• Poštovani posjetitelju, za korištenje svih mogućnosti koje Poljoprivredni Forum omogućuje, predlažemo ti da se registriraš. Besplatno je i tvoja privatnost je potpuno zaštićena. Registracija ti omogućuje pristup svim kategorijama i temama, mogućnost pristupa privicima u postovima (slike, video, tutorijali, uputstva itd), pristup malom oglasniku, direktnu komunikaciju s članovima putem privatnih poruka, automatsko praćenje tema od interesa i još mnogo toga. Veselimo se tvojoj prijavi! ❤️

krastavac kornišon za preradu

shemmo

Član
Tu od
2 Srp 2011
Poruka
129
i kod kornišona se trgaju zaperci,ali malo tko to prakticira jer je ljudima žao ploda ali to ima neke druge prednosti i nema smanjenja prinosa čak i ako se potrgaju,ali samo donji,ostali ne,ali puno je to posla pa bolje nemojte. druga stvar,špaga drži bez problema ( naravno,treba je znati postaviti ),ali opet puno posla a žica je jednostavnija i bolja,i drži bez problema 5m razmaka pa i više,donja špaga nije ni potrebna ni korisna,bacanje vremena i novca,prihranjivati jednom tjedno,više ili manje,ovisno o vrsti gnojiva,optimalna formulacija 16-8-32 ( iako tu ima puno više stavki kod prihrane ali ukratko ),a ne poslije svake berbe jer bi morao svaki dan a to je opet bacanje i vremena i novca.

ne mogu nac 16-8-32 jel mogu koristiti 10-5-26 ,koja kolicina ide tjedno i koliko vode

icerepin

Član
Tu od
5 Tra 2009
Poruka
66
ne mogu nac 16-8-32 jel mogu koristiti 10-5-26 ,koja kolicina ide tjedno i koliko vode

može svakako i to 5 kg tjedno na 1000 metara i nikako ne zaboraviti kalcij nitrat 3-5 kg tjedno ali ne sa 10-5-26 nego posebno prihrana sa kalcijom a vode treba jako puno ( 90% krastavca je voda): dakle stalno mokro pozdrav iz Podravine

dane001

Aktivni član
Tu od
7 Svi 2009
Poruka
2,262

evo ti odgovor u postu prije. ali još jedna bitna stvar ako slučajno neznaš,kad prihranjuješ,prvo pusti sat vremena da curi samo voda da natopi malo zemlju a tek onda ubaci prihranu u cisternu ili šta već imaš.

A

andela

Guest
lijep pozdrav od andele!

dane citajuci tvoj odgovor nekom drugom nasla sm i ja svoj odgovor na svoje pitanje?a to je zasto imam dunglu u krastavcima?jer ja mrezi nemogu prici od zaperaka a razlog je dusik,tj.urea koja se prije sjetve stavila u zemlju.nismo dobro izracunali hvate i mislili smo da ima vise,zemlja se bjelila od ureje i onog za crve.cak smo se bojali da ce sve izgoriti kad niknu,ali eto hvala bogu ja jucer preda svoje prve krastavce 80 kg.hvala svima na savjetima i dobrim namjerama praticu vas i dalje!

A

andela

Guest
de mi reci zašto da se neide kada je list mokar odnosno rosan

koliko ja znam,on je jako krhak u jutro i poslije par berbi izgledao bi uzasno ja ga i motam prije navodnjavanja popodne svaki dan od 17 do 21,ali ako sam pustila samo vodu odma pucaju vrhovi!to je ono sto ja znam a mozda postoji i jos neki razlog....

shemmo

Član
Tu od
2 Srp 2011
Poruka
129
može svakako i to 5 kg tjedno na 1000 metara i nikako ne zaboraviti kalcij nitrat 3-5 kg tjedno ali ne sa 10-5-26 nego posebno prihrana sa kalcijom a vode treba jako puno ( 90% krastavca je voda): dakle stalno mokro pozdrav iz Podravine

u koju kolicinu vode da razmutim ovih 5 kg

siki

Aktivni član
Tu od
6 Lip 2010
Poruka
2,151

shemmo sve gnojivo se dodaje u koncentraciji od 0,1-0,2 % kola ili dvije gnojiva na tisuću litara vode Nikako više.

dane001

Aktivni član
Tu od
7 Svi 2009
Poruka
2,262

razmutiš u kanti na tri puta i ubaciš u cisternu,bilo bi dobro da je na 5 000litara ili par puta ako imaš manju,uglavnom kila na 1000 litara vode.

