jel na krastavcima zaradiš 73000kn?
da na krastavcima pa ne valjda na mari,mi kad pričamo ne lažemo ništa.kod nas je sve crno ili bijelo bez pinki boje
LJUDI dragi moji - sve su to muke po tantalu kako se kaže ,..
I ja sam lani radio kornišone sa ktc-m i mislim da je dosta izrabljivanja .
Ove godine planiram raditi samo za okolno tržište jer ne dam da me izrabljuju.
Imam IDEJU a vi sad probajte ju prokomentirati.
Mislim da smo svi koji radimo kornišone , radili doma za vlastitu potrebu ili nešto za sitnu prodaju okolo " KISELILI "
Također smatram da radimo jednako dobro , ako ne i bolje od njih flaširanje kiselih kornišona i da bi mogli ( tko je zainteresiran ) sastati se negdje i porazgovarati o udruženju te plasiranju našeg proizvoda na tržište.
Znam kako će biti polemike oko higijene , objekta itd, ali vjerujte mi to se sve može lako riješiti sa registracijom , posebnim brendiranjem itd.
Mislim da sve vrhnje koje poberu otkupljivaći može ostati u našem đepu.
Ja imam otvorenu polj. zadrugu registriranu za sve i mogu se pojaviti bilo gdje , a smatram da nisam jedini i da bi mogli napraviti puno kad bi se udružili i preko bilo koga nastupili prema van.
pa zar misliš da je proizvodnja od 2 kj površine zafrkancija ia da to proizvodimo samo zA SEBE ZA KISELIT
A ONO ZA DOGOVOR-DA LI VRIJEDI DA SE SVI SASTANEMO,ALI GDJE (MI PREDLAŽEMO STARE HRASTOVE U P.SLATINI) DOGOVORITE SE OKO DATUMA I JAVITE NA FORUM ILI NEGDJE DRUGDJE NIJE BITNI ALI JAVITE MJESTO I VRIJEME
daj molim te reci kako si prošo sa ktc-om. Oni meni kažu da će voziti u križevce pa tamo vagati i klasirati , ali moraju odbiti kalo na kilaži.:roll:
za tvoju obavjest i ktc je također todoričev
pozdrav poljoprivrednici
imam namjeru ove godine po prvi put saditi kornisone pa imam par pitanja u vezi toga. Dakle imam 19 godina i voljan sam preko ljeta nesto zaraditi, pa mi se sadnja krastavaca ucinila kao dobra opcija
. Međutim znam veoma malo o uzgoju kornisona i ne znam na koliko zemljista da posijem krastavce posto planiram sve sam raditi, eventualno cu imati jednog pomocnika ? Nebi da posijem previse pa da se preforsiram i da na kraju odustanem od svega. Imam sigurne otkupljivace i oko toga nece biti problema te cu od njih dobiti sjeme, mrezu itd. Također koliko cesto se moraju prskati i s cim sve ? Haj pomozite, svaki odgovor i savjet je dobrodošao
rayer:
odgovorili smo ti jučer ali sam zaboravilia napisati da mi ne sijemo u nikakve plitice nego direktno na zemlju - uvijek oko 10.5.svake godine
dobar dana sve ti je već napisano o ovoj temi,ako ste dvojca necete baš puno zaraditi,treba štricati dva puta tjedno minimlno
KAKO SAMO 2X TJEDNO PA MI ŠPRICAMO I SVETKOM I PETKOM
gotovo svaki dan pogotovo u jeku sezone -kada je velika vegetacijska masa i počnu se pojavljivati naznake plamenjače špricaš gotovo svaki dan samo da što dulje bereš i ne pitaš i to quadrisom i cuperblau-om to ti je jače od quadrisa
jedna tona na 100m folije.
ma živote da li je to 1t dnevno ili 1t u sezoni na 100m folije
jer mi smo smo 2010.g na površini od 1kj imali 25t i 270 kg
dan,zar nena nikoga šta radite sada dali sječete kolce ili sijete krastavce već sad-zar nije malo rano za to
JAVITE SE LJUDI-ZAR STE OSTALI BEZ TEKSTA
rayer:
i još da se osvrnem na klasiranje i klasirku,to se tako ne radi,nemojte dozvoliti da vam to podvaljuju,to su i meni htjeli nametnuti ali kad sam rekao da neću više predavati da vidiš kako se smire. nikakva klasirka,od oka,ali naravno po pravilima,ali ne baš u cm,tolerancija za prvu klasu je do 7,5cm i u podravci gdje su rigorozni sam tako radio i sve ok. što se tiče brzine klasiranja i koliko treba ljudi,ja sam kilometar krastavaca lani sam klasirao nakon berbe,nisam htjeo da netko brlja,znači poslije berbe otprilike 300 kg ja sam isklasiram za 2 sata.
PA SINKO ŠTA TI JE TO 300KG,mi smo ti lani u 1.berbi imali 4.5t krastavaca - mislim sve skupa sve 3 klase