• Poštovani posjetitelju, za korištenje svih mogućnosti koje Poljoprivredni Forum omogućuje, predlažemo ti da se registriraš. Besplatno je i tvoja privatnost je potpuno zaštićena. Registracija ti omogućuje pristup svim kategorijama i temama, mogućnost pristupa privicima u postovima (slike, video, tutorijali, uputstva itd), pristup malom oglasniku, direktnu komunikaciju s članovima putem privatnih poruka, automatsko praćenje tema od interesa i još mnogo toga. Veselimo se tvojoj prijavi! ❤️

krastavac kornišon za preradu

shemmo

Član
Tu od
2 Srp 2011
Poruka
129
koje je vrijeme najpogodnije za pustanje navodnjavanja ujutro ili navece

siki

Aktivni član
Tu od
6 Lip 2010
Poruka
2,151
koje je vrijeme najpogodnije za pustanje navodnjavanja ujutro ili navece

Ja mislim da je najbolje rano jutro pošto se preko noći biljka i zemlja donekle ohladii trpi puno manji šok.

A

andela

Guest
pozzz svim vreddnim ljudima!

krastavac se mota po danu kada su vrućine onda nepuca

jedan dio zemlje u susjedstvu sam neplanski posijala krastavce jer mi je falilo hvati,te samim time nije dobilo gnojivo niti ureju prije sjetve,krastavci su znatno losiji od ostalih koji su to primili,pa sam dobila savjet da ga spricam urejom.sad me zanima koliko cesto se smije ponoviti taj postupak,jer listovi su jos zuti a tek sam jednom spricala(10g na 10l)????????????pomoc

bobostar

Aktivni član
Tu od
14 Pro 2009
Poruka
1,556
jedan dio zemlje u susjedstvu sam neplanski posijala krastavce jer mi je falilo hvati,te samim time nije dobilo gnojivo niti ureju prije sjetve,krastavci su znatno losiji od ostalih koji su to primili,pa sam dobila savjet da ga spricam urejom.sad me zanima koliko cesto se smije ponoviti taj postupak,jer listovi su jos zuti a tek sam jednom spricala(10g na 10l)????????????pomoc
UREA na krastavce ide do 1,0% (ova od Petrokemije; nemoj rusku za tlo jer sadrži biureta, koji će spaliti list).
Može se aplicirati do 1x tjedno, ali treba paziti jer prskanjem po listu stvaraju se uvjeti za razvoj pepelnice; a krastavci baš ne vole pepelnicu...

icerepin

Član
Tu od
5 Tra 2009
Poruka
66
slike plantaže

Uploa

Uploaded with ImageShack.usded with

Uploaded with ImageShack.us=http://imageshack.us/photo/my-images/64/dsc00013wd.jpg/]
dsc00013wd.jpg
[/URL]

Uploaded with ImageShack.us
Uploaded with ImageShack.us9.imageshack.us/img189/6484/dsc000271w.jpg[/IMG][/URL]

Uploaded with

Uploaded with ImageShack.us/img191.imageshack.us/img191/3034/dsc00018oz.jpg[/IMG][/URL]

Uploaded with ImageShack.us//img69.imageshack.us/img69/5505/dsc00015yw.jpg[/IMG][/URL]

Uploaded with ImageShack.ustp://imageshack.us]ImageShack.us[/URL]p://imageshack.us]ImageShack.us[/URL]

shemmo

Član
Tu od
2 Srp 2011
Poruka
129
kolikoliko ti iznosi berba i jel to protiv gradna mreza ili za zasjenjavanje, koja je sorta kornisona

icerepin

Član
Tu od
5 Tra 2009
Poruka
66
kolikoliko ti iznosi berba i jel to protiv gradna mreza ili za zasjenjavanje, koja je sorta kornisona

200-300 kg; mreža za zasjenjivanje a jedan je novi hibrid na probi od rz i za sada odličan

Vučko

Član
Tu od
14 Svi 2011
Poruka
105
Dobar dan kako napredujete? koliko berete na dan?po koliko prodajete kod mene na tržnici 7 ili 8 kuna prva klasa,pozdrav

oki198713

Član
Tu od
13 Srp 2010
Poruka
223
pozz

evo kod mene je dnevna berba cc 60-70kg,a prodajem po 5kn krastavce između 1 i 2 klase

oki198713

Član
Tu od
13 Srp 2010
Poruka
223
pozz

nešto me interesira redovito navodnjavam,prskam,prihranjujem ali mi se donji listovi suše ne razumijem zbog čega

A

andela

Guest
pozzz svim vreddnim ljudima!