oki198713

Član
Tu od
13 Srp 2010
Poruka
223
pozz

molio bih jedan savijet čuo sam da je crveni pauk jako štetan pa me interesira kada se on pojavljuje odnosno kada mu je najpogodnije za razvoj na krastavcima i kada bi trebalo vršiti zaštitu.
molio bih iskusne da mi odgovore na ovo imama 500m na mrežu i počeo sam brati prije cc 7-10 dana i trenutno mi iznosi 40kg berba koliko bih u narednom periodu mogao očekivati dnevni prinos

dane001

Aktivni član
Tu od
7 Svi 2009
Poruka
2,262
molio bih jedan savijet čuo sam da je crveni pauk jako štetan pa me interesira kada se on pojavljuje odnosno kada mu je najpogodnije za razvoj na krastavcima i kada bi trebalo vršiti zaštitu.
molio bih iskusne da mi odgovore na ovo imama 500m na mrežu i počeo sam brati prije cc 7-10 dana i trenutno mi iznosi 40kg berba koliko bih u narednom periodu mogao očekivati dnevni prinos

ukratko,kad nema kiše,on nevoli vlagu. udugo,ima svoj period kad se pojavljuje ali nisam pratio,uglavnom vjerujem da znaš simptome pa češ djelovati na vrijeme. sredstvo Vertimec,vrlo otrovno,dobro se zaštititi i nikako 24 sata u nasad nakon prskanja. prinos ovisi o puno toga,nema tu procjene,uglavnom ako sve dobro napraviš,i naravno ako si sve do sada dobro napravio,moraš ubrati 5 tona,a ako si kojim slučajem posadio neke bolje stvari kao npr. Motivu umjesto standardnog Ajaxa i do 7 tona. od toga cca 70 posto prve klase. e kad to napraviš dođi da ti skinem kapu.

icerepin

Član
Tu od
5 Tra 2009
Poruka
66
ukratko,kad nema kiše,on nevoli vlagu. udugo,ima svoj period kad se pojavljuje ali nisam pratio,uglavnom vjerujem da znaš simptome pa češ djelovati na vrijeme. sredstvo Vertimec,vrlo otrovno,dobro se zaštititi i nikako 24 sata u nasad nakon prskanja. prinos ovisi o puno toga,nema tu procjene,uglavnom ako sve dobro napraviš,i naravno ako si sve do sada dobro napravio,moraš ubrati 5 tona,a ako si kojim slučajem posadio neke bolje stvari kao npr. Motivu umjesto standardnog Ajaxa i do 7 tona. od toga cca 70 posto prve klase. e kad to napraviš dođi da ti skinem kapu.

10 dana kad su temperature preko 30 stepeni i pauk je tu sigurno vertimec odličan ali sa okvašivačem ili bijelim uljem pozz

icerepin

Član
Tu od
5 Tra 2009
Poruka
66
Gram na litru; jednostavnije je. Ali neka mogu i do 5 g/lit bez problema (vise na: http://www.gnojidba.info/?p=121 i http://www.gnojidba.info/?p=112)

trebam ( BOOM EFECKT - KOKTEL ) za punjenje kornišona formulacija 9-12-36 plus kalcij nitrat po 5 kg na 600 metara nisu dovoljni plodova milion od ( 4-10 u pazuhu ) visina loze 1,8 met - puna mreža i zato doktore za gnoidbu pomagaj ?????????????????????????
analiza hraniva u listu bit će iduči tjedan pa ti dostavim na postu analizu. pozzz

bobostar

Aktivni član
Tu od
14 Pro 2009
Poruka
1,556
trebam ( BOOM EFECKT - KOKTEL ) za punjenje kornišona formulacija 9-12-36 plus kalcij nitrat po 5 kg na 600 metara nisu dovoljni plodova milion od ( 4-10 u pazuhu ) visina loze 1,8 met - puna mreža i zato doktore za gnoidbu pomagaj ?????????????????????????
analiza hraniva u listu bit će iduči tjedan pa ti dostavim na postu analizu. pozzz
Ne bi se stel' mešat, ali zašto sada raditi boom efekt?
Zar nije bolje kada ih već ima puno, da malo sporije rastu. Ako ih sada počeneš "puniti", prerasti će iz extra u 2. (3.) klasu za dan-dva-tri.
I zašto tako puno kalija?
Krastavac nije baš kalifilna biljka (poput rajčice); mislim da ti je jedan 20:20:20 + Kalcij nitrat bolja varijanta.
Javi što ti je dostupno od vodotopivih gnojiva?

shemmo

Član
Tu od
2 Srp 2011
Poruka
129
kornisoni su mi na pola mreze pocela je berba jel mogu korititi 24-8- 16 gnojivo

siki

Aktivni član
Tu od
6 Lip 2010
Poruka
2,151
kornisoni su mi na pola mreze pocela je berba jel mogu korititi 24-8- 16 gnojivo

Možeš koristiti svako gnojivo ali ja bi ti preporučio 3-11-38 (mnogi proizvođači kornišona i neznaju čemu služi ovakvo gnojivo ali ako malo pročitaš što je doktor pisao naći ćeš i više nego što očekivaš) uz dodavanje kalcija. Ili 16-8-34,16-8-32+mg+me.

Na vrh