• Poštovani posjetitelju, za korištenje svih mogućnosti koje Poljoprivredni Forum omogućuje, predlažemo ti da se registriraš. Besplatno je i tvoja privatnost je potpuno zaštićena. Registracija ti omogućuje pristup svim kategorijama i temama, mogućnost pristupa privicima u postovima (slike, video, tutorijali, uputstva itd), pristup malom oglasniku, direktnu komunikaciju s članovima putem privatnih poruka, automatsko praćenje tema od interesa i još mnogo toga. Veselimo se tvojoj prijavi! ❤️

krastavac kornišon za preradu

Vučko

Član
Tu od
14 Svi 2011
Poruka
105
zna li tko možda ide li isplata neka i na ruke, jer meni novci još nisu sjeli! većina kolega je dobilo novce, isto tako s odstupanjima od koju sitnu kunu, ali ništa strašno. jučer sam gledala i još nema para nigdje. dala sam račun koji je na kćerkino ime, ali rekli su da to ne predstavlja nikakav problem.

meni je eurovoće uplatilo novce 06.10 sa malim odstupanjem par kuna,dobiti ćeš novce na račun nema na ruke

R

ratar1

Guest
meni je eurovoće uplatilo novce 06.10 sa malim odstupanjem par kuna,dobiti ćeš novce na račun nema na ruke

aj dobro, valjda će biti onda uskoro. mislila sam da predstavlja problem to sto racun nije na moje ime, vec na kcerkino, pa da ce biti na ruke. ali ok onda.

ludimilojko

Član
Tu od
6 Srp 2011
Poruka
245
na koji se razmak sade kornišoni?
te koja je širina folije potrebna? Isto tako me zanima širina red od reda.

pozdrav

pele

Član
Tu od
23 Kol 2010
Poruka
793

pozdrav

Prolistaj malo unazad ovu temu,,,,,;) sve ti piše kak se sadi i s čim se šprica protiv bolesti a i za bolji rast,,,,,,, ak ti je teško prelistat temu onda nemoj ni kornišone sadit 8)

Vučko

Član
Tu od
14 Svi 2011
Poruka
105

pozdrav

sve ti je već napisano,sadmo je na tebi da olučiš hoć li raditi razmak 30 40 ili 50
cm razmaka između rupa i koliko ćeš sjemenki stavljati u rupe 1 2 ili
3 tako i sa razmakom između redova oko 1 metar, folija što uža i tako

ludimilojko

Član
Tu od
6 Srp 2011
Poruka
245
sve ti je već napisano,sadmo je na tebi da olučiš hoć li raditi razmak 30 40 ili 50
cm razmaka između rupa i koliko ćeš sjemenki stavljati u rupe 1 2 ili
3 tako i sa razmakom između redova oko 1 metar, folija što uža i tako

hvala na konktetnom odgovoru, naime pročitao sam cijelu temu o kornišonima. Neki sade razmak 30 cm po 2 sjemenke ili 20 cm po jednu sjemenku.
Mene zanima dali bi razmak od 15 cm po jednu sjemenku bio pregust?
Isto tako zanima me koliko moram kupit kg malch folije za 500 m krastavaca i koje širine?
pozdrav

plevak

Član
Tu od
14 Velj 2010
Poruka
698
hvala na konktetnom odgovoru, naime pročitao sam cijelu temu o kornišonima. Neki sade razmak 30 cm po 2 sjemenke ili 20 cm po jednu sjemenku.
Mene zanima dali bi razmak od 15 cm po jednu sjemenku bio pregust?
Isto tako zanima me koliko moram kupit kg malch folije za 500 m krastavaca i koje širine?
pozdrav

Folija 120 cm širine 20 mikrona je mislim oko 40 metara po kilogramu.

siki

Aktivni član
Tu od
6 Lip 2010
Poruka
2,151
Folija 120 cm širine 20 mikrona je mislim oko 40 metara po kilogramu.

Gdje ima za nabaviti folija od 20mikrona i dali znaš koliko ide metara u kilu.

plevak

Član
Tu od
14 Velj 2010
Poruka
698
Gdje ima za nabaviti folija od 20mikrona i dali znaš koliko ide metara u kilu.

