• Poštovani posjetitelju, za korištenje svih mogućnosti koje Poljoprivredni Forum omogućuje, predlažemo ti da se registriraš. Besplatno je i tvoja privatnost je potpuno zaštićena. Registracija ti omogućuje pristup svim kategorijama i temama, mogućnost pristupa privicima u postovima (slike, video, tutorijali, uputstva itd), pristup malom oglasniku, direktnu komunikaciju s članovima putem privatnih poruka, automatsko praćenje tema od interesa i još mnogo toga. Veselimo se tvojoj prijavi! ❤️

krastavac kornišon za preradu

D

dinodino

Guest
Pozdrav poljoprivrednici :p
Imam namjeru ove godine po prvi put saditi kornisone pa imam par pitanja u vezi toga. Dakle imam 19 godina i voljan sam preko ljeta nesto zaraditi, pa mi se sadnja krastavaca ucinila kao dobra opcija :p. Međutim znam veoma malo o uzgoju kornisona i ne znam na koliko zemljista da posijem krastavce posto planiram sve sam raditi, eventualno cu imati jednog pomocnika ? Nebi da posijem previse pa da se preforsiram i da na kraju odustanem od svega. Imam sigurne otkupljivace i oko toga nece biti problema te cu od njih dobiti sjeme, mrezu itd. Također koliko cesto se moraju prskati i s cim sve ? Haj pomozite, svaki odgovor i savjet je dobrodošao :prayer::p

Vučko

Član
Tu od
14 Svi 2011
Poruka
105
dobar dana sve ti je već napisano o ovoj temi,ako ste dvojca necete baš puno zaraditi,treba štricati dva puta tjedno minimlno

seljačić

Aktivni član
Tu od
8 Velj 2009
Poruka
2,154
Pozdrav poljoprivrednici :p
Imam namjeru ove godine po prvi put saditi kornisone pa imam par pitanja u vezi toga. Dakle imam 19 godina i voljan sam preko ljeta nesto zaraditi, pa mi se sadnja krastavaca ucinila kao dobra opcija :p. Međutim znam veoma malo o uzgoju kornisona i ne znam na koliko zemljista da posijem krastavce posto planiram sve sam raditi, eventualno cu imati jednog pomocnika ? Nebi da posijem previse pa da se preforsiram i da na kraju odustanem od svega. Imam sigurne otkupljivace i oko toga nece biti problema te cu od njih dobiti sjeme, mrezu itd. Također koliko cesto se moraju prskati i s cim sve ? Haj pomozite, svaki odgovor i savjet je dobrodošao :prayer::p

odakle si? ako radiš sam više od dunuma nemoj sijati.treba ti vode za zalijevanje,puuuunoooo vode.sa kojom zadrugom misliš raditi

D

dinodino

Guest
odakle si? ako radiš sam više od dunuma nemoj sijati.treba ti vode za zalijevanje,puuuunoooo vode.sa kojom zadrugom misliš raditi
Iz Tuzle sam, a svakako cu manje od dunuma mozda oko 600-700 m2, a zaljevanje nece biti problem. Koliko bi se odprilike dnevno kg moglo ubrati na ovoj povrsini ?

shemmo

Član
Tu od
2 Srp 2011
Poruka
129
Iz Tuzle sam, a svakako cu manje od dunuma mozda oko 600-700 m2, a zaljevanje nece biti problem. Koliko bi se odprilike dnevno kg moglo ubrati na ovoj povrsini ?

Iz kog dijela tuzle si?ko ti je otkupljivac?I ja sam iz Tuzle pa me zanima a bavim se proizvodnjom kornisona.

D

dinodino

Guest
Otkupljivac je isti, sijem na spalir bez folije sa navodnjavanjem.
Eto super onda ti znas koliko placaju po klasama ? , do kad se mogu prijaviti, kad bude isplata i tooo :D Imaju li oni neki objekat u tz, kako im predajes krastavce ?

Vučko

Član
Tu od
14 Svi 2011
Poruka
105
Dali je neko ugovarao proizvodnju krastavaca sa KTC-om i koliko su plaćali lani.:scratch

Dobar dan,to i mene zanima jel se može raditi s ktc-om,jel danas su me zvali iz eurovoća i rekli mi da ako hoću radit s njima krastavce moram vozit u virovitivu a živim u daruvaru šta je to 55km,a cijena ista kao i lani za foliju nisu sigurni hoće li stavljati jel se njima ništa ne isplati:drinkers: oni kažu ako idu kod koperanata po krastavce onda i prijevoz košta 1,5 po kg, i nema više da se prvo uzme repromaterijal pa se poslje prebije kad počne otkup, sad sami moramo odmah platit repromaterijal.

jandric200

Član
Tu od
9 Velj 2011
Poruka
593
Zovi Vučko KTC. ja sam zvao i sve su mi objasnili. Lani su plaćali 1.kl. - 4,40 kn. 2kl.- 4,00. Ja ću voziti u Kutinu. Otkad je ove preuzeo Todorić sve se promjenilo.

Vučko

Član
Tu od
14 Svi 2011
Poruka
105
Zovi Vučko KTC. ja sam zvao i sve su mi objasnili. Lani su plaćali 1.kl. - 4,40 kn. 2kl.- 4,00. Ja ću voziti u Kutinu. Otkad je ove preuzeo Todorić sve se promjenilo.

ok hvala meni je naj bliži ktc u pakracu morat ću otić tamo na dogovor

Najnoviji postovi

Na vrh