobar dan,sezona je tek sad na vrhuncu ja sam jučer predao 160kg I,195kg II i 70kgIII i dalje na svu sreću rastu ko ludi,pozdrav

pele

Član
Tu od
23 Kol 2010
Poruka
793
zahladenje?to je stara prica,istina da su kod mene kornisoni dosegli vrhunac,danas rekord 180kg 1,100kg 2,ali me je strah da ce i nama reci to je ljudi to,a sta onda?spustati cjenu i ...

Nema više otkupa u KTC-u, isplata tokom ovog tjedna, provjereno 100 %, sad ostatak preuzete robe prodaju u robnim centrima.
Čuo sam se sa dečkima iz Euro voća, oni otkupljuju dok ima robe :supz:, sad vozim k njima.

pele

Član
Tu od
23 Kol 2010
Poruka
793
kvota u dva tjedna?pa koliko je to bilo?

Kvota ti je okvirno ugovorena kilaža krastavaca što moraš proizvest, a naravno svi sadimo više da više i zaradimo. Kvota je pokriće za sigurni otkup.

A

andela

Guest
narode jučer je berba bila fantastična najbolja do sada imao sam cc 150kg po redu nemogu niti sam vjerovati

aaaaaa poslije fantasticne berbe dode jedan fijasko!u proslom otkupu sam zaradila preko tisucu kuna a onda opet po starom od 500-700.a sad polako i loza gubi bitku,ima krastavaca ali....

kornison

Član
Tu od
7 Kol 2011
Poruka
100
Kao pocetnik u uzgoju kornisona imam nekoliko pitanja, stoga bih molio sve koji imaju nekog iskustva u ovome poslu da mi pomognu odgovorima na slijedeca pitanja :
( Planiram sadnju za pocetak na 300 m folije, navodnjavanje kap po kap, na mrezi)

a) Koju kolicinu vode dnevno bi trebalo osigurati za navedenu povrsinu ?
b) Koja osnovna sredstva koristite za zastitu biljaka i ako je moguce navesti okvirne cijene pojedinih preparata i otprilike kolicinu za 300 m folije ?
c) Sto koristite za prihranu i kada se prihrana primjenjuje odnosno na koji nacin ?
d) Koliki prinos je u normalnoj godini i redovitom odrzavanju moguce ocekivati na navedenoj povrsini ?
e) S obzirom da planiram ugovor o kooperaciji potpisati sa Eurovocem, kakva su iskustva s tom tvrtkom, onih koji vec suradjuju s njima ili su suradjivali ?
f) Koji je najveci opceniti problem s kojim se susrecete prilikom uzgoja kornisona ?

Znam da sam naveo podosta pitanja, ali prije no sto se upustim u ovo, zelim biti dobro informiran o svemu, iako sam procitao sve dosadasnje postove koji su veoma korisni , ipak jos uvijek zelim saznati sto je vise moguce informacija, stoga vam svima unaprijed zahvaljujem !

siki

Aktivni član
Tu od
6 Lip 2010
Poruka
2,151
Kao pocetnik u uzgoju kornisona imam nekoliko pitanja, stoga bih molio sve koji imaju nekog iskustva u ovome poslu da mi pomognu odgovorima na slijedeca pitanja :
( Planiram sadnju za pocetak na 300 m folije, navodnjavanje kap po kap, na mrezi)

a) Koju kolicinu vode dnevno bi trebalo osigurati za navedenu povrsinu ?
b) Koja osnovna sredstva koristite za zastitu biljaka i ako je moguce navesti okvirne cijene pojedinih preparata i otprilike kolicinu za 300 m folije ?
c) Sto koristite za prihranu i kada se prihrana primjenjuje odnosno na koji nacin ?
d) Koliki prinos je u normalnoj godini i redovitom odrzavanju moguce ocekivati na navedenoj povrsini ?
e) S obzirom da planiram ugovor o kooperaciji potpisati sa Eurovocem, kakva su iskustva s tom tvrtkom, onih koji vec suradjuju s njima ili su suradjivali ?
f) Koji je najveci opceniti problem s kojim se susrecete prilikom uzgoja kornisona ?