Pa napisao sam oko 40 metara u kili. Inače ja kupujem u zelenom hitu, bala 1500 metara 897,30 KN, (prošle sezone).

siki

Aktivni član
Tu od
6 Lip 2010
Poruka
2,151
Pa napisao sam oko 40 metara u kili. Inače ja kupujem u zelenom hitu, bala 1500 metara 897,30 KN, (prošle sezone).

:scratch:lol::lol::lol::lol: Ma mi stariji ljudi pročitamo samo dio ostalo previdimo vidjet ćeš kad dađeš u naše godine. Kako god ali to ti je skupo. Kod nas 12kn kila od 40 microna 22 metra u kilu.

Posljednje uređivanje:

plevak

Član
Tu od
14 Velj 2010
Poruka
698
:scratch:lol::lol::lol::lol: Ma mi stariji ljudi pročitamo samo dio ostalo previdimo vidjet ćeš kad dađeš u naše godine. Kako god ali to ti je skupo. Kod nas 12kn kila od 40 microna 22 metra u kilu.

Hm, nisam puno mlađi !!!
Nekad sam i ja uzimao 40 mikrona, ali nisam sa njom zadovoljan jer recimo ako 40micr. uzimam za jagode (2-3 godine) onda mi jako zna ispucati. Uglavnom ova folija je iz Francuske i moram reći da mi je puno kvaltetnija. Inače, ne vidim neku veliku razliku u cijeni... Tvoja 40 mc. 1500m je 820 Kn, a moja je 900 Kn. Ja uzimam svake godine dvije bale i razlika je znači ugrubo 150Kn. Nije strašno. Uglavnom ta folija trpi dosta veliko rastezanje te je napnem tako da je ko špigla i ne raspuca se do kraja sezone bilo kakvi vremenski uvjeti bili. Kad sam uzimao ove 40mc. Cipro ili slično znalo je na dosta mjesta da se rascijepa, a naročito kada se trebala vaditi na kraju sezone.

dane001

Aktivni član
Tu od
7 Svi 2009
Poruka
2,262

ja kupujem po osam kuna svake godine ali neznam koliko je mikrona,uglavnom ista folija kao što postavlja Marinada. pa ako budeš trebao zovi.

Miladin

Dobro znana faca
Tu od
7 Sij 2011
Poruka
1,264

Kod mene se koristi većinom 17-20 mikr. siki to 40mikr. je puno debelo.

siki

Aktivni član
Tu od
6 Lip 2010
Poruka
2,151
Kod mene se koristi većinom 17-20 mikr. siki to 40mikr. je puno debelo.

40 microna ima velike prednosti a sa cjenom je povoljniji nego drugi i još dovezu ti kući. Kad čupaš foliju ide bez problema a i postavljanje je puno lakše.

Miladin

Dobro znana faca
Tu od
7 Sij 2011
Poruka
1,264
40 microna ima velike prednosti a sa cjenom je povoljniji nego drugi i još dovezu ti kući. Kad čupaš foliju ide bez problema a i postavljanje je puno lakše.

Sigurno je lakše vaditi tu foliju od 40mik. kod nas se ne koristi ista im je cijena po kg ali izlazi duplo skuplje jer je malo ima u 1kg.
Koju boju koristite, kod mene se uglavnom koriste srednje providne.

siki

Aktivni član
Tu od
6 Lip 2010
Poruka
2,151
Sigurno je lakše vaditi tu foliju od 40mik. kod nas se ne koristi ista im je cijena po kg ali izlazi duplo skuplje jer je malo ima u 1kg.
Koju boju koristite, kod mene se uglavnom koriste srednje providne.

Kao što smo već napisali kod nas cjena nije ista i meni je najjeftinija po metru ova od 40 mic. (22 metra u 1 kg) A mislim da svi koristimo crne folije koje nisu providne.

icerepin

Član
Tu od
5 Tra 2009
Poruka
66

koja firma

Najnoviji postovi

Na vrh