• Poštovani posjetitelju, za korištenje svih mogućnosti koje Poljoprivredni Forum omogućuje, predlažemo ti da se registriraš. Besplatno je i tvoja privatnost je potpuno zaštićena. Registracija ti omogućuje pristup svim kategorijama i temama, mogućnost pristupa privicima u postovima (slike, video, tutorijali, uputstva itd), pristup malom oglasniku, direktnu komunikaciju s članovima putem privatnih poruka, automatsko praćenje tema od interesa i još mnogo toga. Veselimo se tvojoj prijavi! ❤️

krastavac kornišon za preradu

siki

Aktivni član
Tu od
6 Lip 2010
Poruka
2,151
de mi recite koliko i dali stavljate ureu u sistem za navodnjavanje i koliko često

Ja ju koristim folijarno a za druge neznam meni se pokazala jako dobro i danas idem špricat krastavce sa ureom.

Miladin

Dobro znana faca
Tu od
7 Sij 2011
Poruka
1,264
Ja ju koristim folijarno a za druge neznam meni se pokazala jako dobro i danas idem špricat krastavce sa ureom.

Nije valjda siki da prskaš krastavac specijalno zbog ureje.

Vučko

Član
Tu od
14 Svi 2011
Poruka
105
de mi recite koliko i dali stavljate ureu u sistem za navodnjavanje i koliko često

ja sam špricao ureom stavljam 1% ili stavim 2% u staklenku sa vodom i ostavim da odstoji 24 sata, a možeš kroz navodnjavanje stavit 1% i navodniti

siki

Aktivni član
Tu od
6 Lip 2010
Poruka
2,151
Nije valjda siki da prskaš krastavac specijalno zbog ureje.
Miladine ja nikada ne špricam samo zbog jednog (Skup je benzin) ali danas ide zaštita a i prihrana. A pošto je pala kišica i neznam dali će opet neće biti špricanja.

@ Oki ureu stavljam uvijek 1% i dosad nisam imao problema a sa ureom sam radio svašta i sve se pokazalo dobro. Nisam sklon experimentiranju držim se isprobanih stvari a urea je davno isprobana.

oki198713

Član
Tu od
13 Srp 2010
Poruka
223
pozz

Miladine ja nikada ne špricam samo zbog jednog (Skup je benzin) ali danas ide zaštita a i prihrana. A pošto je pala kišica i neznam dali će opet neće biti špricanja.

@ Oki ureu stavljam uvijek 1% i dosad nisam imao problema a sa ureom sam radio svašta i sve se pokazalo dobro. Nisam sklon experimentiranju držim se isprobanih stvari a urea je davno isprobana.

ništa morati ču da probam sutra na 1000l 1 kg pa da vidimo koliko često je koristiš svaki dan,drugi,peti,...

dane001

Aktivni član
Tu od
7 Svi 2009
Poruka
2,262
ništa morati ču da probam sutra na 1000l 1 kg pa da vidimo koliko često je koristiš svaki dan,drugi,peti,...

KAN kroz sistem za navodnjavanje i nema boljeg,a i nemoraš se zaj...sa Ureom niti prskati. samo što obavezno moraš saprati sistem nakon navodnjavanja jer zna zaštopati crjeva ako se odma ne saperu.

Vučko

Član
Tu od
14 Svi 2011
Poruka
105
kako napredujete sa berbom kod mene već dan i pol pada kiša,inače naberem oko 100-120kg dnevno na 400 hvati kako kod vas?pozdrav

siki

Aktivni član
Tu od
6 Lip 2010
Poruka
2,151
kako napredujete sa berbom kod mene već dan i pol pada kiša,inače naberem oko 100-120kg dnevno na 400 hvati kako kod vas?pozdrav

Vučko jel ti to nije malo za 400 hvati ja naberen 120 kg na 250 hvati.

@oki urea se koristi 0,5-1,0% isto tako profert A i kristaloni. Fertina P u koncentraciji od1-3% u uzgoju krastavaca u knjizi od Matotana a njemu bi trebali vjerovati na spominju se nigdje druga gnojiva a ti kao i svi drugi na sbvoju ruku može stavljati što god tko hoće.

Vučko

Član
Tu od
14 Svi 2011
Poruka
105
Vučko jel ti to nije malo za 400 hvati ja naberen 120 kg na 250 hvati.

je malo je,ipak mi je ovo prva sezona kasno sam sadio i napravi sam par grešaka sad znam za ubuduće

siki

Aktivni član
Tu od
6 Lip 2010
Poruka
2,151
A gdje nam je shemmo kako njegovi krastavi.

@Vučko kako god da napraviš uvjek ćeš moći bolje zato nemaj brige bit će bolje.

icerepin

Član
Tu od
5 Tra 2009
Poruka
66
KAN kroz sistem za navodnjavanje i nema boljeg,a i nemoraš se zaj...sa Ureom niti prskati. samo što obavezno moraš saprati sistem nakon navodnjavanja jer zna zaštopati crjeva ako se odma ne saperu.

sa filterom ili bez

shemmo

Član
Tu od
2 Srp 2011
Poruka
129
A gdje nam je shemmo kako njegovi krastavi.

@Vučko kako god da napraviš uvjek ćeš moći bolje zato nemaj brige bit će bolje.

malo sam bio odsutan krastavci su ok beru su, malo ove temerature zezaju kod nas preko 35 stepeni al evo danas kisa zahladilo .

shemmo

Član
Tu od
2 Srp 2011
Poruka
129

izvini al koliko je to hvati

dane001

Aktivni član
Tu od
7 Svi 2009
Poruka
2,262
dali kan u sistem isto ide 1kg na 1000l vode ili neka druga formulacija

tri kile na 1000l vode,ali nije stvar samo u postotku,nego je bit koliko biljaka imaš,nije isto jel to baciš na 100 hvati ili 500 hvati. recimo ja sam na 6000 sadnica bacio 9 kila i to rastopio u 3000l vode. ali nemožeš to bacati ni bilo kada,već u određeno vrijeme,ne samo smućkati pa idem prihranjivati. kad prođe prva velika berba tj. tamo između pauze cvatnje prvi puta,što znači sada,pa opet za nekih 20-ak dana.

I

ihorzic

Guest
nije mi jasno kako se zaštopa sistem za navodnjavanje od kana.
ja bi bustio u sistem ali se bojim - i kako ga pročišćavate nakon puštzanja

Na vrh