Moji si na mreži u plasteniku.Do sada su bili ok,međutim sam ih pregusto posadila i narasli su tri metra visoko,pa se prevrnuli i sada se opet vračaju gore.Međutim,imam klasični nedostatak i kalija i dušika i magnezija,pa se lišče počelo naveliko sušiti.oni unutarnji su se osušili odavno,ma to je bila takva šuma ko u brazilskoj prašumi.Sada im ja ,baš sam danas počela,stare velike listove trgam jer su se počele aktivirati nove bočne vriježe.Jel to treći stupanj ili kojj ma neznam,nemože se to više snaći u svemu tome.Jako im dugo nisam dala hrane,malo zbog nedostatka vremena,a najviše zato što paprici nije trebalo,ima svega u zemlji i jako lijepo napreduje.A njima sam stavila duple kpk cijevi,za svaki red dvije,dakle četiri na gradu.pa pošto papriku zalijevam obilno,oni dobijaju duplo vode,pa se valjda hranjiva,pogotovo dušik,isprala.E sam im jučer,naravno i paprici dala svega,pošteno,čak do ispod zone korijena valjda otišlo,a dušik i magnezij im budem sada svaki drugi dan utrpala.
Jesam li pogriješila što im skidam stare velike listove,ja sam to obrstila ko koza kada počne večerati.Negdje sam čula da krastavce šišaju,a nisam nikoga ništa pitala.
Berba je sada oskudnija,cijena prve klase za plakati,jedva šest kuna,drugu a pogotovo treću ljudi neće.Ajd pa sam ih dobro utapala dok su išli veliki desetak cm za brzo kiselenje,bila cijena dugo petnaest kuna,kasnije deset,a dok sam počela brati te sitne,ma mi ih je bilo žao i trgati,sada nemogu dobiti niti šest.Evo mi ih u podrumu nabrane od petka,subote i nedjelje,pa ovi danas,ako se nešt sutra utopi,a onda u srijedu budu išli pošto poto.