ludimilojko
Član
- Tu od
- 6 Srp 2011
- Poruka
- 245
Halo krastavčari , kada počinje otkup? jel ima još ovdje da netko sadi krastavce :icon_twisted::icon_twisted::icon_twisted:
Vjerovatno zbog manjka vode.....zdravo, evo i ja imam pitanje o krastavcima. Za osobne potrebe sadim krastavce Kornišone koje spremam za zimnicu, ali ponekad ostavim da malo porastu da ih napravim na salatu. moje pitanje je možda banalno al zanima me zašto je jedan jako dobar i fin, dok je drugi već jako jako gorak, a otrgnete ih s iste grančice.
Ja koristim 2,2 mm pocinčanu žicu, može i 2 mm, bolje bilo kakva žica nego da stavljaš špagu a ima takvih dosta.Krastavce uplićem više puta, dovoljno dok su mali uplesti vrhove u mrežu, i gledaj da to radiš popodne dok su krastavci "skuvani" jer izjutra dosta pucaju vrhovi.prvi put postavljam mrežu ( za vlastite potrebe cca 100m ) e sada vidio sam slike i način na koji se postavlja, no mene zanima kakva žica mora biti na vrhu koja jačina i da li treba svaku granu vezati ili se neka i sama zapetlja.
Za 100 m žica od 2,2 će ga koštati 30-40 kuna, netreba filozofirat.Pocincanu zicu za krastavce???Pa jel nema kod vas za kupit pvc mreza original za te stvari....i netreba nikakva zica na vrhu samo treba dobro naspanovat.A cijena te pvc mreze je zanemariva....
Koliko imaš posadeno i kolike su ti berbe?pozzsvaki dan nemogu se pošteni niti naspavati
izgleda da kornisoni dobro rodili niko nista ne pise !?:cool2:
Koliko imaš posadeno i kolike su ti berbe?pozz
imam 1100 metara na mreži i dosta dobro beremo samo nas hladne noći ubijaju jer mi se po noći temperatura kreče od 10-13 celzijevih stupnjeva
Molim doktora bobstara i vas iskusnije, koje je bolje vodotopivo gnojivo za krastavce u berbi, 20-20-20 ili 15-5-30? pozdrav