Znam da sam naveo podosta pitanja, ali prije no sto se upustim u ovo, zelim biti dobro informiran o svemu, iako sam procitao sve dosadasnje postove koji su veoma korisni , ipak jos uvijek zelim saznati sto je vise moguce informacija, stoga vam svima unaprijed zahvaljujem !

Koliko je meni poznato na sva pitanja je odgovorito i to po nekoliko puta trebaš samo pročitati.

pele

Član
Tu od
23 Kol 2010
Poruka
793
Ja ti mogu odgovorit ovak,,,,,,, na sva pitanja odgovori su dati :supz: ,,,,, no što nije rečeno a meni osobno ne odgovara je cijena krastavaca i duljina sezone otkupa al šta je tu je,,,,,,, tko voli nek izvoli.
Ove godine je gotov otkup a sezona još traje tak da sam ove godine pušiona,, slaba zarada s obzirom da uračunaš svoj rad ,,,, al opet je neka kuna spram da nisam sadio ništa :D

kornison

Član
Tu od
7 Kol 2011
Poruka
100
Ja ti mogu odgovorit ovak,,,,,,, na sva pitanja odgovori su dati :supz: ,,,,, no što nije rečeno a meni osobno ne odgovara je cijena krastavaca i duljina sezone otkupa al šta je tu je,,,,,,, tko voli nek izvoli.
Ove godine je gotov otkup a sezona još traje tak da sam ove godine pušiona,, slaba zarada s obzirom da uračunaš svoj rad ,,,, al opet je neka kuna spram da nisam sadio ništa :D

Prije dva dana sam bio u Eurovocu i kolko znam oni jos uvijek vrse otkup po cijeni od 4.50 kn I. kl, ne znam koliko je otkupna cijena dalje !

pele

Član
Tu od
23 Kol 2010
Poruka
793
Prije dva dana sam bio u Eurovocu i kolko znam oni jos uvijek vrse otkup po cijeni od 4.50 kn I. kl, ne znam koliko je otkupna cijena dalje !

Je istina, otkupljuju, kad izračunam putne troškove ne isplati mi se vozit.
Primjer: prošle godine je KTC bio bolji platiša i dulji otkup neg Euro voće tak da sve ovisi o NJIMA otkupljivačima iz nekog područja.
Samo da kažem svoje iskustvo,,,,,, nemožeš izgubit,,,,, dosad nisam izgubio ni jednom a ni ove godine makar je loše završila proizvodnja.

kornison

Član
Tu od
7 Kol 2011
Poruka
100
Je istina, otkupljuju, kad izračunam putne troškove ne isplati mi se vozit.
Primjer: prošle godine je KTC bio bolji platiša i dulji otkup neg Euro voće tak da sve ovisi o NJIMA otkupljivačima iz nekog područja.
Samo da kažem svoje iskustvo,,,,,, nemožeš izgubit,,,,, dosad nisam izgubio ni jednom a ni ove godine makar je loše završila proizvodnja.

Pele, tvoja posljednja recenica je prilicno ohrabrujuca.
Koliko znam Eurovoce je kupilo Novu Djakovcanku iz Djakova i Marinadu iz Slatine brzo se sire, sad kakav ce to imati efekat na proizvodjace tko zna. Ne znam postoji li kakva udruga proizvodjaca industrijskih krastavaca, mozda bi takvo nesto moglo pomoci proizvodjacima kako kroz uzgoj tako i kroz nastup prema preradjivacima. Ovi iz Eurovoca barem ovdje u Djakovstini za vrijeme berbe dolaze svaki drugi dan po krastavce sto uvelike olaksava predaju robe , naravno financijski.
Osobno mi je zelja upoznati se sa sto vise proizvodjaca kornisona jer svaka informacija zlata vrijedi u ova luda vremena u poljoprivredi.