Uploa

Uploaded with ImageShack.us=http://imageshack.us/photo/my-images/64/dsc00013wd.jpg/]
dsc00013wd.jpg
[/URL]

Uploaded with ImageShack.us9.imageshack.us/img189/6484/dsc000271w.jpg[/IMG][/URL]

Uploaded with

Uploaded with ImageShack.us/img191.imageshack.us/img191/3034/dsc00018oz.jpg[/IMG][/URL]
slike su melem za oci,ako nije tajna koliko ti iznosi komletno ulaganje?da li je mreza 1.80?dali je lako dostupna i koliko iznosi kg ili m kvadratni te mrerze?vidim da i kod tebe ima nejednakog ja nazalost berem krastavce sa svoje 30%povrsine,a zadovoljna sam samo normalno voljela bih da sve jednako rada.vidim da imas dolje zaperaka blizu stazea ali ne i sumu pa me zanima da li si kidao ili ih jednostavno nema.eto zanima me par stvari pa ako nades vremena molim te da mi odgovoris!

icerepin

Član
Tu od
5 Tra 2009
Poruka
66

Uploa

dsc00013wd.jpg
[/URL]

Uploaded with

slike su melem za oci,ako nije tajna koliko ti iznosi komletno ulaganje?da li je mreza 1.80?dali je lako dostupna i koliko iznosi kg ili m kvadratni te mrerze?vidim da i kod tebe ima nejednakog ja nazalost berem krastavce sa svoje 30%povrsine,a zadovoljna sam samo normalno voljela bih da sve jednako rada.vidim da imas dolje zaperaka blizu stazea ali ne i sumu pa me zanima da li si kidao ili ih jednostavno nema.eto zanima me par stvari pa ako nades vremena molim te da mi odgovoris!

kao prvo pozdrav i drago mi je da pitaš i da te zanima nešto novo u proizvodnji . plantaža je oko 600 metara dužnih , sađena iz rasada , mreža visine 1,80 , mreža za zasjenjivanje 60 % (stara oko 7 god) visina stupova 2 met, hibrid je od rz partenokapni jedini u hr. ,internodiji nešto duži zbog zasjenjivanja , zaperci nisu skidani ( odlika hibrida) ulaganje oko 5000 kn , sadašnja berba oko 300 kg , 10,07 popunio gotovo cijelu mrežu a posebna odlika je da se plantaža bere na pola te je potrebno od 2-3 sata četvorici za berbu takoreči bez saginjanja i preglednost je puno bolja jer je otvorenog tipa ( manje lista) a analize u podravci su za sada jako dobre . mreža ti je lako dostupna i cijena je oko 400 kn 500 met( 1,80 vis ) ako te još što zanima samo pitaj

Vučko

Član
Tu od
14 Svi 2011
Poruka
105
dobar dan,zašto neki krastavci požute i osuše se?i koje sredstvo preporučujete za crvenog pauka?reko mi je neki čiko da kingom špricam,pozdrav

dane001

Aktivni član
Tu od
7 Svi 2009
Poruka
2,262
dobar dan,zašto neki krastavci požute i osuše se?i koje sredstvo preporučujete za crvenog pauka?reko mi je neki čiko da kingom špricam,pozdrav

to je isto kao da ti je rekao da ideš sa čekićom i ubijaš jednog po jednog,čak bi i brže tako završio. bubneš Vertimec i krepava sve u krugu kilometar:finga:,ali dobro se zaštiti i bez aske ni slučajno,i onda 24 sata nejdi u nasad,jako otvrovno sredstvo.

Na vrh