pele

Član
Tu od
23 Kol 2010
Poruka
793
Da vidiš danas je dosta lakše,,,,,,, od same proizvodnje,,,,,, do transporta,,,, pa do informacija i savjeta.
Kad sam kretao u krastavce prije 10 god rekli su mi da nemogu izgubit, da samo posadim na zemlju, poslije u apoteki pitam za špric i malo pomalo zaljevem s mlakom vodom, eto tolko sam ja znao kad sam kreno u proizvodnju kornišona.
Do sad sam već dosta naučio a najviše iz prakse, ne sadim na mrežu jer iziskuje puno posla u samom startu a i financijski je skuplje a na foliju je duplo skuplje od same mreže jer mora ići i navodnjavanje kap po kap pod pritiskom 1-2 bara.
Neznam kaj da ti velim :scratch sve zavisi od godine,,,, prošle godine sam od sezone kornišona napravio centralno grijanje a ove ni upola od centralnog.

siki

Aktivni član
Tu od
6 Lip 2010
Poruka
2,151

Eurovoće više nije eurovoće već je Agrofruktus i do danas još nisu isplatili ništa od krastavaca i neznaju ništa o isplati pošto više nemaju računovodstvo nego sve ide iz donjeg miholjca tako da se ne prevarite očekivajući isplatu.

pele

Član
Tu od
23 Kol 2010
Poruka
793
Eurovoće više nije eurovoće već je Agrofruktus i do danas još nisu isplatili ništa od krastavaca i neznaju ništa o isplati pošto više nemaju računovodstvo nego sve ide iz donjeg miholjca tako da se ne prevarite očekivajući isplatu.

Evo KORNISON to ti je veća briga nego sadit kornišone,,,,,, gledaj tko isplačuje redovito. Eto mogu reći da je KTC isplatio sve da lipe :prayer:

kornison

Član
Tu od
7 Kol 2011
Poruka
100

Siki , ne znam odkud ti takva informacija, moji rodjaci rade tamo u Orahovici u Eurovocu i tamo je sve po starom pa i racunovodstvo, gdje si to cuo ?

siki

Aktivni član
Tu od
6 Lip 2010
Poruka
2,151
Siki , ne znam odkud ti takva informacija, moji rodjaci rade tamo u Orahovici u Eurovocu i tamo je sve po starom pa i racunovodstvo, gdje si to cuo ?

E prijatelju onda tvoji rođaci pojma nemaju. Marinada,Eurovoće,Đakovčanka to je sve proljetos kupio Matijević i dečki iz eurovoća su išli kod svakog koperanta potpisivat dodatak ugovora u kojem piše sve i još jedna točka koja kaže: Ako Agrofruktus ne isplati preuzetu robu da će tek onda isplatiti Eurovoće. Imam taj dodatak ugovora i mogu ti reći da prijašnjh godina krastavce su isplaćivali do 05 u mjesecu a ove godine do sada ništa juče sam pitao kad će biti rekli su da neznaju.

@Pele kornišon pokušava kao i svi mi da opstanemo na ovom ludom svjetu i svaka čast takvim bolje sadit kornišone nego radit neke gluposti. Prednost Eurovoća je u tome što oni idu sami i kupe krastavce i ima još nekih prednosti koje nisu za forum.

kornison

Član
Tu od
7 Kol 2011
Poruka
100
E prijatelju onda tvoji rođaci pojma nemaju. Marinada,Eurovoće,Đakovčanka to je sve proljetos kupio Matijević i dečki iz eurovoća su išli kod svakog koperanta potpisivat dodatak ugovora u kojem piše sve i još jedna točka koja kaže: Ako Agrofruktus ne isplati preuzetu robu da će tek onda isplatiti Eurovoće. Imam taj dodatak ugovora i mogu ti reći da prijašnjh godina krastavce su isplaćivali do 05 u mjesecu a ove godine do sada ništa juče sam pitao kad će biti rekli su da neznaju.

@Pele kornišon pokušava kao i svi mi da opstanemo na ovom ludom svjetu i svaka čast takvim bolje sadit kornišone nego radit neke gluposti. Prednost Eurovoća je u tome što oni idu sami i kupe krastavce i ima još nekih prednosti koje nisu za forum.

Ovo mi je zaista prva informacija, no tak mi svejedno kako se zove firma bitno je da uredno placaju, iako se zna nazalost kako u Hr ide u svim segmentima gospodarstva. Svi mi pokusavamo zivjeti od svoga truda i rada, ali zna se tko najbolje profitira, naravno ne onaj koji proizvodi vec koji otkupljuje , postavlja svoje uvjete, a mi nazalost u nedostatku financijskih sredstava za ulaganje u posao moramo iste prihvatiti. Ali vjerujem da je udruzivanje proizvodjaca na neki nacin dobar korak kako bi ravnopravno sa otkupljivacima mogli za stolom donosti povoljne odluke na dobrobit proizvodjaca, a ne samo otkupljivaca. Sto znacim ja ili bilo tko drugi koji se pojavi kao kooperant sa malom kolicinom robe za jednog velikog preradjivackog diva- nista ! U cijelome svijetu poljoprivreda je kruh za sedam kora, ali u nekim zemljama to itekako dobro rijesavaju upravo udruzivanjem malih proizvodjaca u zadruge, a to kod nas zapravo ne bi bilo nista novo jer smo takav sistem vec davno imali koji je kako tako funkcionirao.
Nedavno sam se vratio s visemjesecnog boravka u Kanadi i ponio sa sobom zadivljujuca iskustva tamosnjih poljoprivrednika, naravno ne primaju nikakve poticaje, sto se kod nas obilato koristi,ali prema mome misljenju to je umjetno odrzavanje na aparatima i davanje lazne nade u uspjeh, no kad tad aparat se mora iskljuciti i sto onda ?

A

andela

Guest

neznam odakle ti ta informacija ali mi imamo otkupnu cijenu za prvu klasu;4,22

A

andela

Guest
neznam odakle ti ta informacija ali mi imamo otkupnu cijenu za prvu klasu;4,22
i istina je da smo potpisivali jedan pa drugi ugovor i da smo do sad jedino dobili,nesto kao predracun,koliko mi je bilo ulaganje i koliko sam zaradila do 5.8.to je sve od njih za sada.nekazem da sam iz objesti krenula u to,nego iz ptrebe ali bas zato kad novci dodu, dobro dodu a prije ce doci nego onom koji nije nista radio!zar ne?!

siki

Aktivni član
Tu od
6 Lip 2010
Poruka
2,151
i istina je da smo potpisivali jedan pa drugi ugovor i da smo do sad jedino dobili,nesto kao predracun,koliko mi je bilo ulaganje i koliko sam zaradila do 5.8.to je sve od njih za sada.nekazem da sam iz objesti krenula u to,nego iz ptrebe ali bas zato kad novci dodu, dobro dodu a prije ce doci nego onom koji nije nista radio!zar ne?!

Andela slažem se ja sa tobom u svemu nitko nije išao saditi iz objesti ali kad je posadio i predao onda očekiva da se i plati ili barem da kažu bit će plaćeno u 9 ili 10 mjesecu a ne da kažu da ništa neznaju ja stalno radim sa eurovoćem i dalje ću radit ali sad se nešto poremetilo valjda će biti bolje.

@Kornišon opameti se nisu poticaji tu zbog sitnih proizvođača nego zbog onih krupnih riba.

Vučko

Član
Tu od
14 Svi 2011
Poruka
105
Andela slažem se ja sa tobom u svemu nitko nije išao saditi iz objesti ali kad je posadio i predao onda očekiva da se i plati ili barem da kažu bit će plaćeno u 9 ili 10 mjesecu a ne da kažu da ništa neznaju ja stalno radim sa eurovoćem i dalje ću radit ali sad se nešto poremetilo valjda će biti bolje.

@Kornišon opameti se nisu poticaji tu zbog sitnih proizvođača nego zbog onih krupnih riba.

uvijek problem u plaćanju ja sam prvo potpisao ugovor sa marinadom pa onda sa eurovoćem u ugovoru piše da će isplata biti do kraja devetog mjeseca,ali od uplata ništa danas su ljudi došli po krastavce oni nemaju pojma kad će biti isplata

Najnoviji postovi

Na vrh